De week van 2 tot 9 december

 

 

Zorgelijk was het begin van de week, Jennifer die weer was afgeknapt en steeds zieker werd en zelfs uitdrogingsverschijnselen kreeg, mijn broer plotseling weer opgenomen in het ziekenhuis … lieve help! Je functioneert dan wel maar het maalt constant in je kop. Gelukkig en zo dankbaar ben je dan als alles weer beter gaat, Jennifer die gelukkig weer opknapte en mijn broer weer naar huis met andere medicatie, hopelijk hebben we de ziektes nu achter de rug ... net als dit trieste herfstweer, maar snel op naar een mooie (strenge?) winter! De meningen zullen verdeeld zijn over hoe de winter hopelijk gaat verlopen maar ik hoop op mooie vorstdagen met zonnig weer en prachtige plaatjes :) en geen kwakkelwinter please!

Een mooi plaatje maakte ik toen ik maandags in Sneek fietste, normaal fiets ik over de singel maar het was zo druk dus ik dacht ik fiets eens achter de singel langs, langs de Rienck Bockemakade en daar zag ik toch een mooi plaatje, bij de Woudvaartbrug zag ik de zon mooi opkomen en gespiegeld in het water, dus even afstappen en kieken!

 

 IK had een hele leuke oppasochtend want ik mocht als begeleider mee met de peuters van de peuterspeelzaal naar het sinterklaasfeest in de Parkflat (woonzorgcomplex), jong en oud samen Sinterklaas vieren en dat was machtig mooi, uit volle borst zongen de peuters en de bewoners! Iedereen heeft zo genoten!

Woensdags weer naar de podoloog om de speciaal voor mij gemaakte zooltjes op te halen! Helemaal blij ben ik met deze zooltjes en met 2 paar mooie en vooral goede schoenen die ik gekocht heb, stevige degelijke stappers; wandelschoenen en mooie korte laarsjes voor als ik er leuk uit wil zien ;) tja het oog wil ook wat en die wandelschoenen zijn niet echt charmant! Binnenkort hoop ik zonder pijn te lopen :) en dan ga ik toch kilometers vreten!

Weinig fietstochtjes gemaakt afgelopen week, het was ook vaak slecht weer, mijn beppedagje bij Myrthe was gezellig en stond natuurlijk ook in het teken van sinterklaas :) kleine Myrthe snapt het nog niet helemaal maar is wel enthousiast over het hele gebeuren vooral van zwarte piet! OP you-tube sinterklaas liedjes afspelen en mee zingen en kletsen over de Sint en zwarte piet, het is zo leuk dit :) en beppe geniet misschien nog wel meer dan de kleintjes! Leonie bracht me met Myrthe op haar eigen fietsje weer naar de bushalte!

Niet veel gefietst maar wandelen doen we altijd wel natuurlijk, bij het Heegermeer waar we vaak komen, lekker uitwaaien op een fijne plek en het ging lekker tekeer daar bij het meer, en we stonden weer even stil bij de herdenkingsplek van Jos; we hebben geen idee wie hij was maar er worden geregeld bloemen gelegd bij die plek waar een plaatje op een steen zit … wie was Jos? Hij is niet oud geworden … wat een drama schuilt hier achter? Hij wordt in ieder geval niet vergeten en ook wij zeggen vaak; zullen we Jos even dag zeggen en dan staan we er even stil. We vermoeden dat zijn as daar verstrooid is maar weten dit niet zeker. Hij hield vast van water.

Vrijdagavond een leuk uitje; filmavond met vriendinnen! Heel toepasselijk hadden we een kerstfilm uitgezocht; Last Christmas. Nou hoop ik niet dat het onze laatste kerst is ;) de mooie titelsong van George Michael was alvast prachtig! Het was een vrolijke film en het leek een voorspelbaar einde … maar dat was het dus niet! Het einde van de film was zo onverwachts anders en bijzonder dat het me echt raakte … en wat kreeg de film zo een heel ander karakter. Ik zal niks verklappen voor degene die deze kerstfilm nog gaat zien maar wij vonden hem fantastisch! Na de film nog even een afzakkertje gehaald bij de “Walrus” een heerlijk plekje om nog even na te praten en bij te kletsen onder het genot van een wijntje :) een fijne avond was het!

Zaterdags hebben een wandelingetje gemaakt in het bos bij Oudemirdum, bij de vijver daar is het altijd zo mooi! Nog een prachtige groep paddenstoel gespot op een boomstronk en eentje lag op z'n kop en wat ziet dat er ook leuk uit die onderkant, een heel netwerk! Het was genieten al was het bos erg nat na al die regen en jammer dat de zon niet tevoorschijn kwam … tja. Met vieze natte hondjes en vieze schoenen weer in de auto

en toen de laatste voorbereidingen getroffen voor het Sinterklaasfeest van die middag!

Sinterklaas had het zo druk dat hij de cadeautjes pas zaterdags kon afleveren, ach die arme man vliegt zich uit de naad, wij hadden wel geduld tot zaterdag. Hij had gemeld dat alle cadeaus voor onze hele familie op de Meliere gebracht zouden worden en oh wat waren de kids gespannen en vol verwachting, Jennifer en Eva hadden hun zwarte pieten pakjes aan en toen we allemaal aan de koffie zaten ontdekten we opeens 3 zakken met cadeautjes bij de voordeur! Hoe doet die man dat toch en ooohhh wat veel, Jolanda en Leonie hebben alle cadeaus midden in de kamer neergelegd en de kleintjes mochten om de beurt een pakje pakken en het geven aan degene voor wie het bestemd was, wat werden we allemaal verwent met pakjes en surprises en gedichten en ondanks dat we geen grote bedragen uitgeven waren de goed uitgekozen cadeaus erg mooi, en hoe is het mogelijk dat de Sint alles van mij weet en me verblijde met een hele toepasselijke jurk ;) een jurkje met een rendier die een glas rode wijn heft!!! Haha wat hebben we gelachen! De jurk heb ik natuurlijk gelijk aangetrokken en die ga ik deze maand veel dragen, super leuk! Na het hele pakjes gebeuren hebben we heerlijk gegeten met elkaar, een fantastisch feest, het was alleen jammer dat Freddie buikgriep had, zo sneu!

 

 

Zondags alweer een uitje, wat een leuk druk weekend had ik! Met Hennie naar het theater in Sneek; de Jouster Fanfare trad op samen met vluchtelingen uit Syrië en Iran, vluchtverhalen kwamen muzikaal tot leven en werden uitgebeeld door een zandtovenaar. Douwe Heeringa sprak alles op leuke wijze aan elkaar, het was indrukwekkend en bijzonder, trieste en ook vrolijke muziek. We werden verwent met lekkere buitenlandse hapjes en er was een expositie van kunstwerken. Een fantastische middag en na het optreden was het nog erg gezellig in de foyer, het muziek maken ging daar gewoon verder, vrolijke muziek werd er gespeeld en er werd gedanst! In een grote ronde kring hand in hand dansen en Hennie en ik stonden aan de zijkant de klappen met veel mensen ... en toen werden ook wij de kring in getrokken :) wat leuk en heerlijk om zo met onbekende mensen te dansen en plezier te hebben, dansen op een hele andere manier en met hele andere muziek en het was fantastisch, wat een vrolijke boel was het en iedereen zo blij, zo positief en dat is wel heel veel beter dan negatieve beeld van asielzoekers. Een prachtige middag!

Ik zag bij ons voor huis in de grote boom 4 duifjes en zij deden het spelletje 4 op een rij ;) wie gewonnen heeft weet ik niet maar het was wel een leuk plaatje! De vogeltjes op en bij de voederplek blijven leuk om van te genieten! Voor de rest heb ik eigenlijk niet zoveel natuurfoto's gemaakt.

Het schilderij van het hondje had ik al klaar en binnenkort wordt het opgehaald. Het was een mooie opdracht om dit hondje te schilderen, een prachtig lief koppie en al dat haar. Het baasje van Luna is heel erg tevreden over het eindresultaat :) ik blijf het altijd spannend vinden of ik naar alle tevredenheid gepresteerd heb. Zelf vind ik het doek ook erg mooi gelukt, ik kreeg al veel mooie reacties op het doek en ook opmerkingen dat dieren schilderen toch wel echt iets voor mij is.

Veel geschilderd heb ik afgelopen week, het was zo heerlijk om bezig te zijn met de onderwaterwereld, het schilderij wat ik maak voor onze oudste kleindochter Jennifer! Ik kon mijn fantasie er op uitleven als ik me maar hield aan wat Jennifer gezegd had wat er op moest, toen ik maandags mijn vorderingen liet zien op een foto van het doek zei ze; beppe ik wil er ook nog graag een schatkist bij, kan dat? Ja natuurlijk kan dat pop zei ik, beppe schildert er nog een schatkist bij … het is zoiets als; u vraagt en wij draaien! Haha. Het doek is nu af en komende week krijgt Jennifer het van mij en ik zal volgende week in mijn blog tonen.

Nu weer een nieuwe week en ik heb wel zin om te beginnen met een nieuw doek, ik wil eigenlijk weer een surrealistisch doek maken maar heb ook zin om een uil te schilderen omdat ik daar zoveel mooie foto's van heb kunnen maken … of kan en ga ik de uil in een surrealistisch doek neerzetten? Het borrelt nog in mijn hoofd ;) ben zelf ook wel benieuwd wat het wordt … wat er ontstaat in mijn kop!

Eerst ga ik nog kerstknutselen, daar heb ik zin in! Overal om me heen zie ik dat huisjes in de kerstsfeer komen, geweldig mooi vind ik het en dan al die lichtjes! 

 

Fijne week iedereen, geniet en blijf lekker bezig, heerlijk is dat!

Met liefs

 

 

 

De week van 25 november tot 2 december

 

 

Mijn oppasdagje was druk, alle kids ziek thuis … Michael en Eva kregen hetzelfde virus als Jennifer maar gelukkig in mindere mate. Jennifer was weer redelijk fit en met haar heb ik een doppinda slinger gemaakt voor de vogeltjes, beppe maakte gaten in de pinda en Jennifer reeg de draad er doorheen, een leuk werkje. De vogeltjes waren blij met het lekkere hapje en samen met de andere traktaties was het een gezellige boel op de voederplek, erg leuk om naar te kijken voor zowel de kids als beppe!

Half 4 alweer op het fietske op weg naar huis voordat het donker wordt, het is toch wel een uurtje fietsen. Ik zag net buiten Sneek de zon nog net gespiegeld in de vijver bij Tinga en toen ik uit het Jelte-aquaduct weer omhoog kwam … zonder moeite (!) lang leve mijn elektrische fietsje :) zag ik een prachtige zonsondergang boven Woudsend! Een fijn tochtje nog net in het zonnetje!

 

 

Woensdags mocht ik eindelijk naar de podoloog die een studie van mijn voeten ging maken en na een onderzoek van een uur (!) werd er veel duidelijk, er is veel mis met mijn linkervoetje en ik ben scheef … tja, dat merk je zelf zeker niet. Maar er gloort licht aan de horizon en woensdag kan ik de speciaal voor mij gemaakte zooltjes ophalen en dan op naar de schoenenwinkel om nieuwe schoenen te kopen … en binnenkort loop ik weer als een kieviet! Een erg nuttig bezoekje dus aan de podoloog!

Elke week gaat Leonie met Myrthe een dagje mijn moeder helpen met huishoudelijke klusjes en mijn moeder geniet zo van dit bezoek en wij ook want Frans en ik lunchen dan ook bij mem, Leonie stuurde mij tegen lunchtijd al een foto dat Myrthe voor het raam stond naar ons uit te kijken, wat leuk! Frans even snel een broodje eten en dan kan hij nog snel Myrthe even voorlezen en die weet dat, staat al klaar met een boekje! En boekje lezen met met bep, zo noemt Myrthe mijn moeder omdat ik natuurlijk al beppe genoemd wordt.

 

Donderdags was ik weer bij huize Van der veen en er liep zowaar een gangstertje rond … een kleintje gelukkig ;) Myrthe houd wel verkleden! Pake mocht 's avonds bij Myrthe haar eigen tafeltje aanschuiven en Myrthe verzorgde het diner! Beppe werd verrast met een cadeautje wat Sinterklaas afgeleverd had bij huize van der Veen, Myrthe bracht het me en zei: van Piet! Nou een lekker flesje van het goedje wat beppe erg lekker vind in de zak van Sinterklaas! Wat een verrassing en hoe weet die Sint nou dat ik dat zo lekker vind ;) ?

Een collega van Frans had ons verteld dat er veel uilen in de bomen zitten bij hem voor zijn huis in Blauwhuis en vrijdagochtend scheen de zon … mooi weer voor kiekjes dus ik keek Frans maar eens lief aan of hij een leuk ritje wilde maken naar Blauwhuis en aangezien Frans net als mij een natuurliefhebber is en ook gek op uilen gingen we met de hondjes op pad richting Blauwhuis! Als je weet waar ze zitten is het alleen nog zoeken tussen de bladeren en hopen dat ze niet helemaal verstopt zitten en dat het licht goed is om mooie kiekjes te maken, nou alles zat mee, de zon scheen en in de bomen zaten heel veel uilen en een paar gelukkig goed in beeld! Wat een machtig mooi gezicht. Een buurtbewoner kwam bij ons staan en vertelde dat er in zijn tuin ook uilen zaten en nodigde ons uit, wat machtig uilen in je eigen tuin! Ik kon naar hartelust kiekjes maken en deze meneer vertelde mooie verhalen over de uilen, dat ze soms met hele groepen op de schutting zitten en dan 's avonds opeens net of is het afgesproken tegelijk vertrekken om hun maaltje op te scharrelen en dat ze naar zijn idee allemaal hun eigen gebied hebben, hij kon een uil onderscheiden omdat die een duidelijke witte veer had in de vleugels en die vloog altijd naar hetzelfde stuk land om eten te zoeken. Hij vertelde ook dat als hij nachtdienst had gehad 's morgens vroeg tegelijk met de uilen thuis kwam, hij op bed en de uilen weer op hun plekje in de boom! Wat machtig om dit zo mee te kunnen beleven zeg!

 

 

Tijdens ons ritje naar Blauwhuis en een wandeling met de hondjes daar ergens in de buurt zagen we ook regenbogen! Prachtig gezicht met de zon erbij in die mooie natuurgebieden! Ze waren niet allemaal heel duidelijk maar eentje wel! Al was het maar een klein stukje wat we te zien kregen, het was wel een heel mooi stukje!

En het ging vriezen … en dan zit er 's morgens ijs op de autoramen en hoe! Ik ging in de auto zitten en zag het opeens voor me … de opkomende zon door het raam en de blauwe lucht en het ijs als kunstwerkjes op de auto ruit … wow wat mooi! Net voordat het ijs verwijdert werd kon ik het kieken en wat een bijzonder plaatje! Heeft toch zijn voordelen dat ik eerder zit dan de chauffeur (Freddie in dit geval) haha!

Freddie en ik gingen vissen zaterdags vandaar dat ik ook de ijsfoto's kiekte bij hem in de auto. Als dierenvriend gaan vissen klopt natuurlijk niet maar van mij mogen de vissen altijd wel weer terug in het water hoor. Maar het zitten in de natuur en turen naar het dobbertje is heerlijk en dan de spanning … komt er actie. Vroeger viste ik altijd al met mijn vader, gingen we om 5 uur 's ochtends met het roeibootje op pad, wat prachtige herinneringen! Samen in de stilte de natuur in, het water op en het hengeltje uitgooien. Freddie ik hadden geen succes maar het was wel heerlijk aan het water en de zon scheen!

'S middags ging ik met Jennifer en Eva koekjes bakken, beppe mocht het deeg alleen kneden :( die smeerboel aan de vingers hoefde voor de kids niet maar toen de koekjes uit de oven kwamen werd het leuk! De kleverige gelei uitsmeren op de koekjes … en de vingers en het aanrecht! Ow hemeltje alles zat eronder en wij ook! Dan de versieringen erop strooien, dat is zo leuk en later snoepen van het lekkers :) ! Jennifer had van de Sint een mooie make-up doos gekregen en ze zei: zal ik beppe eens mooi maken? Nou daar was beppe wel voor in natuurlijk en zo heeft die kleine dame mij prachtig in de schmink gezet en lijk ik wel 10 jaar jonger! Wat geweldig toch!

Zondags een heerlijk ritje gemaakt naar het Harichsterbos, het had gevroren en het was een beetje mistig buiten … een vaag zonnetje probeerde door te breken, dit alles gaf mooie plaatjes! Bij natuurgebied “Het Swin” stond een zilverreiger die niet direct weg vloog wat ook een wonder was want ze zijn zo schuw, in het rustige water veel mooie spiegelingen van de bomen. Een klein wandelingetje gemaakt door het bos waar het toch behoorlijk nat was en dat hadden we niet verwacht … dus geen laarzen aan gedaan .... shit!

Ik was verbaasd dat veel struiken alweer of nog steeds nieuwe knoppen krijgen! Dat klopt toch niet, of ben ik mis? De dikke druppen aan de takken en de knopjes waren leuk om te kieken in close-up, leuke plaatjes!

Ik kiekte afgelopen week ook veel vogeltjes, hele gewone maar toch zo mooi; een musje en vinkjes, een heggemus en die zie je toch niet echt vaak, een jong kauwtje zat bij de Appie Hein pepernoten te eten die bij de ingang op de grond lagen … tja de grond is zijn tafel. En een hele gewone eend wordt in het zonnetje toch wel erg mooi met die metallic groene kop!

Ook hebben we de afgelopen tijd weer windwijzers gespot en de allermooiste vind ik toch wel die met het eekhoorntje! Wat een verrassing deze prachtige windwijzer van een van mijn bos vriendjes! Het skûtsje is ook erg mooi en past wel bij mijn familie geschiedenis; mijn pake was skûtsje schipper. En de windwijzer rechtsonder in de collage ... duidelijk waar die bewoner van dat huis werkt of gewerkt heeft. Ach het blijft leuk om ze te spotten de windwijzers!

Nu weer de nieuwe week die voor velen cadeautjes zal brengen van de Sint!

IK ben al fijn bezig met een nieuw doek voor Jennifer en dat gaat voorspoedig, leuk om te doen!

En aan het einde van de week ga ik ervandoor naar Spanje, in de zak van zwarte Piet!

 

Ik groet u allen, ik duik onder! Tot weder horen

 

 

 

 

 

De week van 18 tot 25 november

 

 

Maandags al vroeg in de ochtendschemer op het fietske naar Sneek, Jennifer was ziek en kon niet naar school dus dan komt beppe vroeg in actie. En ik was heel benieuwd naar de loge van familie De Leeuw … ik had al foto's gezien van deze kleine dame en dat zag er schattig uit! En ik viel als een blok voor haar … en zij voor mij! Ik kom op late leeftijd uit de kast! Haha. Wat een lief en schattig klein hondje dit Franse bulldogje met een hoog knuffel gehalte! 'S middags heb ik leuk met haar gewandeld in de mooie groene wijk, ik zag een eend die een een appeltje wilde opeten maar dat lukte niet echt ... of het nog gelukt is weet ik niet, mijn wandelmaatje wilde verder lopen dus deden we dat ;) ach ik kon die kleine niks weigeren.

Jennifer was ziek maar af en toe kreeg ze een opleving en hebben we eventjes geknutseld en Jennifer heeft een brief geschreven aan Sinterklaas met een beetje hulp van beppe. Voor de rest netflix aan en kijken naar Buurman en buurman, haar favoriete tekenfilm. Helaas werd Jennifer steeds zieker en belande bij de huisarts, ze kreeg allemaal blaasjes in haar mond en op de tong en kon niet meer eten en drinken was ook erg pijnlijk, na onderzoeken bleek dat ze het koortslip virus had wat naar binnen geslagen was, dat kan gebeuren als je voor het eerst met het virus in aanraking komt volgens de deskundigen. Nou niet best dit, de huisarts had het nog nooit zo erg gezien zei hij … arme Jennifer wat was ze ziek en ze had zo'n pijn!!

 

 

Het was afgelopen week soms behoorlijk mistig en damp , de ochtendwandelingen in de dikke mist vond ik niet fijn … je wordt gewoon kletsnat en koud! Maar het geeft wel weer leuke plaatjes van plantjes met dauwdruppels of landschap kiekjes met mist. Als ik langs de jachthaven wandel weet boef een plekje waar appeltjes liggen die uit een appelboom zijn gevallen en dan duikt hij snel onder de struiken in en pikt er eentje en afgelopen week zelfs 2! Die neemt hij dan in zijn bek mee naar huis en eet ze dan op. Handig zo'n grote bek!

Woensdagochtend was het mistig maar later kwam het zonnetje er heerlijk bij, ik moest 's morgens werken maar dacht al … vanmiddag ga ik een lekker fietstochtje maken :) heerlijk in de zon! Nou om half 2 startte ik enthousiast mijn tochtje … maar ik was nog maar net op weg of de mist kwam weer terug! Ho ho dat was niet de bedoeling! De zon scheen er eerst nog een beetje doorheen maar al snel fietste ik in de dikke mist! Gatver wat shit, ik moest zelfs het licht aan doen voor mijn eigen veiligheid, het zicht werd zo slecht. Nou koud en nat en een beetje sneu kwam ik weer thuis en omdat ik zo naar en nat en koud was geworden heb ik mezelf maar beloond met een heerlijk warm glaasje glühwein ;) tja een mens moet wat toch om weer warm te worden ;) Haha!

Vrijdag gingen wij rond 4 uur nog even met de hondjes naar het Heegermeer, lekker een wandelingetje maken in de laatste zonnestralen, onderweg zagen we 4 reeën staan tussen de ganzen, wat machtig en zo vlakbij huis deze prachtige dieren die lekker aan het grazen waren. En bij het meer aangekomen was de zon nog net niet weg … wat een prachtige zonsondergang gespiegeld in het water en later de gekleurde wolken door de bomen, super mooi en al is het nu de tijd van; zie de maan schijnt door de bomen … ik vind de gekleurde wolken mooier door de bomen! Sorry goedheiligman. 

Zaterdags wachtte ik op Frans voor de ochtendwandeling, het was 8 uur maar eerder komt Frans zaterdags niet uit zijn mandje, ongeduldig wachtend keek ik even uit het raam en wat zag ik … prachtige rode wolken! Dus ik snel naar buiten en zo kon ik de mooie gekleurde wolken kieken, het is gek maar die mooie rode kleur was na 5 minuten alweer weg! Hoe kan het zo snel, je moet maar net op tijd dit moment zien! Gelukkig zag ik het … soms is wachten op je mannetje toch nuttig dus! Haha. 

'S middags ging ik weer oppassen, de kleintjes van Freddie en Jolanda hadden een Sinterklaasfeest van de pv van het ziekenhuis waar Jolanda vrijwilligerswerk doet. Helaas was Jennifer nog niet fit genoeg om mee te gaan en ondertussen was Michael ook ziek geworden … Jolanda was ook niet fit maar kon toch met Eva naar het feest en ik paste op Jennifer en Michael.

Eva had een prachtig Sinterklaas feest en kreeg ook de cadeautjes voor Jennifer en Michael mee! Vanwege de zieke kids en de zieke Jolanda heb ik veel opgepast afgelopen week en dat vond Freddie wel een reden om Frans en mij uit te nodigen voor het avondeten en Freddie ging voor ons aan de slag op de grote BBQ en dat was heerlijk! Wat zijn we verwend met lekker eten en met een knus rond buikje gingen we 's avonds weer naar huis!

Zondags was het prachtig weer en hebben we een heerlijk dagje gehad, op naar Drenthe! Via kleine binnenweggetjes naar de camping, van alles te zien onderweg, slapende zwanen in de zon die met een klein oogje ons in de gaten hielden … een buizerd op een nest (!) we zagen een ooievaarsnest en ik dacht wat zit daar nou in … maar het was geen vogel maar een pluk gras en in een veldje liep een alpaca, wat een machtig grappig dier is dat toch met dat leuke uiterlijk die gekke blik, ik ben gek op ze!

 

In de campingtuin hebben we bolletjes geplant omdat we graag een wilde bloementuin willen volgend jaar.

Toen Lekker het bos in, de bomen zijn bijna kaal maar de grond is bedekt met kleurige blaadjes en er waren nog wel wat mooie paddenstoelen te zien, zelfs de “Tosca boom” gaf nog een cadeautje, een zwam met een paar guttatie druppels (rechts onder in de collage). Dat zie je niet vaak, zo bijzonder dit verschijnsel en een echt cadeautje van Tosca, zo zie ik het!

En toen … op naar het terras :) en in het zonnetje genieten van een heerlijke lunch en dat eind november, hoe is het mogelijk! Het was er heerlijk. We hebben een zalig dagje gehad!

We zien veel roofvogels maar ze willen niet poseren … ontstaan dromen soms doordat je denkt aan zoiets … ik droomde over roofvogels, zo gek! Ik stond thuis voor het raam te kijken naar de vogeltjes en zag opeens 2 grote zeearenden in de boom zitten die voor ons huis staat … wat!!! Dit is een wonder zo bijzonder! Ik snel de camera pakken en voorzichtig en zachtjes door de achterdeur naar buiten sluipen en toen ik ze voor de lens had en klikte verscheen er 'NOPE' op mijn scherm … hé hoe kon dat nou? Ik paniekte want ik wilde dit bijzondere moment vast leggen maar de camera wilde het niet … toen ik in paniek alles probeerde om de camera weer in te stellen want ik moest dit kieken schrok ik wakker … jeetje wat een droom! Het zal je gebeuren … 2 bijzondere grote roofvogels bijna in je tuin en ze niet kunnen kieken, nou ja het kon natuurlijk ook niet maar in dromen kan zoiets natuurlijk wel … de droom bleef nog wel een tijdje hangen ...

 

 

In het weekend heb ik de laatste verfstreken op het doek gezet van het schilderij van het hondje Luna, weer een project afgerond. Als het baasje van Luna het doek opgehaald heeft zal ik het tonen. Ik ga beginnen aan een nieuw project ... het doek voor Jennifer! Ik kan mijn fantasie laten stromen, heb alleen de opdracht gekregen wat er beslist op moet komen te staan ... een zeemeermin en een dolfijn! Nou dat gaat goed komen, zin in!

Er was nog iets heel leuks ... ik had de mooie foto van de zonsondergang bij het Heegermeer gestuurd naar Omrop Fryslan, nu ik die app op de telefoon heb is dit iets leuks :) en zondagmiddag keek ik op Instagram en zag opeens dat mijn foto geplaatst was ... alweer! En dat was niet het enige; Piet P had de foto als achtergrond! Jeetje wat leuk! Ondertussen heeft de foto al meer dan 1000 likes! 

Nu weer een nieuwe week! Woensdag mag ik naar de podoloog (voetspecialist) en die gaat eens serieus mijn voeten onderzoeken, kijken wat er mis is met mij ;) nou ja ... de voeten dan! De zooltjes die ik kocht bij de ANWB winkel helpen wel iets, de pijn is gelukkig wel minder geworden maar over is het niet dus eens kijken wat deze mevrouw voor afwijking vind zodat ik hopelijk weer lekker kan lopen.

Fijne week iedereen, met liefs

 

 

De week van 11 tot 18 november

 

 

Maandags ben ik altijd bij huize De Leeuw aan het oppassen en het was 11 november … dus Sint Maarten feest! 'S middags heb ik veel met de kids gezongen, oefenen voor 's avonds en ze waren zo enthousiast, steeds weer opnieuw de 2 liedjes die ze kennen en beppe zong enthousiast mee … gelukkig kunnen de kleintjes mijn zangkunsten wel waarderen ;) ! Ik mocht 's avonds mee dus ik hoopte maar dat ze dan ook zo goed zouden zingen want dan hoefde ik ze niet te ondersteunen met mijn valse geblèr … daar zullen de buren ook dankbaar voor zijn! De kids deden het fantastisch, zongen uit volle borst hun liedjes! Jennifer en haar vriendinnetje het luidst maar ook Michael en Eva deden goed mee, als een soort achtergrond koortje! Het was nog redelijk weer gelukkig en na een uurtje enthousiast zingen waren hun tasjes goed gevuld en gingen we tevreden en blij naar huis! Wat fijn dat ik dit mee mocht maken!

Dinsdagochtend weer naar huis en zowaar was het redelijk leuk weer, droog en de zon deed ook zijn best. Koud was het wel en het waaide flink maar ach … met mijn ondersteunende motortje is het leuk fietsen, ook met tegenwind! De ooievaar stond weer op z'n plekje, steeds zie ik hem of haar in de landerijen vlakbij het Jelte aquaduct, zou hij/zij niet fit genoeg zijn om de trek te maken naar het zuiden waar de meeste vriendjes van hem naar toe vertrokken zijn? Geen idee maar hij ziet er wel goed uit en er is eten genoeg in het land en anders mag hij wel bij ons aanschuiven ... wij hebben nog steeds last van muizen, helaas! En als je dan op de straatweg rijd zie je Woudsend al liggen, de kerktorens en de molens heel herkenbaar, mooi plaatje.

 

Dinsdagmiddag gingen Monique en ik weer aan de knutsel, met de feestdagen in het vooruitzicht maken we altijd wel een creatie, dit keer hebben we een deurkrans gemaakt. Een tafel vol met hulst, conifeer en dennentakken en versierselen en deze keer heb ik zelfs lichtjes erin verwerkt! Dat staat toch wel heel leuk in het donker. Een gezellige en nuttige middag!

Woensdags met Hennie op stap, eerst een fietstochtje gemaakt naar de bieb in Balk en toen nog naar het tuincentrum in Hommerts, heerlijk sneupen en natuurlijk al wat kerstspulletjes kopen wat al volop in de winkel aanwezig is en wie zat er heel knus een boekje te lezen in de koffiehoek … de kerstman! Nou daar wilden wij wel even mee op de foto ;) Hennie ging hand in hand met hem en ik heb de kerstman even verliefd in de ogen gekeken … en hij mij! We zijn in love gevallen ... haha! Gezellig uitje!

Donderdags weer op naar Sneek, tegen achten op de fiets gestapt en ik bofte toen ik de zon zag opkomen! Bij de rotonde dus maar even afstappen en foto's maken want de lucht kleurde zo prachtig mooi en de zon kwam voorzichtig om het hoekje kijken! Wow wat mooi! En ik was niet de enige die deze foto mooi vond; ik heb afgelopen week de “omrop Fryslan” app op mijn telefoon gezet om het weerbericht van Piet P in de gaten te houden … buienradar had ik immers uitgezwaaid, nou ik zag op die app dat je natuurfoto's in kon sturen en de mooiste foto's plaatst Omrop Fryslan op Instagram en ik dacht; laat ik dat ook eens doen … nou mijn foto werd uitgekozen en ondertussen heb ik al meer dan 1000 likes! Wat leuk dit!

Bij Leonie en Myrthe aangekomen was ik zo blij dat ik weer een vrolijke Myrthe zag want wat zijn we geschrokken afgelopen week … Myrthe zomaar op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis beland! Myrthe was verkouden en huilerig maar dat is niet abnormaal voor kleintjes maar dinsdagochtends haalde Leonie haar uit bed en was ze niet aanspreekbaar, ze was slap en zakte steeds weg en werd wat blauw … Leonie schrok zich kapot en heeft gelijk de huisarts gebeld en van daaruit gelijk naar het ziekenhuis … lieve help wat een angsten heeft Leonie uitgestaan. In het ziekenhuis kwam Myrthe langzaamaan weer bij en ze is helemaal nagekeken en alles was oké godzijdank! De kinderarts heeft uitgelegd dat dit kan gebeuren van de luchtweginfectie die Myrthe had, nou nooit geweten dat dat kon maar gelukkig is er niks ernstigs aan de hand! Maar wat een schrik! Wij hoorden alles later pas, Leonie dacht zolang we niet weten wat er aan de hand is zeg ik maar niks.

Woensdags ging het alweer een stuk beter met Myrthe en toen Leonie mij dat appte wilde Myrthe meedoen … ook typen met beppe :) heerlijk dat ze weer actief was en met beppe wilde appen en wat krijg je dan bijzondere leuke teksten ;) haha! We hadden donderdags weer een heerlijk beppedagje!

Veel merels waren er weer te zien en te horen, druk bezig in de struiken en bomen om de besjes te pakken en soms lieten ze zich kieken al keek mevrouw merel wel heel arrogant naar me … die blik, zo van; wat mot je! Ze verstopte haar koppie ook achter de takken, dacht zeker dat ik haar niet meer zag, haha!! Ik blijf het een prachtig gezicht vinden die besjes etende vogels, krijg er geen genoeg van!

Helaas werd ik ook smoorverkouden, ik voelde de bui donderdagmiddag al aan komen waaien … zere keel en pijn in mijn oren. Nou ja het was weekend dus ik hoefde niks.

Vrijdagochtend na het nuttigen van een paar paracetamolletjes even met de hondjes op stap naar het Harichsterbos, veel puf had ik niet maar misschien deed de boslucht wel wonderen, je weet maar nooit. Het was erg triest weer maar in het bos was het prachtig vooral bij de vijver, we wandelden over een zacht kleurig blaadjes tapijt en zagen nog veel paddenstoelen, een korte maar heerlijke wandeling! Op weg naar huis zagen we reeën in de verte en eentje leek wel zwart (!) een buizerd op afstand en vlakbij een kieviet, die zijn normaal ook schuw maar deze bleef zitten en zag er niet happy uit. Tja ook vogels kunnen ziek zijn … 

Thuis gekomen was de bank weer mijn vriendje ;) ben ondergedoken … voelde me bleh!

De gekochte kerstspulletjes lagen nog steeds op de tafel mij aan te lachen dus zo gauw ik me weer wat beter voelde ben ik aan de slag gegaan om onze kerstboom te maken, het is geen kerstboom maar een takkenboom! Dit had ik op internet gezien en wilde ik ook, heel handig; neemt weinig ruimte in en geen afvallende dennennaalden :) . De takken op maat geknipt en met touwtjes vastgezet en toen versieren, lichtjes erin en veel vogeltjes en hertjes zitten/staan op de takken en hier en daar hangt een bal zo is onze boom klaar en hangt voor het raam, ik vind hem leuk deze takkeboom! Ach het is wat vroeg maar ik hou zo van de kerstsfeer, zo gezellig!

Eerst vieren we natuurlijk Sinterklaas en de kleintjes weten dat Sinterklaas ook cadeautjes voor hun bij pake en beppe brengt. Dus verkleed als rooie Piet (tja als tegenhanger van al dat zwarte- roetveeg pieten gedoe) heb ik al wat cadeautjes gekocht, het is een heerlijke en vooral ook spannende tijd voor de kleintjes en Michael en Eva plagen me steeds dat ik alleen een zakje zout krijg en als ik dan heel sneu kijk zeggen ze; nee hoor beppe is lief en krijgt wel een cadeautje! Heerlijk deze tijd met kindjes die zo oprecht geloven in dit sprookje van Sinterklaas!

Het was een rustig weekend, zondags nog een klein ritje gemaakt en gewandeld bij IJlst en wat zag ik een mooi plaatje, op het wandelpad net buiten IJlst zag ik Oosthem liggen en de witte kerktoren met witte huisjes er naast stonden zo mooi gespiegeld in het water! We zagen een specht in een boom bikken en een schoorsteen waar geen rook uitkwam maar een takkenbos ... vond ik wel grappig. Later nog mijn fiets opgehaald die nog in Sneek stond en zo fietste ik met het prachtige weer naar huis en Frans met de hondjes in de auto ook weer naar Woudsend. Het weekend voorbij en zo ook mijn verkoudheid hoop ik! 

Op naar de nieuwe week en met frisse moed ga ik zo weer op het fietske naar Sneek, nog niet super fit maar dat zal ook wel weer goed komen. 

Geniet en wees lief want denk erom … Sinterklaas en zwarte Piet signaleren alles en voor je het weet beland je in de zak!

 

 

 

 

 

Fijne week, met liefs

 

 

De week van 4 tot 11 november

 

Ik moest maandags al vroeg naar Sneek om op te passen en buienradar had mij een prachtig fietstochtje belooft in de zon … nou niet dus! Geen zon maar triest weer en dat maakt het fietsen wel iets minder leuk. Mijn oppasdagje was weer heerlijk en wat heb ik gelachen om een uitspraak van Eva, we kletsten wat over wat ze later wil worden -zo'n gesprekje voeren we vaker- en ditmaal was politievrouw worden weer aan de beurt. Ik vroeg haar; ga je dan boeven pakken? Ja beppe die pak ik … en wat doe je dan met de boeven vroeg ik? Nou Eva wist dat wel, ze zei; die gooi ik in de prullenbak! Wat een heerlijk prietpraatje!

'S middags hield ik buienradar goed in de gaten want ik wilde niet in de regen fietsen en mijn vertrouwen in deze app was er nog een beetje … nou nu niet meer want de voorspelde regen die half 5 zou beginnen kwam eerder dus al was ik bijtijds vertrokken uit Sneek … ik ben kletsnat geregend! Doei buienradar, vertrouwen is nu echt weg!

Ik zag dinsdagochtend in de tuin veel bloemetjes en die zaten vol regendruppels, het zag er wel leuk uit dus de camera gepakt en ze gekiekt, zonder flits was het niet om aan te zien maar met de flitser er bij werden het zomaar leuke mooie foto's! Een speciaal effect met die dikke regendruppen en ik zag later tijdens mijn ochtendwandeling nog een natte uitgebloeide paardenbloem (rechts boven in de collage) nou die zag er toch apart uit! Wat een ingewikkelde boel zeg, het lijkt wel een toren! 

Woensdags was het zowaar zonnig! Heerlijk, ik was aan het schilderen maar kon niet binnen blijven ;) het mooie weer prikkelde me zo dat ik om 3 uur 's middags op de fiets ben gestapt en een fietstochtje heb gemaakt van zo'n 10 km, eerst op naar het Heegermeer waar de eendjes en de aalscholvers heerlijk zaten te genieten van het zonnetje … de zon scheen nog lekker maar zakte wel snel en toen ik nog even bij het kerkhof langs ging scheen de zon nog net boven het land, ik maakte 2 foto's van de zon tussen 2 bomen door en het gekke is dat de foto's die direct na elkaar genomen zijn en op dezelfde plek erg verschillen … op de ene foto zijn geen zonnestralen te zien zijn en op de andere foto staan duidelijke paarse (!) zonnestralen! Hoe kan dat nou? Het enige wat ik kan bedenken is dat het een grapje van mijn vader was; een teken van hem. Zou net wat voor hem zijn want hij had zo'n humor! Het was een heerlijke tocht in het zonnetje!

 

 

Donderdags weer op het fietske naar Sneek, buienradar check ik dus niet meer ;) heeft toch geen nut … ik keek gewoon naar buiten zodra het licht werd … somber weer helaas en dat na zo'n zonnige woensdag! Regenpak mee en hup onderweg, ik kreeg een sprankje hoop toen ik zag dat het wolkendek open scheurde, ja het leek echt op een scheur … maar helaas kwam de zon er niet bij. En verdwaalde ooievaar stond in het weiland zijn veren te poetsen, een wazige foto maar wat wil je met dat wazige weer!

Gelukkig Myrthe straalt altijd als een zonnetje dus toen ik bij Huize van der Veen aankwam werd ik blij, Myrthe stond al naar me te zwaaien bij het raam! Ik heb eerst lekker bij de radiator gezeten om op te warmen omdat ik toch wel behoorlijk koud was geworden van het tochtje en dat is ook een fijn plekje om naar de voederplek te kijken in de tuin samen met Myrthe, veel vogels komen eten en Myrthe en beppe genieten dan samen van ze en beppe verteld van de verschillende vogels en hun namen en Myrthe zegt me dan na, zo leuk om te horen hoe ze al woordjes kan zeggen!

 

Mijn fietstochtje naar huis was helaas weer in de regen … daar had ik afgelopen week een abonnement op!

En vrijdags hebben wij al weekend dus toen we zagen dat het zonnetje scheen zijn Frans en ik met de hondjes fijn naar het bos gegaan, dit keer naar het bos bij Ruigahuizen; het Starnumanbos. Een prachtig bos en het was er heerlijk en rustig en zo mooi gekleurd. We hebben wat takken gezocht omdat ik van takken een kerstboom wil maken, weer eens wat anders en ik laat het resultaat wel zien als het klaar is. We hebben een kleine wandeling gemaakt vanwege Benji en ook een beetje vanwege mij omdat ik al weken last heb van pijn onder mijn voet wat eerst alleen wat vervelend was maar nu toch wel erg pijnlijk is … maar er gloort hoop aan de horizon omdat ik door een goede kennis getipt was om goede zooltjes voor in de schoen te kopen bij de ANWB winkel en die heb ik gehaald en ik ben voorzichtig positief! Ik moet er toch niet aan denken dat ik geen wandelingen meer zou kunnen maken … moet ik bij Benji in de hondenkar kruipen! Haha! Na de wandeling nog even door natuurgebied “Het Swin” gereden, we zien de laatste tijd veel roofvogels maar ze kieken … nee hoor, ze willen niet poseren!

 

 

Zaterdags weer op naar Sneek; Leonie was jarig en dat hebben we gevierd! Onze jongste is alweer 34 jaar geworden … waar blijft de tijd! Maar ja, zelf wordt ik volgend jaar ook al 60 al begrijp ik dat zelf ook nog niet ;) dringt nog niet door! We hadden het gezellig en met alle kids was het ook lekker druk, koffie en eigengemaakte taart van Jort en een hapje en een drankje … een gezellig maar ook een lekker feestje!

Ik was op de fiets naar Sneek gegaan omdat ik in Sneek bleef om op de kleintjes van Freddie en Jolanda te passen 's avonds. En na al die ritjes in vochtig en regenachtig weer hoopte ik om op de zondagochtend met mooi weer richting Woudsend te fietsen .... Ik was al vroeg wakker en zat beneden in de kamer te lezen, rond 7 uur hoorde ik de kids en even later kwam Jolanda beneden; oh je bent al op? Ja allang zei ik ... och de kids wilden je van bed halen en waren enthousiast naar de zolder gegaan op beppe wakker te maken ... ach wat jammer, dat had ik zo leuk gevonden maar ja als je beppe van bed wil halen moet je wel heel vroeg opstaan!

Rond half 9 vertrok ik weer richting Woudsend en zowaar zag ik de zon! Voorzichtig probeerde die onder de wolken vandaan te komen en dat lukte een beetje, helemaal zonnig werd het niet tijdens mijn tochtje maar het was wel een stuk leuker weer dan tijdens mijn andere fietstochtjes afgelopen week! Ik zag in Hommerts een grote besjesstruik en daar zat warempel een kramsvogel in (rechtsonder in de collage)! Nou die zie je niet elke dag en deze vogel wilde ook nog poseren! Later zag ik een hongerige reiger die nog moest ontbijten en een merel die een besje at uit een heg. Leuk!

Ik was mooi op tijd thuis, Frans kwam net uit bed! Na de koffie even een ritje gemaakt naar een leuke wandel plek voor de hondjes en voor ons natuurlijk ;) toen we weer naar huis reden zag ik net buiten Harich een prachtig laan in het bos, zo'n kleurrijk plaatje en ik maakte vanuit de auto dit kiekje! Gewoon een heel mooi herfstplaatje en dat er net 2 mensen wandelden vond ik er wel mooi inpassen. 

'S middags hadden we een heel leuk uitje naar het theater in Sneek, de band The Fortunate sons speelde er, die band speelt de muziek van Creedence Clearwater revival en dat is Frans zijn favoriete band dus daar moesten wij heen! Normaal regel ik altijd kaartjes voor concerten enzo maar ik was druk en enige weken geleden zei ik tegen Frans: regel het zelf maar eens. Nou dat had hij gedaan en wat had die schat gedaan ... hij had een loveseat geboekt! Wat een lief gebaar en zo zaten we samen op een bankje helemaal vooraan! Een super mooi plekje met een fantastisch uitzicht ... het enige nadeel was dat Frans zijn voeten niet stil kon houden en constant met de muziek mee hupte en zo trilde ik mee op het bankje! Haha! IK heb er maar niks van gezegd en bij de laatste nummers van het concert stonden we ook allemaal, iedereen ging mee klappen en swingen en zingen, echt leuk! Een prachtige middag!

En zo was de week weer voorbij, ik ga zo op het fietske naar Sneek en als het slecht weer wordt ben ik er klaar voor want ik kreeg van Jort een echte skibroek dus koud en nat worden mijn benen niet meer :) heerlijk want mijn bovenbenen worden altijd zo koud met fietsen en dat snap ik ook niet echt want de benen zijn constant in beweging ... 

Komende week weer verder met het schilderij van het hondje Luna; het is al bijna klaar!

En genieten van wat ik zie ... al is het soms maar heel klein zoals dit hele kleine insect op een klein bloemetje, ik kiekte dit in close-up en wat mooi ... je ziet het stuifmeel op zijn pootjes! Er is veel moois als je het maar wil zien.

Fijne week iedereen, met liefs

 

 

 

De week van 28 oktober tot 4 november

 

 

Mijn week begon met een leuk berichtje, mijn aparte close-up foto van het spinnenweb met op de achtergrond de haven van Woudsend werd op de site van Vroege vogels ingedeeld in de categorie; mooiste foto's! Zo af en toe stuur ik een foto in en als je dan zo beloond wordt dan is dat natuurlijk erg leuk! Het is stom toeval dat ik deze foto maakte … ik zag het spinnenweb met de druppels en dacht even een close-upje maken en ik zag later pas hoe mooi de haven er op de achtergrond op stond, leuk zulke verrassingen!

De struiken hangen nu vol met mooi gekleurde besjes en de vogels zijn er dol op, vooral veel merels zie ik in de struiken en zo af en toe kon ik ze kieken tijdens hun maaltijd en als je er eentje kiekt terwijl die net een besje in zijn snavel heeft of zelfs in zijn bekkie is dat het leukst, de vogels vonden mij geloof ik wel storend terwijl ik toch wel afstand van ze hou maar ze kijken niet zo aardig naar me … of verbeeld ik me dat nou? Ze hebben liever geen pottenkijkers bij de maaltijd … ach dat snap ik ook wel, ik hoef ook geen mensen met een camera bij de eettafel ;) !

Het was koud afgelopen week maar heerlijk weer, veel zon en mooie luchten. Ik vond het zalig en met een dikke jas aan en sjaal om is het genieten buiten, veel leuker dan die regen! De zon gaat al vroeg onder nu met wintertijd en toen wij op het einde van een middag even met de hondjes naar het Heegermeer waren voor een wandelingetje zagen we de zon prachtig vertrekken! Wow wat een prachtige gekleurde zon zakte er in het Heegermeer en toen de zon achter de wolken was kleurde de lucht oranje en kregen de wolken een verlicht randje! Super mooi!

Tijdens de ochtend wandelingen met de hondjes was het heerlijk fris, het groene gras was wit net als de plantjes op de grond, een heel ander gezicht maar zo leuk. Het water van “De Rakken” blies stoom af ;) je zou zeggen het water kookt! Het is een mooi gezicht en boven het natuurgebied ”De gouden Boaium” zweefden ook witte wieven rond, mysterieus als altijd. Er zat een valkje op de bord die het eiland bewaakte en die vertikte het om zich even naar mij om te draaien; heb je haar weer dacht ie vast; daar draai ik me niet voor om ... dus werd het een rug foto!

Ondanks de kou kiekte ik toch nog veel mooie bloemen, zwager Piet appte me dat in zijn tuin nog veel moois te zien is dus ik even met de camera de tuin in, wat nog veel bloemen ondanks dat het november is! Een prachtige pot chrysant van ongeveer anderhalve meter in doorsnee … jeetje zo'n grote heb ik nog nooit gezien! Dahlia's en nog andere bloemen kleuren de tuin, geweldig. Jammer dat de tuin van Piet vanaf de weg niet te zien is, het is zo mooi met al die bloemen en fruitbomen! Ik kiekte tijdens wandelingen ook nog bloemen met insecten (!) die vlogen nog vrolijk rond .. nog geen zin in de winterslaap denk ik!

Donderdags zoals altijd naar Sneek voor mijn beppedagje bij Myrthe, toen het licht werd heb ik me goed ingepakt en hup op het fietske de kou in en hopend op een mooie zonsopkomst en die zag ik zeker, bij de Wellebrug zag ik de geel/rode bal verschijnen, hel verlichte lucht eromheen! Tja daar ga ik wel even voor staan, foto's maken en gewoon genieten. In het gras in de bermen bloeiden nog madeliefjes en in de vrieskou van de vroege ochtend zijn ze wat bevroren dus ik op de knieën om te kijken of ik een mooi close-upje kon kieken … nou dat lukte! De zon verlichte het bevroren madeliefje en wow wat gaf dat een mooi effect! Zo'n simpel dagelijks bloemetje wordt dan zo bijzonder mooi, je moet er voor door de knieën maar dan zie je de schoonheid van zo'n simpel bloemetje. Er voor wie niet op de knieën wil … geniet dan maar van mijn foto's! Vlak voor Sneek zat een aalscholver in het zonnetje naar me te kijken ;) wat moet die rooie met die camera zag ik hem denken, haha!

Met Myrthe en Leonie ben ik naar speelparadijs Ballorig geweest, even een leuk uitje voor Myrthe en ook voor Leonie en mij hoor, wij genieten volop mee! Van Myrthe haar capriolen op de speeltoestellen en wij deden ook lekker mee :) het kind in mij is er nog steeds gelukkig! Heerlijk in de ballenbak met elkaar en van de glijbanen af roetsen … zalig! Een leuk uitje voor jong en oud!

Vrijdags oppassen op Michael en Eva, genieten van die 2 boefjes! Spelen en babbelen en ook kijken naar de voederplek, naar de vogeltjes die komen eten in de tuin bij huize De Leeuw. Gezellig met beppe  kletsen over de verschillende vogeltjes die langs kwamen en zo'n honger hadden! Het koolmeesje rechtsboven in de collagefoto leest zelfs even wat er op het voederhuis staat geschreven ;) nou dat kon zijn goedkeuring wel hebben; tja als er Vogelbescherming op staat moet het goed zijn!      Eva noem ik nu vaak pippi Eva ;) haar haar wordt wat langer zodat ze staartjes in kan en dat staat zo leuk, ik weet dat ik zelf vroeger ook vaak 2 staartjes in mijn rode haar had … heel lang geleden!

'S middags weer op naar huis en wat een verschil met mijn fietstochtje van de dag ervoor toen ik heerlijk in de zon fietste .. nu in de miezerige regen en wat zag de parallelweg eruit! Tja ik snap heus wel dat de boeren op die weg rijden met hun vracht uit het weiland naar de boerderij maar dat de weg niet weer schoongemaakt wordt na de werkzaamheden vind ik toch wel erg triest want het was zo glibberig! De regen maakte het nog veel erger … ik moest echt goed opletten, hopelijk zijn er geen ongelukken gebeurt want er fietsten best veel mensen.

Zaterdags hadden we een gezellig familiefeestje, een tante van Frans werd 90 jaar en samen met enkele broers en zussen van Frans gingen we er heen, heel veel familie en de meesten waren voor ons onbekend, tja zo gaat dat in een grote familie, de neven en nichten ken je dan niet allemaal maar het was leuk en gezellig en je ontmoet weer eens andere mensen. Koffie en taart en borreltjes en een buffet dus met een knus rond buikje gingen we na het gezellige feestje weer huiswaarts.

Zondagochtend was ik wel wat zenuwachtig, het schilderij op hout van het hondje Hjido zou opgehaald worden en als ik in opdracht iets schilder vind ik het altijd spannend of degene tevreden is met het eindresultaat. Altijd ietsje onzeker zal ik wel blijven … ach dat hoort bij mij. Zelf was ik tevreden en gelukkig zijn Jitske Dijkman en haar man het ook, ze zijn heel blij met hun hondje geschilderd op hout! Ik had hun al een foto gemaild maar in het echt is het toch anders … veel echter ook. Schilderen op hout ging best goed maar het is niet echt mijn ding, die hout nerven enzo … maar dit is wat de fam. Dijkman wilde en die vinden het hout met al die nerven prachtig, dus project gelukt! De bijzondere naam van dit hondje is afgeleid van het fries; hijr do, dat betekent 'kom hier' de letter r hebben de baasjes eruit gehaald en zo kom je dan op de naam Hjido. Ik moest er even aan wennen maar vind het toch wel leuk!

 

 

Zondagmiddag nog maar even een ritje met de auto gemaakt en een leuk wandelingetje met de hondjes en mooi op tijd weer thuis voor de regen kwam. Veel te kieken viel er niet onderweg maar de familie zwaan met 3 bijna volwassen jongen en hongerige reiger lieten zich wel kieken. Wat hebben de jonge zwanen toch een prachtig getekend verenpak zeg! Voor de rest een luie relaxte dag, op de bank met een wijntje :) ach dat is toch heerlijk soms!

Afgelopen week was het Halloween, jaren geleden maakte ik deze foto van Benji met heksenhoed, Benji poseert leuk als Halloween hondje met MIJN hoed ... ja ik ben stiekem eigenlijk een heks maar dat weet natuurlijk niemand! Dus pas maar op want als ik ga toveren weet je maar nooit wat er gebeurt! Haha! Nu maar weer kijken wat de nieuwe week brengt, ik ben alweer bezig met een nieuw doek; weer een opdracht om een hondje te schilderen, leuk!

 

Fijne week allemaal, met liefs

 

 

De week van 21 tot 28 oktober

 

 

Wat een regen die maandags maar ik hoefde niet te fietsen in de regen naar Sneek, Jolanda was vrij dus beppe hoefde niet in actie en thuis heb ik ook altijd genoeg te doen en bij alles wat ik doe geniet ik ondertussen ook van de vogeltjes op de voederplek, dat verveelt nooit. Het is bijna altijd gezellig druk en ik moest lachen om wat ik zag bij de voederbol, een koolmeesje die zo nieuwsgierig bij ons naar binnen gluurde, wat zou ze denken ... wat doet die rooie daar allemaal? Haha. Een ander meesje besloot om maar in de bol te gaan zitten eten, slim bekeken van het koolmeesje met al die regen, lekker droog aan de maaltijd!

Er was prachtig herfstweer voorspeld maar dat klopte niet helemaal, het was niet koud maar geregeld regen en weinig zon, op een ochtend liep ik bij de jachthaven, de zon was er nog niet maar was wel in aantocht zag ik want de lucht kleurde al prachtig en rechts kwam een hele rode wolk aanschuiven! Wat een machtige zonsopkomst zonder dat ik de zon zelf zag trouwens want die verscheen niet, er kwamen meer wolken maar ik had mijn geniet moment !

De ochtenden zijn vaak mooi, niet alleen de zonsopkomsten maar ook de dauwdruppels vooral in close-up … ik kiekte bij de haven een spinnenweb en focuste mijn camera scherp op het spinnenweb en zo kwam de haven er vaag achter, wat een leuke aparte foto werd dat en gelukkig geen spin te zien want dan kom ik niet zo dichtbij het web … bbbrrr eng! In de heggen zag ik heel veel spinnenwebjes, door de dauwdruppeltjes heel goed zichtbaar, een mooi gezicht!

 

 

Met Myrthe en Leonie ben ik op mijn beppedagje naar het Wilhelminapark geweest, Myrthe vind eendjes zo leuk en roept dan steeds: kwaak kwaak! De jonge muskuseendjes doen het goed! Ik was erg nieuwsgierig of ze er alle vier nog zouden zijn en gelukkig was dat zo en ze waren lekker aan het eten en ik kon ze van dichtbij kieken want bang waren ze niet, ze zijn aan de mensen gewend blijkbaar. De jonge pauwen zijn al groot, jammer genoeg wilde mama pauw haar prachtige veren niet tonen ondanks dat wij de longen uit ons lijf zongen met het pauwenliedje; pauw pauw ben mooier dan jou, de pauw zal wel gedacht hebben, bekijk het maar … ik weet wel dat ik de mooiste ben! In de vijver zwommen de zwarte zwanen en eendjes en de prachtig mooi gekleurde mandarijn eend, wat een machtig mooi beestje! Tot onze schrik zagen we ook een dode eend liggen en allemaal veren er om heen … wie dat op zijn geweten heeft? Komen er roofvogels langs voor een maaltje? We hebben het gemeld bij de parkwachter omdat het geen leuk gezicht was voor de vele kinderen die in de herfstvakantie in het park waren. Het park was heel mooi in de herfstkleuren, een leuk uitje!

 

 

En als Myrthe moe wordt van alle belevenissen op een dag is het heerlijk om aan het einde van de middag samen met beppe te bank hangen voor de tv! Heerlijk genieten voor allebei!

Frans ontdekte in het plantsoen voor ons huis weer een prachtige paddenstoel die zo mooi groot werd, ik kiekte deze een paar keer en dan houd je je hart vast als je weet dat donderdags de meneer met de maaimachine langs komt en al vaker mooie paddenstoelen genadeloos weg maaide … dus toen ik thuis kwam liep ik benieuwd het plantsoen in … maar wat een geluk :) deze keer was er keurig om de paddenstoel heen gemaaid! Zouden ze mijn gemopper gehoord hebben of krijgt de grasmaaimeneer nu opeens ook oog voor de mooie dingen uit de natuur? Ik ga maar van het laatste uit. In de straat waar mijn moeder woont zagen we zomaar een prachtige rode vliegenzwam staan in een tuintje, een plaatje! Er schijnen dit jaar volop vliegenzwammen te zijn … nou dat is prachtig zoveel moois, ben benieuwd wanneer we de kabouters gaan zien die er wonen, zou ik zo graag willen!

 

 

Eva kwam bij ons logeren en Jennifer kwam een dagje, zij heeft last van heimwee en slaapt dus liefst thuis alhoewel ze zo graag samen met Eva mee wilde … maar als je heimwee hebt is dat moeilijk, hopen dat het overgaat. Eva heeft er helemaal geen last van en slaapt als een roosje bij ons. Het waren hele gezellige dagen met de dametjes, veel puzzelen en boekjes lezen en natuurlijk knutselen, we hebben van dennenappels zwanen en spinnen gemaakt, dennenappels verven en met veertjes en gekleurde draden aan de slag, zo leuk en mooi resultaat! En natuurlijk wordt er geschilderd door de dames ;) Jennifer vroeg me al; gaan we weer een schilderij maken beppe? Natuurlijk, we gaan weer aan de slag en wat weer een mooi resultaat, Eva probeert in veel dingen haar grote zus na te doen al lukt dat niet helemaal. Jennifer schildert al echt bloemen en figuurtjes en Eva is meer van de grote halen ;) prachtig zo vol vuur ze zijn. Ik leer ze ook om kleuren verf te mengen en dat deden de dames volop … zo was het palet na het schilderen ook een plaatje geworden! Wat heerlijk om zo bezig te zijn! 

Zaterdag einde middag kwamen Freddie en Jolanda en Michael ook bij ons en na een het eten zijn we het dorp in gegaan; het was 'De nacht van de nacht'! Heel donker was het in het dorp en alleen waxinelichtjes verlichten de straten en de stegen! De kids vonden het wel spannend en hielden onze handen goed vast, wat was het donker! Tja je ziet echt veel minder inderdaad en het was goed opletten waar je liep maar het was wel heel gezellig met al die kaarsjes. Met muziek en verhalen vertellers en de horecazaken die vol zaten was het gezellig druk in het dorp.

Zondags een rustig dagje, even toeren met de auto en wandelen bij Mirns, eerst even in het bos en dan uitwaaien bij het IJsselmeer waar heel veel kite-surfers bezig waren wat een prachtig gezicht was. Onvoorstelbaar hoe ze over en boven het water racen. En dan natuurlijk even op het buitenterras bij het paviljoen aan de warme chocolademelk MET slagroom! Een heerlijk uitje met lekker weer.

 

Onderweg zagen een lachend schaap ;) en veel roofvogels, eentje wilde wel poseren en dat was best een tijdje geleden dat ik er eentje redelijk dichtbij voor de camera kreeg, meestal is het hup weg als ze mij zien … misschien komt het door mijn fel gekleurde haar, ik verf het binnenkort groen dan val ik minder op in de natuur!

Het wordt koud zeggen de geleerden en dan komt het mooi uit dat ik mijn warme omslag doek af heb, gehaakt met dik grijs garen … ik ben normaal gesproken van de felle kleuren maar ik vond dit garen zo mooi en er zit een glitterdraad in dat zal het wel zijn ;) ! Nou laat de kou maar komen!

 

 

Deze week aan de slag met een nieuw doek, zin in! Het schilderij van het hondje op eikenhout wordt deze week opgehaald en het volgende hondje is al geschetst op het doek.

Het was vanmorgen een  klus om te beginnen met typen ;) tja als er een grote hondenkop op je toetsenbord ligt gaat het moeilijk! Die lieve Benji mag veel maar nu moest ik toch ingrijpen en zijn kop opzij schuiven maar hij lag toch nog lekker tegen me aan!

Fijne week iedereen, geniet van de kou buiten, lekker wandelen met frisse rode wangen ;) en dan knus binnen in huis met kaarsjes aan!

 

Met liefs

 

 

De week van 14 tot 21 oktober

 

 

Geen oppassen maandags maar actie bij ons huisje! En een goede actie, de spouwmuren van ons huis zijn volgespoten met balletjes als isolatie materiaal, veel gaten werden er in de muren geboord en toen dat klaar was werden de grijze balletjes in de spouw gespoten, mijn arme hondjes waren zo bang van de herrie, vooral Benji was doodsbenauwd en kroop onder mijn bureau waar ik aan zat te schilderen, tja ik had huisarrest dus dan maar lekker bezig met mijn hobby! En nu is ons huisje goed geïsoleerd en krijgen we volgend jaar bakken met geld terug van de energieleverancier … hopen we! Nou ja als ze de prijs weer omhoog gooien valt dat strakjes tegen maar we merken nu al wel dat we minder hoeven te stoken dus het werkt!

Een warmer huis zal ook voor de spinnen wel aantrekkelijk zijn al hoop ik dat ze NIET tevoorschijn komen in huis, laat ze maar verstopt blijven onder de vloer of in de kieren en naden. Buiten zag ik een spin die net een prooi ingepakt had en ik had wel door dat dat een lekker maaltje voor later zou zijn maar nieuwsgierig als ik ben heb ik op internet gezocht naar het hoe en wat bij de bereiding van een maaltijd voor de spin … nou wat een verhaal! Een spin kan verschillende draden maken, de spin loopt over draden die niet kleven; structuurdraden. De prooi vliegt in het web en komt dan vast te zitten in vang/kleefdraden; dan komt de spin tevoorschijn en wikkelt zijn prooi in wikkeldraden en ondertussen bijt de hij zijn prooi die dan een stof ingespoten krijgt die verlammend werkt, de prooi wordt meestal bewaard en wordt later opgegeten tenzij de spin erg veel honger heeft … dan wordt er direct gegeten. Het is toch bijzonder dit hele proces, in dat kleine lijfje van zo'n spin zit een heus fabriekje met verschillende afdelingen; een structuurdraden afdeling, dan de kleef/vang draden afdeling en dan nog de wikkeldraden afdeling! Ik zie het zo voor me, ik zie de spin denken, welk klepje moet nu open? En dan een afdeling nog met de verlammende stof die de spin in zijn prooi bijt … het is ongelofelijk! 

Een andere spin die ik zag had hele grote ogen … dan bekruipt mij het enge gevoel dat ie naar me loert om me te pakken! Hellup!!!

 

 

Woensdag rond lunchtijd scheen de zon :) aangezien dit de laatste tijd een uitzondering was en ik wist dat er alweer regen aankwam dacht ik; en nu even genieten van dat gele ding daar aan de hemel en er op uit, even een tochtje naar het Heegermeer en dat was zalig, de aalscholvers waren aan het zonnebaden met hun grote vleugels gespreid, de eendjes genoten van het zonnetje en de kievieten vlogen vrolijk rond boven een weiland met schapen, zeilboten zeilden op het meer ... allemaal blij met de zon net als ik! Helaas vertrok de zon alweer snel maar ik had wel een heerlijk fietstochtje gehad van anderhalf uur!

Donderdags weer op het fietske naar Sneek en ik was nog maar net onderweg of ik zag al dat de spreeuwen een bijeenkomst hadden in een boom, deed me aan de film “birds” denken van Alfred Hitchcock … jeetje wat veel! De zon liet het nog afweten maar mijn tochtje was toch fijn, de prachtige zwanen zaten te “groen” te eten in de sloot en een aalscholver wachtte op de zon om zich op te warmen … die zon kwam pas toen mijn tochtje afgelopen was! GGRRR!

Mijn beppedagje bij Myrthe was dit keer niet bij huize Van der Veen maar bij huize De Leeuw, Jennifer was jarig dus feest! Ach wat had Jennifer uitkeken naar die dag, 5 jaar is ze alweer en wat wordt ze groot! We hadden met elkaar een fijne gezellige dag met Jennifer als stralend middelpunt en wat is ze verwent met heel veel cadeaus … o.a. een heus barbiehuis en heel veel lego wat ze zo leuk vind om mee te bouwen en te spelen … beppe ook trouwens ;) we hebben samen al aan een lego-boomhut gewerkt! Leuk voor jong en oud dus!

Al is het herfst er zijn toch nog veel bloemen te zien en soms met insecten, echt de bloemetjes en de bijtjes dus ;) veel kleurrijke schoonheden zag ik en als ik er dan een insect bij kan kieken vind ik het nog leuker! Dat er nog zoveel insecten zijn verbaasd me maar het is ook nog niet echt koud natuurlijk want dan zullen ze wel verdwijnen. Leuk om close-up kiekjes te maken van bloem met insect, bloemetjes speciaal zeg maar!

Sinds wij er aardigheid aan hebben om mooie windwijzers te spotten blijven we steeds nieuwe ontdekken en heb ik alweer 9 nieuwe gekiekt! Tijdens autoritjes of fietstochtjes letten we op en als we weer eentje zien dan is het; Jaaaa kijk, deze hebben we nog niet! Het lijkt wel een sport te worden ;) waar we allebei lol aan hebben en ook verbaasd het ons dat er zoveel verschillende zijn, leuk hoor en ik denk erover om zelf ook een windwijzer te plaatsen op ons huis maar dan ook een speciale die bij ons past … maar ik weet nog niet wat dat moet worden.

In het bos is het nu zo mooi met de herfstkleuren en al zijn de wandelingen kort vanwege Benji, toch is het heerlijk om er gewoon rond te struinen en te genieten, jammer dat de hondenkar niet inklapbaar is want dan zouden we die elke keer meenemen in de auto maar dat gaat niet en Benji thuis laten is ook geen optie ... die wil zo graag mee als we er op uit gaan en staat al kwispelend klaar bij de achterdeur als wij de jassen en schoenen aan doen. Elke dag maken we wel ritjes met Benji in zijn koets in en buiten ons dorp en het is hartverwarmend hoeveel lieve en leuke reacties we krijgen, en Benji geniet van de kleine stukjes die hij nog kan lopen, we laten hem altijd even uit de kar en als hij moe is stapt hij weer in zijn koets :) prachtig!

Toen we zaterdags einde middag uit het bos kwamen en langs een om weggetje weer naar huis reden kwamen we langs “De Fluessen” en ik zei tegen Frans; even stoppen want de zon gaat onder en hij kleurt zo mooi. En toen we aan de kant van het meer stonden zagen we een schitterende zonsondergang! Wow wat een plaatje zoals hij bijna in het water zakte en dan de weerspiegeling in het meer, dat was heel erg genieten! 

Zondagochtend ben ik even gaan fietsen, er scheen een vaag zonnetje dus dat leek wel aardig en ik wist dat Frans voorlopig nog niet aanspreekbaar was ;) dus maar even in mijn uppie eropuit! De stilte en de rust was zalig, een echte zondagochtend! Een beetje zon en een beetje mist … overvliegende zwanen en een aalscholver die snel wegvloog net nadat ik hem kiekte … die waardeerde mijn aandacht niet, tja sorry hoor. Er was veel te zien en te genieten maar helaas was niet alles te kieken; ik zag een prachtig ijsvogeltje die niet wilde poseren :( en ik stoorde een buizerd die aan de maaltijd was die hij van een boer gepikt had … arme kip die altijd zo leuk wandelde met zijn maatjes in de Indijk, er wandelt nu eentje minder. Deze buizerd wilde ook niet poseren! Een heerlijk tochtje in mijn uppie! 

Wat ik jammer genoeg ook niet kon kieken was een uil die we later die dag over de weg zagen vliegen toen we met de auto op de Vosseleane reden net buiten ons dorp ... een uil?? Ja dus, we waren stomverbaasd maar het was echt zo. Bijzondere momenten en tja … niet alles is vast te leggen met mijn camera.

Wat ik wel vast kon leggen was een bijzondere ontmoeting met een vogel die we eigenlijk nooit zien … nou ja ik heb eenmaal eentje gezien in enkele seconden maar dat was een flits. We reden zondagmiddag op een binnenweggetje en meenden een torenvalk te zien maar het was geen valkje maar een sperwer! Hij dook op een groepje vogeltjes af die in het land zaten en greep er een en zou rustig zijn maaltje opeten maar kreeg toen ons in de gaten, wij hadden het hele gebeuren gezien en ik had de camera al in de aanslag en kon zo de sperwer kieken, helaas was het triest weer en zijn de foto's niet super scherp maar toch heb ik voor het eerst een sperwer gekiekt! Ook een torenvalk zagen we in gewoon in ons dorp op een muurrooster zitten! Wat bijzonder en later zagen we weer eentje op de plaatsnaambord. Het roodborstje kwam bij ons op de voederplek net als honderden musjes en koolmeesje, gewone vogels maar ze zijn leuk en we genieten van hun visite!

 

Waar ik minder blij mee was was de visite op mijn hoofd! Ik kreeg zaterdag pijn op mijn hoofd en dacht; zeker een dikke pukkel … maar het voelde vreemd en ik vertrouwde het opeens niet, kreeg een vreemd voorgevoel … bbrr wat was dit op mijn hoofd. Frans kwam gelukkig vlak daarna thuis en ik riep: kijk eens op m'n kop want het doet me daar zeer. Nou Frans ontdekte een zeer onwelkome gast, een teek zat vastgebeten in mijn hoofd! Gatverrrr! Frans heeft hem snel verwijdert maar ja, hoe ontdek je nu in een bos rood haar of je een rode kring krijgt op die plek die eventueel wijst op een besmette teek die de ziekte lyme overbrengt? Het is ook gek, nooit hebben Frans en ik last gehad van tekenbeten en nu dit jaar allebei een teek en ik nu al voor de tweede keer … bah! De plek was ook nog eens behoorlijk pijnlijk en ik voel het nu nog … rot beesten! Maar niet teveel aan denken want het is een naar idee dat zo'n beestje in je huid kruipt!

 

Nu weer op naar een nieuwe week, ik kan weer met een nieuw doek beginnen want het hondje wat ik geschilderd heb op eikenhout is klaar! Ik kan het nog niet tonen want eerst moet degene die me de opdracht gegeven heeft het zien.

Ik heb weer zin in een andere opdracht!

En deze week wordt het mooi weer dus ik zou zeggen, fijne week en geniet!

Met liefs

 

 

 

 

 

De week van 7 tot 14 oktober

 

Het was even wennen maandags … de kou! Maar wel heerlijk fris hoor. Ik had me warm aangekleed voor mijn fietstochtje naar Sneek, dikke jas en mijn eigen gebreide mofjes aan, handige mofjes zonder vingers erin gebreid zodat ik de camera kan bedienen zonder dat ik mijn handwarmers uit hoef te doen :) !

Lekker vroeg op pad omdat ik even door de stad wilde fietsen, eerst even bij de ransuilen kijken. Er zaten nog ransuilen in de grote bomen, de meesten zitten verscholen maar gelukkig kon ik wel weer een paar goed in beeld krijgen :) eentje deed nog een dutje en de rest zat rustig naar me te kijken, ow daar heb je die rooie ook weer … nou ja laat haar maar even foto's maken dan is ze zo weer weg … ik hoorde het hem denken! Haha.

Toen naar het Wilhelminapark, daar was jong geluk had ik gehoord, de grote muskuseenden hebben een gezinnetje gesticht … en dat in oktober! De muskus mama eend liep te kuieren met haar 4 kuikens, eentje minder al helaas :( ik wist dat er 5 waren, het is ook veel te koud! Papa muskuseend hield me goed in de gaten en kwam ietwat dreigend op me af maar ik hield wel afstand. Een kraai was erg geïnteresseerd in een lekker hapje maar mama beschermde haar kindjes goed gelukkig. Mooi deze kuikentjes maar hoe dit verder gaat en of het goed komt … ik heb mijn twijfels.

'S middags heb ik met de kids geknutseld, een mobiel gemaakt en we hebben paddenstoelen cupcakes gebakken, hoe toepasselijk! Heerlijk knoeien met beslag en Jennifer en Eva vonden het beslag zo lekker … gelukkig bleef er genoeg over voor de cup cakejes ;) het aanbrengen van de rode gelei was een heerlijke kleverige bende, het hele aanrecht en wijzelf zaten eronder maar we hadden pret en wat zijn ze mooi geworden en lekker! 

Dinsdag op naar Harlingen, het egeltjes schilderij mee in de bus ;) ik mocht het lenen van Ineke voor mijn expositie in de Karmelkerk.

Het was prachtig weer en nadat ik even een echt egeltje op mijn handen mocht hebben die gered is zijn we op naar de haven gegaan en heeft Ineke me rondgeleid op de werf en op het schip waar ze zelf aan mee bouwt; De witte Zwaan van Willem Barentsz! Het houten expeditie schip wat in 1596 voor een reis naar Nova Zembla vertrok en daar vast kwam te zitten in het ijs en daar moest de bemanning overwinteren. Veel vrijwilligers werken mee aan de bouw van het historische schip en ik vond het indrukwekkend om te zien … wat een werk en wat wordt alles prachtig nagemaakt, het verhaal van vroeger is helemaal bijzonder, ik heb het boek gekocht van het verslag van die reis wat de toen jonge Gerrit de Veer tijdens die reis opgeschreven heeft en waar een boek van gemaakt is. Volgens jaar moet het schip af zijn is de bedoeling en gaat het naar Sail Amsterdam. Wat hadden we een prachtig dag en een bezoekje aan het schip en de werf waar ook een bezoekerscentrum is kan ik zeker aanraden, heel interessant! Een heerlijke dag!

 

 

Tijdens een wandeling zag ik iets groens op de stoep liggen, ik knielen en zag een piepklein rupsje opgerold liggen op de tegels … och die moest ik redden, die wordt zo doodgetrapt! Maar natuurlijk eerst even proberen een close-up foto te maken ;) ik op m'n knieën en de camera-lens op het kleine diertje richten die wel gedacht zou hebben; wat moet dat grote ronde ding zo dicht bij mij! Ik kon een prachtige scherpe foto maken van het kleine rupsje van maar 1 cm en wat ziet hij/zij en er dan bijzonder uit met die haartjes en wat eens schitterende groene kleur! Ik heb wat zoekwerk gedaan en het is waarschijnlijk dat deze rups de vlinder het Bont Zandoogje wordt als … ze van tevoren niet opgegeten wordt door een hongerig vogeltje! Na de fotosessie heb ik haar op de heg gezet, en ze leefde nog lang en gelukkig … hoop ik!

 

 

Donderdags op het fietske naar Sneek en hopen op een mooi fietstochtje met de opkomende zon, nou dat viel tegen helaas maar de zon deed wel z'n best om door de wolken te breken wat ook mooie plaatjes gaf, geen zon in beeld maar wel zonnestralen en dat leek ook heel mooi en zoals op de foto rechtsonder in de collage te zien is, elke wolk heeft een zilveren randje, op z'n fries vind ik deze spreuk nog mooier klinken; eltse wolk hat een sulveren râne. Prachtig mooi al is het in het dagelijkse leven best wel moeilijk denk ik om als je in je leven diep in de shit zit en het pikkedonker is er een zilveren rand (iets positiefs) in te zien …

'S middags hadden we een leuk uitje, mijn mem had nog een High tea tegoed van mij als cadeautje voor haar verjaardag en samen met Jolanda en Leonie en de kleintjes hebben we een heerlijke High tea gehad bij broodjeszaak Royaal belegd. Wat een verwennerij en wat was het gezellig met elkaar, en het belangrijkste; mem heeft ontzettend genoten van haar verlate verjaardagscadeau, met een rond knus buikje weer naar huis!

Vrijdagochtend op naar de camping ondanks de regen, opruimen en schoonmaken en nog 1 nachtje slapen, het laatste nachtje voor dit seizoen, ik had de voederplek extra goed gevuld want ik hoopte op zaterdagochtend veel bezoekers te mogen verwelkomen bij vogeltjes-restaurant Hoekstra dus ik nam 's morgens vol verwachting plaats in mijn kijkhut ... nou vogeltjes kwamen er gelukkig wel maar het waren de gewone huis/tuin en keukenvogels en ik had toch stiekem gehoopt op wat bijzondere bosvogels … maar nee hoor die hadden geen zin om te eten bij restaurant Hoekstra, nog niet goed genoeg? Jeetje! Ook het eekhoorntje liet ons restaurant links liggen … helaas, ik moet nu maanden wachten voor ik weer kan genieten op mijn plekje en de vogeltjes moeten het een tijd zonder ons restaurant doen maar ze hebben het geluk dat er nog wel andere voederplekken zijn in de buurt.

We zijn natuurlijk het bos ingegaan, regenlaarzen aan en vooruit met de geit. En het was er prachtig, kleurrijke herfstkleuren en heel veel mooie paddenstoelen vaak in groepjes. Nog nooit hebben we zoveel paddenstoelen gezien … echt ongelofelijk. Heerlijke tochtjes, soms in de blubber en met Benji in de hondenkar liep dat best zwaar maar dat kon de pret niet drukken!

We zagen een boom die een voetenbad nam ;) zo leek het dan! Er zat een berg schuim onderaan de boomstam tussen de klimop bladeren, dat was een gek gezicht dus dat moest op de foto! Thuis heb ik gezocht op internet; schuim op boom ingetypt en jaaaa ik vond het en het is inderdaad zeepsop! Deze zeepstoffen Saponinen genoemd produceert een boom of plant zelf om zich te beschermen tegen insecten en de groei van bacteriën en schimmels tegen te gaan en met regenachtig weer is dit verschijnsel goed te zien, nou weer wat geleerd … nooit te oud hè! Haha

Zaterdags weer naar huis, en 's middags een feestje van campingvrienden, niet op de camping maar gewoon aan huis, ja ja zelfs buiten het campingseizoen gaan de feestjes door ;) de oudste bewoner van ons campingveldje was 80 jaar geworden en wij mochten dat mee vieren … nou ja, feestjes vieren kunnen we wel! Een leuk gezellig feestje hadden we met elkaar en 's avonds met een knus rond buikje weer naar Woudsend.

En zowaar … zondagochtend was het droog! Hèhè eindelijk! De zon scheen en daar wordt je vrolijk van vooral na al die regendagen, we hadden wel zin in een leuk tochtje dus hup in de auto, Boef springt in de auto en Benji tillen we erin … de loopplank die we voor hem gekocht hebben is geen succes want hij wordt panisch van dat ding dus maar weer tillen, en toen op pad. Helaas waren we nog maar net onderweg of de zon verdween alweer :( tja jammer maar helaas. We hebben wel een leuk tochtje gemaakt en een piepklein wandelingetje met de hondjes

en we hebben een stop gemaakt in Sneek op de plek waar ik de uilen gekiekt heb want ik wilde uilenballen rapen, ik had van iemand gehoord dat dat erg interessant is om die uit te pluizen, je er allemaal botjes en schedels in vind dus ik wilde dat ook eens doen. De uilen zaten geïnteresseerd te kijken naar mijn actie, ik zag ze denken ... wie raapt die zooi nou op! Later thuis heb ik de uilenballen met cocktailprikkers uit elkaar geplozen en dat was best een leuk werkje, wat kom je veel tegen! Heel veel kleine botjes en ander klein spul maar het bijzonderste is wel de kleine schedeltjes van de muisjes, echt apart hoor. Ik heb de hele handel wat schoongemaakt en bewonderd, een leuk zondagmiddag klusje.

 

Nu het campingseizoen over is hebben we de kar van Benji mee naar huis genomen, op onze eerste wandeling zondagmiddag hadden we al bekijks, de een vind het niks en de ander vind het geweldig en ik lach erom wat een ander ervan vind, de tijd dat ik me er wat van aantrek wat anderen zeggen heb ik wel gehad! Benji gaat helaas echt achteruit, loopt slecht en wankelt af en toe of zakt door zijn achterlijf maar hij is vrolijk en blij en zolang hij geen pijn heeft en blij is blijft hij lekker bij ons!

 

IK kreeg een leuk bericht van goede kennis en collega kunstenaar Janny Boot, we gaan samen volgend jaar zomer exposeren in het Isala Diaconessen ziekenhuis in Steenwijk en ik mag schilderijen en natuurfoto's ophangen! Leuk deze duo expositie en op weer een hele andere locatie en stad!

 

Het schilderij van het hondje wat ik schilder op eikenhout is zo goed als af, nog een likje verf hier en daar en dan kan het in de lak. En dan op naar de volgende opdracht die ik al heb!

 

Fijne week allemaal, met liefs

 

 

 

 

Op deze site is het niet mogelijk om alle blogs te bewaren... vandaar dat ik oudere blogs moet verwijderen.

Dit speciale verhaal van mijn lieve schat zal ik niet verwijderen.

 

Kerstochtend 25 December 2014

Normaal schrijf ik aan het begin van de week mijn stukjes maar nu een extra verhaal, het verhaal van mijn hond Tosca die gisteren overleden is.

Ruim 8 jaar geleden kwam jij in ons leven, in de week van dierendag stond er een advertentie in de Sneker courant met foto's en verhaaltjes over honden en poezen die een plekje zochten: wie geeft deze hond nog een kans stond er bij jou foto. Onze hond Gismo was net anderhalve week daarvoor overleden en daar hadden we veel verdriet van en dachten nu even niet een nieuwe hond. Maar we zijn toch naar het asiel gegaan omdat een vriendin van me zei ( die er was wezen kijken voor een poes) die hond die daar zit is net wat voor jullie. We moesten in het kantoortje wachten en toen werd je bij ons gebracht en besprong mij gelijk,het was duidelijk..de klik was er en we waren gelijk gek op elkaar. Die vrijdag kwam je bij ons wonen en je was gek en druk en hyper maar zo blij dat je bij ons was. We hebben van de mensen van het asiel over je verleden gehoord en dat was niet best, je woonde bij verschrikkelijke mensen die je in de tuin hadden vastgebonden aan een klein stukje antennedraad en je was uitgehongerd en verwaarloosd. De buren van die mensen hebben de dierenbescherming ingelicht en die hebben jou daar weggehaald en in het asiel ben je opgeknapt en rond dierendag mocht je weg. Als ik aan je verleden denk wordt ik beroerd want hoe kun je een dier dit aandoen, ik moet er niet teveel aan denken. Je gaf zoveel liefde en wij hebben dat ook aan jou gegeven, knuffelen was je hobby! Maar door je verleden had je ook een trauma en aan de lijn lopen was geen succes vooral als we andere honden tegenkwamen en ik was ook nog eens een waardeloze leider, een paar cursussen gedaan maar ik kreeg steeds te horen dat ik veel te lief was en niet streng genoeg en dat klopte ook, ik kan dat niet. Maar als je los was speelde je met andere honden en elke ochtend wandelden wij samen met mijn vriendin en haar hond Bibi en dat was je grote vriend en jullie hebben veel gespeeld tot Bibi en haar baasje verhuisden en ook met de honden van onze oudste dochter en haar vriend, Max en Benji, was je dikke vriendjes.Naast de fiets rennen vond je ook prachtig, onze tochtjes s'morgens vroeg naar het strandje bij het meer en dan daar spelen waren heerlijk! Toen we later nog een pup erbij kregen was je super blij, een eigen speelkameraadje! Je was zo'n blije enthousiaste hond, soms iets te enthousiast ! Blij als onze dochters en hun mannen hier kwamen en altijd maar willen knuffelen en kroelen en op schoot zitten.

Op de camping in het bos en met de grote tuin daar was je zo graag, rennen en spelen met Boef. De laatste tijd werd je minder, we weten niet eens hoe oud je bent geworden omdat je leeftijd geschat was in het asiel, je bent een paar keer erg ziek geweest maar kwam er weer bovenop, deze keer niet want je nieren en je lever lieten het afweten, we wisten al een tijdje dat je niet meer beter zou worden maar het ging nog redelijk, zondag heb je nog gespeeld bij het natuurgebied nabij Sneek. Dinsdagavond kwamen we thuis na een prachtig kerstfeest en toen lag er overal poep in de kamer en jij lag zielig op je kleed, later ging je overgeven en raar liggen en je wilde niet meer eten, het was duidelijk dat het slecht ging.Na een slapeloze nacht s'morgens met de dierenarts gebeld en die was duidelijk maar toen kon ik je nog niet wegbrengen, je liep nog rond en kwispelde nog tegen mij en Frans, later weer met de dierenarts gebeld want we zagen dat het slecht ging en toen de knoop doorgehakt en s'middags ben je op mijn schoot in slaap gevallen om niet weer wakker te worden.Wat een drama..... Later hebben we jou lichaam naar het crematorium in Drachten gebracht en volgende week gaan we je uitstrooien. Lieve knuffelbeer wat ga ik je missen en ik niet alleen, Frans ook en onze naaste familie en vriendje Bjorn waar je zo gek op was en hij op jou.En Boef niet te vergeten die nu ons enigste hondje is, hoe zou hij dit ervaren?

Lieve Tosca bedankt voor al je liefde, ik hoop dat je nu bij Bibi bent in de hondenhemel.