Jannie in het kort:

  • Enthousiast, spontaan, ongeduldig, grote dierenvriend ( daarom eet ik geen vlees).
  • Hobby's: schilderen, fotograferen, wandelen in de natuur, spannende boeken lezen en handwerken en zo af en toe een concert bezoeken met vrienden of een bioscoopje.

 

over mij......

 

Lang geleden in 1960 ben ik geboren in Sneek en daar heb ik tot mijn dertiende jaar gewoond. Toen zijn we met ons gezin ( vader, moeder en mijn broer Tjebbe en ik ) naar Woudsend verhuisd omdat mijn vader daar werk had. Mijn moeder is van oorsprong een Woudsendse. Mijn pake en beppe woonden daar ook dus het was voor ons bekend terrein. Ik logeerde daar al geregeld.

 

Na mijn opleiding detailhandelschool, die helaas niet echt aan mij besteed was, haalde ik toch een diploma. Ik ben meer een doe mens ipv studeren en kletsen met mijn vriendinnen vond ik veel belangrijker dan opletten in de les. Na mijn schooltijd heb ik jaren met veel plezier in een winkel gewerkt.

 

Op mijn vijftiende kreeg ik verkering met mijn grote liefde Frans en we zijn nog steeds zeer happy met elkaar. Frans en ik kregen 2 geweldige dochters. Toen ben ik gestopt met werken en heb volop genoten van mijn kids. En ook van de vele dieren die we erbij hadden en nog hebben in ons leven. Ik ben een grote dierenvriend en wij hebben twee honden Boef en Benji die redelijk luisteren. Ik deed vele cursussen voor een goede opvoeding, maar de trainer kreeg grijze haren van mij.

We hebben ook nog 2 papegaaien ; Jopie en Stevie.

 

Ik ben een tevreden mens met Frans, mijn allang niet meer thuis wonende lieve dochters en schoonzonen en kleinkinderen, mijn moeder en mijn vrienden en vriendinnen. Ik werk part-time en pas geregeld op onze kleinkinderen wat ik geweldig leuk vind! Mijn vrije tijd besteed ik aan mijn hobby's en ik verveel me nooit!

Ik vind het heerlijk om in de vroege ochtend lange wandelingen te maken met onze honden en te genieten van de ochtendstilte met de vogels die dan voor mij zingen en de natuur om mij heen. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Ik ben ooit begonnen met verschillende cursussen en kaarten maken, maar ik wilde meer en zocht nieuwe uitdagingen, schilderen werd het voor mij. De basis beginselen van het schilderen heb ik op cursus geleerd en daarna heb ik mezelf verder ontwikkeld, ik leer steeds meer en hoe meer ik schilder hoe meer ik leer.

Eerst ging ik dingen naschilderen en later creëerde ik steeds meer vanuit mijn gevoel, en dat is het allerleukste wat er is, gewoon schilderen wat in mij opkomt over dingen die ik meemaak van mezelf of uit mijn omgeving, ik heb fantasie genoeg en leef me graag uit! Soms schilder ik iets na, ik heb mijn eigen man ook geschilderd en mijzelf... als heks ;) dat was een leuke uitdaging en ook schilder ik dieren na en heb ik een paar beroemde rocksterren nageschilderd !

Ook schilder ik geregeld in opdracht een schilderij; portretten van mensen of dieren, ik heb ook al eens een trouw- en geboortekaart mogen ontwerpen en geschilderd, ik schilder dan het ontwerp op doek en daarvan wordt dan een foto gemaakt voor de kaart.

 

Door het schilderen heb ik ook leren kijken ... heel goed leren kijken en dan zie je zoveel moois om je heen waar je normaal geen erg in hebt! En zo ben ik in een tweede hobby gerold ... fotograferen! En dat is ook een geweldige mooie bezigheid en sinds ik in het bezit ben van een hele goede camera kan ik dieren of planten of andere mooie natuur verschijnselen prachtig vastleggen en daar ben ik heel enthousiast over en zodoende heb ik nog een website gemaakt met natuurkiekjes om al het moois te kunnen delen, op de homepage kan je via een linkje bij die site komen.

 

In 2012 voor het eerst mijn schilderijen geëxposeerd en dat was heel spannend voor mij, en dat het zo'n succes was vond ik prachtig ! Tegenwoordig exposeer ik geregeld, heel leuk en ik geniet van de vele positieve reacties ! 

Samen met mijn eigen geschreven gedichtjes erbij is het een mooi samenspel.

Ook heb ik al een paar keer een dubbel expositie gehad, schilderijen en ingelijste natuurfoto's, geweldig leuk!

 

Veel plezier op mijn site!

 

Jannie Hoekstra-Haringa