De week van 13 tot 20 mei

 

Toen ik maandags naar Sneek fietste was het heerlijk weer met echte Hollandse vergezichten, blauwe lucht met wolken en de koeien in de wei en reigers langs de sloot, ze speelden het spelletje 4 op een rij geloof ik ;) . In een weiland even verderop zag ik een koe alleen in de wei staan, wat vreemd dacht ik en wat deed die koe raar .... de koe was iets aan het eten maar dat ging vreemd, ze slingerde met het eten en ze kreeg het bijna niet weg ... toen zag ik opeens iets kleins zwarts bij haar in de buurt liggen en toen snapte ik het! Deze koe was net bevallen en ruimde nu de bevallings-resten op! BBrrr gelukkig gaat dat in de mensen wereld anders! Was ik even eerder geweest dan had ik live de bevalling gezien waarschijnlijk! Ik dacht trouwens dat koeien die op het punt van bevallen staan bij de boerderij zouden staan om in de gaten gehouden te worden, nou ja het is goed gegaan gelukkig!

Toen ik in Sneek aankwam ben ik eerst even bij de Franekervaart gaan kijken of de futen misschien ook in de buurt van hun nest waren met hun jonkies, helaas geen fuut te zien ... zo jammer want dat is zo'n mooi gezicht die kleine gestreepte fuutjes op de rug van papa of mama. Ik hoorde in de vijver vlakbij wel veel gekwaak dus ben ik daar maar even gaan kijken en ja hoor .... allemaal kikkers! Machtige leuke grappige diertjes en met gouden ogen! Ze lieten zich mooi kieken en ook de meerkoetjes vonden mij wel interessant, deze jonkies zijn niet meer zo klein dus die zullen het wel redden, maar ze zijn niet meer zo mooi als eerst, die hele kleintjes zijn veel leuker met hun rode kop en het gele punkhaar! Leuk dit in de vijver!

Wat minder leuks zag ik toen ik bij mijn moeder een bakje koffie dronk en we samen naar de voedertafel keken waar veel musjes kwamen eten ... er was een mama mus haar kindje aan het voeren maar er was iets raars aan haar, er hing iets onder of aan haar snaveltje! Het was me wel duidelijk dat het niet zomaar iets was want ik hield haar een tijdje in de gaten en het bleef er maar hangen, ik heb foto's kunnen maken en die gedeeld in de vogelaars-facebookgroep en daar kreeg ik van deskundigen te horen dat het waarschijnlijk een vergroeiing van de ondersnavel was en dat dit niet goed gaat komen voor dit vogeltje omdat ze niet goed kan eten, nou ja ze at nu nog goed en voerde haar kindje zelfs dus hoe het verder gaat .... ik weet het niet en ik hoef ook niet alles te weten.

De ochtenden waren prachtig! De zon die opkomt en dan een beetje mist, de witte wieven! Het water wat rookt ... zo mooi en mysterieus dit! En dan de bloemetjes met de kleine dauw druppeltjes en in het zonnetje, de paardenbloem en de rode klaver! Machtig mooi als je dat in close-up fotografeert. Frisse maar heerlijke wandelingen in de vroege ochtend dat is genieten en ik zou het niet graag willen missen ... ik snap de langslapers echt niet! haha, en zij mij niet denk ik!

Donderdagavond mijn koffer ingepakt en vrijdagochtend met Frans en de beestjes in de auto op naar Costa del camping! voor 10 dagen vakantie, ikke dan ... Frans niet, die bleef alleen het weekend. Verder dan Drenthe hoef ik echt niet om vakantie te vieren, daar in de bossen ben ik op mijn plek en geniet ik volop, later ooit ... gaan we er de hele zomer wonen!

Een prachtig geniet moment had ik vrijdagmiddag al! Ik was alleen met de hondjes op pad want Frans was druk in de tuin bezig, op mijn gemakje liep ik in het bos en wat zag ik opeens tussen de hoge varens staan! Deze prachtige reebok! Hij keek mij aan en ik keek hem aan en we hadden contact en goed contact blijkbaar want hij dook niet weg maar liet me rustig foto's maken! Wat een bijzonder mooi moment was dat!  Ik ben na het nemen van de foto's rustig verder gelopen en heb later mijn twee schatjes even tussen het fluitenkruid gezet, zo'n mooi plaatje! 

Zaterdagochtend scheen het zonnetje lekker en ben ik na de wandeling met de hondjes gaan fietsen in de omgeving en dat was een schitterend tochtje, een beetje mistig en de zon erbij, ik zag reeën en de schotse hooglanders aan het eten en aan de wandel op de hei en het voelde of was ik ergens op de prairie in een ver land ... betoverend mooi. Een uurtje rond gefietst en dan kom je weer in de caravan en ligt je mannetje nog in dromenland ... maar mijn droom was mooier en echt!

Overdag is Frans druk bezig geweest om de ruimte achter de caravan op te ruimen omdat de nieuwe caravan 2 meter langer is, gelukkig kreeg hij hulp van Stevie en de hondjes, Stevie klimt altijd snel van z'n kooi af als hij ziet dat Frans aan het klussen is, dan doet hij graag mee! De hondjes neusden nieuwsgierig in het zand ... of Frans echt blij is met de hulp??? Nou nee maar hij moet er ook wel om lachen dus hij laat ze zo veel mogelijk "meehelpen"!

Het vogeltjes gebeuren hier is ook een verhaal ... in het ene nestkastje gaat het goed gelukkig! Pa en ma koolmees zijn razend druk met voeren, ze vliegen af en aan met rupsjes. De jonkies zullen nu zo'n week of 2 zijn dus die eten steeds meer! Misschien kan ik deze week zien dat ze uitvliegen! In het andere nestkastje is het helaas mis en dat door het mooie zangvogeltje; de bonte vliegenvanger! Die heeft de boel goed verprutst hiero, het nestkastje is verlaten door de koolmeesje en dus zijn de 7 eitjes verloren gegaan, ik was hier vorige week al bang voor en heb het nestkastje nu maar leeg gehaald ... wat een prachtig nestje met die 7 kleine eitjes, zo jammer! De bonte vliegenvanger is hier nog steeds maar blijft klieren en heeft nog steeds niet definitief besloten om hier te nestelen dus aanstonds is het ook nog voor niets geweest dat de koolmeesjes hun nestje hebben verlaten! Wat is het eigenlijk een .... ik zal het maar niet zeggen wat ik van dit vogeltje vind. Ze ging ook nog eens prachtig voor me poseren vlak voor mijn neus op een tak! Tja en plaatje maar een wolf in schaapskleren dus!

Er zijn een paar diertjes aan het nestelen in onze tuin ... maar daar zijn we niet blij mee! Ik laat ze nog even hun gang gaan want we hebben geen last van ze  en ik vind het ook wel interessant om te zien hoe ze hun nest bouwen, laagje voor laagje. Maar als ze vervelend worden gaan ze wel weg, dan ga ik in actie ... helaas voor hun maar ik heb geen zin in wespen steken!

Een ander insect kwam ook bij ons op visite en wilde even drinken uit de honden drinkbak maar dat ging mis, hij viel erin. Ik heb dit mooie diertje gered, wat een mooie kleuren, zwart met rood, net mijn kleuren ;) en wat een lijf!  Groot en apart van vorm en het puntige achterlijf duid erop dat het een vrouwtje is, maar wat ook een mooie tekening op het lijf,  gek dat ik voor dit diertje niet bang ben!  Deze langpoot mug ziet er toch wel wat griezelig eng uit maar ik vind haar gewoon bijzonder en leuk! Nadat ze weer opgedroogd was vloog ze weer verder!

In de ooievaars nesten die we volgen is het druk! Allemaal hebben ze jonkies en wat is het een leuk gezicht die kopjes boven de nest-rand uit, ze wiebelen heen en weer en af en toe haalt mama wat eten omhoog uit haar keel en dan wordt dat in de snavels van de kleintjes gedeponeerd, zo leuk om te zien. Ze zijn nog klein, als ze straks groter zijn komen ze wel beter in beeld. In 1 nest zag ik zelfs 3 kopjes en dat is veel .... hopen dat ze het redden!

Zondagmiddag ging Frans weer naar huis en bleef ik met de hondjes op de camping .... en dan zie je hoe trouw een hondje is! Boef snapte er niks van, baasje ging weg en hij ging niet mee ... Boef heeft een hele tijd in het hoekje bij  het hek gelegen en keek maar naar het pad waar zijn baasje verdwenen was en af en toe keek hij mij even aan met een gezicht van; waar is het baasje nou, waar blijft hij. Zo sneu, ik heb hem afgeleid en later was het weer oké gelukkig maar hij vind wel dat de roebel bij elkaar moet blijven!

Frans was nog niet lang weg of er kwamen donkere luchten aandrijven en barstte er een hevig onweer los met dikke regenbuien ... niet fijn hoor maar het was gelukkig nog licht en dan is het minder erg dan als zoiets in de nacht gebeurt. 

Nu ga ik deze week lekker wandelen en schilderen en inpakken natuurlijk want vrijdag moet de caravan leeg zijn, dan komt de nieuwe! Ik ben al wat bezig geweest en heb het keukengerei al ingepakt, ik ga toch niet koken voor mezelf dus heb geen pannen nodig ;) ik eet deze week hapklare brokken, lekker handig en makkelijk. En als je steeds hetzelfde bordje/kopje/glas  gebruikt heb je weinig afwas .... ooohhh erg hé! Maar ik wil gewoon fijn met mijn hobby's bezig en zo weinig mogelijk huishoudelijke taken doen! Ik wordt lui!!!

Fijne week voor iedereen, met liefs

 

 

 

De week van 7 tot 13 mei

 

Yeah! Mijn "diamond painting" werkstuk is klaar! Afgelopen week de laatste steentjes gelegd dus alle 48.000 steentjes zitten nu op hun plekje en dat binnen 2 maanden! Dat had ik eigenlijk niet verwacht zo snel want ik ben er niet elke avond mee bezig. Ben er erg blij mee, een eigen natuurfoto die ik gemaakt heb in steentjes! Het was leuk om te doen, je ziet echt de foto langzaam te voorschijn komen. Het op de foto zetten van dit werkstuk lukte niet zo goed met al die glimmende steentjes, als ik het ingelijst heb zal ik het nog eens proberen. Voorlopig even geen nieuw project, dat is meer iets voor de winteravonden dus tegen die tijd ga ik weer een foto uitzoeken die ik in steentjes wil. 

Frans en ik zijn echte dierenvrienden maar bij sommige diertjes hebben we onze twijfels ;) op een ochtend pakte Frans koek uit de kast en kreeg hij een onaangename verrassing! De verpakking was opengemaakt en er was een stuk afgeknabbeld! Oh wie verwacht dat nou in ons huis met honden en een kat dat er een muisje durft te komen eten! Het muisje zal wel gedacht hebben; bij huize Hoekstra zijn alle dieren welkom ... nou helaas klein muisje, niet alle dieren! Voortaan alle koeken enzo maar in een afgesloten trommel. Ik hoop niet dat dit diertje ook in de andere kastjes komt want dan kan ik al ons eten wel in bussen of bakken doen! help!

Op mijn oppasdagje bij Huize de Leeuw was ik de hele ochtend samen met Michael die nog niet helemaal fit was en dus niet naar de peuterspeelzaal ging, wel koortsvrij gelukkig! We hadden een gezellige ochtend samen, het is ook weleens leuk dat je een van de kids alleen hebt die dan alle aandacht krijgt. We hebben een wandeling gemaakt naar het meerkoetjes-nest en daar zag ik dat er nog maar eentje over was, vorige week waren er twee kleine "punkertjes" en nu nog maar èèn, toen we verder wandelden zag ik een mama eend met ook nog maar èèn jonkie! hé wat sneu, ik werd er niet blij van. Gelukkig snapte Michael het niet, hij vond de jonkies leuk! 

Woensdagmiddag zijn Frans en ik naar het bos geweest in de regen, Frans stelde het voor en ik zei; naar het bos ... in de regen? Wandelen doen we toch zei Frans en in het bos lopen onder de bomen dus worden we niet nat! Oke, wij naar het Harichtsterbos en het was er inderdaad fijn, veel te kieken viel er niet ... dacht ik! Maar toen ik goed keek naar de planten zag ik leuke kleine vliegjes met piepkleine regendrupjes op hun lijfje en als je die close-up kiekt worden het toch leuke kiekjes! De lupline's bloeien al en een mooie lijsterbles, prachtig en .... de regen viel erg mee!

Amina kwam weer een middag schilderen en heeft het doek waar ze al eerder mee bezig was geweest nu klaar, een schilderij voor haar zoon, het is een soort stilleven geworden, serieus bezig geweest met mooi resultaat! We hadden weer een gezellige middag

Donderdagochtend op het fietske naar Sneek, afslag Heeg genomen en zo langs rustige wegen richting IJlst, heerlijk! In de vijver in IJlst zag ik dat de fuut nog op het nest zat maar, jammer nog geen kleintjes dacht ik ... maar toen ik goed keek zag ik twee kleine kopjes tevoorschijn komen uit de veren van mama! Wat een leuk plaatje, ze hebben van die leuke gestreepte kopjes, hopelijk zie ik ze later ook zwemmen bij moeders op de rug! Bij het schelpenpad vlak voor Sneek zag ik veel ganzen en jonkies! Een pracht gezicht en ze liepen zo trots te pronken, de ouders met de kids! Een aalscholver zat hoog in de boom, ik zag nog een fuut op het nest en pa fuut erbij die nog wat takjes aanleverde. Heerlijk daar die omgeving!

Met Leonie en Myrthe gaan shoppen, op zoek naar een grote lijst voor het Diamond painting doek, nou dat viel nog niet mee, een moeilijke maat bleek. We zijn naar kringloopwinkels gegaan in de hoop voor een paar euro een grote lijst te vinden, nou in de tweede winkel die we bezochten en na heel veel zoeken met hulp van de eigenaar vond hij een ingelijst borduurwerk en dat leek wel de goed maat, als dit de juiste lijst is ga ik je omhelzen riep ik .... nou zei hij; kom maar op dan want dit is de lijst met het goede formaat! Help, wat had ik nu weer in mijn enthousiasme geroepen ... haha, maar ik was zo blij! Nou een mooie houten lijst en het borduurwerk gaat eruit en mijn diamond painting gaat erin en dan kan ie aan de muur!

Vrijdagochtend naar de camping! Wat heerlijk weer, vlak voor de camping zagen we het ooievaarsnest maar nog geen jonkies te zien, spannend wanneer we de kleine koppies gaan zien! In Havelte zelf zit ook een ooievaarsnest en wat zag ik daar .... een klein koppie wat amper boven de rand uitkomt maar ik zag het net! Wat leuk!

En dan op ons campingplekje ... hoe zou het zijn met de koolmeesjes? Zouden er jonkies zijn? Nou we kunnen aan de beschuit met muisjes hoor! Jippie, welke kleur muisjes weet ik niet ;) denk zowel roze en blauw, maar er is duidelijk gezinsuitbreiding, er wordt zo druk gevoerd door pa en ma! Lekkere rupsjes voor de kids en als de ouders weer uit het vogelhuisje vliegen hebben ze poep in hun snaveltje, eten erin en poep eruit! Fantastisch huishoudinkje! Het is machtig om te zien hoe ze hun best doen, we hebben er zo van genoten!

En dan het andere vogelhuisje waar we actie hadden gezien, wat was daar aan de hand? Onze verrassing was groot toen we gasten zagen die we bijna nooit zien bij ons in de tuin, de Bonte Vliegenvangers verrasten ons! Wat leuk dat dit zwart/bruin en witte zangvogeltjes echtpaar weer terug is op onze plek, vorig jaar nooit gezien en het jaar daarvoor een enkele keer. Maar het is wel een vreemd gebeuren want het nestkastje wat ze uitgezocht hebben wordt ook bezocht door familie koolmees! Hoe gaat dit verder ... wie wint deze strijd en gaat hier een gezinnetje stichten? Omdat ik zag dat het koolmeesje met een rupsje naar binnen wilde heb ik even heel snel het nestkastje open gemaakt en wat zag ik .... wel een stuk of 8 koolmees-eitjes! Ow jeetje, de bonte vliegenvanger heeft dit broeden verstoord dus .... Wat naar voor de koolmeesjes! Ik heb op internet gezocht naar meer informatie over de Bonte Vliegenvanger en las dat het vogeltje overwintert in Afrika en pas laat terug komt in Nederland en dan zijn veel nestkastjes al bezet en dan gaat het echtpaar Bonte Vliegenvanger dus de strijd aan met andere meesjes om het huisje in te nemen ... nou dat is er dus aan de hand en ik denk dat de eitjes nu niet meer uitgebroed worden of zelfs al niet meer goed zijn. Tja, moet ik het nestje nu leeg halen zodat de bonte vliegenvanger erin kan of toch maar afwachten? Geen idee ... en ondertussen zijn de koolmeesjes van slag en beginnen nu bij het andere nestkastje waar jonkies in zitten en waar druk gevoerd wordt herrie te schoppen en daar zijn pa en ma koolmees niet blij mee! Jeetje ... wat een gedoe, goede tijden slechte tijden is er niks bij!

Tijdens onze wandelingen in het bos was het opletten dat we niet tegen de rondzwevende rupsjes aanliepen, die hangen en zweven nu volop aan de eikenbomen, ik vind rupsjes niet eng of vies maar ik hoef ze niet in mijn haar of op mijn lijf! Ze zijn prachtig van kleur en de vogeltjes eten er volop van dus het is mooi dat er genoeg van is, al worden ze ook met gif bestreden helaas wat veel jonge vogels het leven kost want als ze die vergiftigde rupsjes voorgeschoteld krijgen van pa en ma gaan de jonkies dood. Als je de beestjes van dichtbij bekijkt zijn ze echt mooi en het worden prachtige vlinders!

Zaterdagmiddag was het lekker zonnig en zijn we met de hondjes op pad gegaan, kijken of we een leuke wandelplek konden vinden en die vonden we, het Domineespaadje! Daar waren we nog nooit geweest! Een leuk pad met een prachtige poort waar je eerst door heen loopt, een grote boom of 2 bomen die aan elkaar gegroeid zijn ... ik weet het niet, leuke zijweggetjes die grappige namen hadden, de bank-route waar ik eigenlijk allemaal bankjes verwachte maar er stond maar 1 ... het hazenpad, zonder hazen en het puttenpad en geen put gezien! En waar komt het Domineespaadje uit? Bij de kerk uiteraard! Leuk gewandeld daar! Het paadje dateert uit 1672!

In het bos vlakbij de camping staat de "Tosca"  boomstronk, trouwe lezers van mijn blog weten wat ik bedoel, en toen ik bij de boomstronk kwam zag ik weer wat moois! Weer een cadeautje van Tosca want zo zie ik het; dit keer kleine witte bolletjes op een hoopje en ik had geen idee wat het was maar; dat zoeken we op! Het is de witte slijmzwam! Wat leuk en grappig. Elk jaar verbaas ik me erover wat de boomstronk laat zien, vorig jaar 3 keer een verrassing en ik zie het als tekens/cadeautjes van Tosca! Je kan het geloven of niet maar ik geloof erin!

Wij hebben heerlijke wandelingen gemaakt in de bossen en afgelopen week werd dat 3 mensen fataal, wandelen met je hond en vermoordt worden! Wat een verschrikkelijk drama en daar denk je toch wel aan als je rond loopt in het bos en als ik 's morgens vroeg in mijn uppie op pad ga ... kan dat niet meer? Ik blijf vroeg op pad gaan, laat de angst niet regeren maar je gedachten gaan toch, zondagochtend ging ik voor 6 uur al op pad en koos ik daarom toch voor een zandpad in het open veld in plaats van het bos .... 

We hebben een klein vijvertje aangelegd in de tuin voor de vogels, een bad en drinkplek met fonteintje! Het staat zo leuk in de tuin en de vogeltjes hebben er al even bij gekeken maar waar ging het koolmeesje heen voor een bad .... in de oude kapotte drinkbak voor de hondjes! Nou ja zeg! Doe je zo je best .... haha!

Onder ons afdak aan de caravan komen wel eens insecten en die vinden het dan moeilijk om er weer onderuit te komen, ik ben eerlijk ... als er een wesp onder zit mep ik die eruit, sorry hoor maar die diertjes haat ik, maar bijtjes of andere leuke diertjes red ik en zo kwam er afgelopen weekend een kleine libelle een juffertje onder het afdak en wist de weg terug niet meer, ik strekte mijn arm uit en ze kwam op mijn vingers zitten :) heb het diertje weer onder het afdak vandaan gebracht, snel een paar kiekjes gemaakt en dat vond het juffertje wel oké, ze bleef even zitten als dank denk ik en toen vloog deze kleine libelle weer verder! Mooi toch!

Zondags na de koffie weer richting huis, het was Moederdag en dan gaan we altijd naar mijn moeder, maar nu niet koffie drinken bij mem maar 's middags richting huize De Leeuw met z'n allen, Freddie zou voor ons koken! Freddie heeft enkele weken geleden een hele grote luxe barbecue gekocht en maakt daar heerlijke gerechten op en wij mochten komen proeven, nou daar waren we wel voor in! Jort en Leonie en Myrthe waren ook uitgenodigd en zo was de hele familie compleet en wat zijn we verwend! Wat een verrassingen; groente en gepofte aardappelen, verschillende soorten vlees en voor mij vegetarische verrassingen! Nou het was super, wat heeft hij zich uitgesloofd voor ons, een gezellige en heerlijke Moederdag met z'n allen en met een vol en rond knus buikje gingen we 's avonds weer naar huis!

Nu weer een nieuwe week en het lijkt fijn weer te worden en dat komt mooi uit want vanaf donderdagavond ga ik voor 10 dagen vakantie vieren in Drenthe :) ! Weekends is Frans er ook en doordeweek ben ik alleen met de hondjes die op me moeten passen ;) ! 

Fijne week allemaal, met liefs

 

 

 

De week van 29 april tot 6 mei

 

Dikke mist afgelopen maandag en Frans zei tegen mij; dat wordt geen lekker fietstochtje naar Sneek, nou dacht ik ... dat kan wel eens een heel mooi fietstochtje worden als de zon tenminste ook verschijnt! Ik wandelde eerst met de hondjes rond 7 uur en zag al dat de zon probeerde door de mist heen te breken dus vol verwachting stapte ik even later op de fiets en inderdaad kwam de zon er voorzichtig bij en de mist zweefde over het land ... de witte wieven! Zo'n prachtig natuurverschijnsel vind ik dat, zo mysterieus en bijzonder ... daar geniet ik zo van! En de zon leek wel op een kikkervisjes, hij had een staartje! Wat mooi dit en ondanks dat ik toch wel nat werd van de mist genoot ik volop :) heb zelfs nog op m'n knieën gelegen om een uitgebloeide paardebloem te kieken, zo mooi met die dauwdruppeltjes en er zat zelfs een klein vliegje op zag ik later toen ik de foto in het groot op mijn laptop zag. 

Ik was vroeg in Sneek en kon dus nog wel even rond fietsen voor ik bij Huize De Leeuw verwacht werd en ik was zo benieuwd of er al kleintjes waren bij het meerkoetennest wat ik volg en ik zag ma meerkoet lekker op het nest zitten en ..... 2 kleine knalrode kopjes kwamen af en toe onder de vleugels vandaan! Wat bofte ik, deze jonkies waren nog piepklein en dan zijn ze zo leuk, knalrood koppie en geel punkhaar en verders grijs/zwart, ik vind ze geweldig en grappig! Ik heb er een tijdje gestaan en genoten, ze kwamen ook af en toen onder moeders vleugels vandaan, pa bracht steeds eten, wat machtig mooi! Later zag ik in het gras nog een mama eend met "pykjes" en die liet zich mooi kieken, ik hield afstand want ik wilde niet dat ze zich bedreigd zouden voelen en dat werkte goed, ze bleven rustig in het gras. Wat is het toch mooi dit kleine grut!

Omdat het vakantie was waren alle kids thuis en nadat Jolanda vertrokken was zijn we gaan knutselen, nou ja Jennifer en ik dan en Eva en Michael met papier en potloden erbij aan de tafel ... die zijn nog ietsje te klein om met verf enzo om te gaan, dat kan alleen als ik 1 op 1 met hun knutsel en dat kon nu niet. Maar ze tekenden leuk en Jennifer maakte een mooie pony, verven en glittertjes erop plakken en dan lichtjes erin, wat een leuk knutselpakket met mooi resultaat, later hebben we nog met glasverf raamhangers gemaakt, beppe vond het net zo leuk als Jennifer :) ! 

Dinsdags was ik bij Leonie en Myrthe, beppe-dagje en tevens moesten Leonie en ik allebei naar de tandarts, bbrrr maar geen rare dingen gelukkig! Einde middag belde Frans me op omdat er een grote envelop was gekomen met een boekje erin, heeft dat iets met jou foto's te maken vroeg hij? Ja zei ik; dat is het boordboekje wat bij de Friesland Post hoort; kijk snel even naar het item van de "elfstegentocht"  in ons dorp waar ik voor gevraagd was om de foto's te maken ... en ja Frans vond het en er staan 2 mooie foto's in die ik gemaakt had maar .... Frans vertelde toen dat mijn naam nou niet bepaald goed vermeld was ... helaas! Ten eerste heet ik en noem ik mijzelf Hoekstra-Haringa en dan laten ze Hoekstra weg ... nou ja ... en dan vergeten ze bij Haringa de laatste letter ... tja dan heet ik dus Jannie Haring! Nou daar baalde ik eerst best van! Later zakte dat en dacht ik; laat ik er maar om lachen, het is zoals het is ... ik ben een visje en dat terwijl ik niet eens kan zwemmen! Ik heb het wel even gemeld aan de redactie en kreeg een sorry terug.

Tijdens mijn fiets- en wandeltochtjes zie ik de gele bermen langzaamaan veranderen in wit, van code geel naar code wit! Het fluitenkruid komt nu aan de beurt! Wat machtig mooi en gelukkig wordt het nog niet gemaaid! De insecten kunnen er nog lekker van genieten :) en wij genieten van de prachtig gekleurde bermen. Sommige landerijen worden nog niet gemaaid en daar wordt het nu oranje/bruin. wat een kleuren allemaal.

Vanwege de kou hadden we besloten niet naar de camping te gaan, Frans houd niet van de kou, het maakt mij niet uit maar ja ik heb meer vet om me heen die de warmte vast houd ;) toch ergens goed voor dus die vetkussentjes! Ik was vrijdagochtend mooi vroeg op pad gegaan met de hondjes, voor 6 uur de deur uit en Frans sliep nog als een roosje. En toen ik bij de jachthaven aankwam zag ik de wolken prachtig gekleurd en de zon kwam voorzichtig te voorschijn! Nou deze ochtendstond had echt goud in de mond! Wat was het mooi met het zicht op het vogelreservaat "De gouden Boaium" en in de haven. Heerlijke wandeling. Dat we niet naar de camping waren kwam ook wel goed uit bleek later, Jolanda was die nacht behoorlijk ziek geworden dus ben ik naar Sneek gegaan om op te passen, gezellig dagje met de kids en Jolanda kon uitzieken. Michael werd in de loop van de dag ook ziek ... waarschijnlijk gaat het virus de hele familie door, hoop dat ik het niet krijg! 

Zaterdagochtend was het zonnig en ik dacht; ik loop naar het Heegermeer met de hondjes, ik heb een briefje voor Frans op het aanrecht gelegd met de vraag; haal je mij weer op? Wat een prachtig tochtje maakte ik, wat een weelde om me heen! Het geel en wit en groen in de bermen, het weidse land en de vergezichten, de boerenzwaluwen die voor me langs scheerden als ware het vliegtuigen die schijnaanvallen deden en dan bij het Heegermeer ... de regenboog! Ik stond bij vissteiger en de lucht werd donker en ik zag opeens de regenboog verschijnen, eerst een stukje en ik foto's maken, hij werd steeds groter en op het laatst was de regenboog helemaal compleet ... ik kreeg hem niet helemaal op de foto dus ik zou de panorama-stand instellen op mijn camera om de hele regenboog te kieken maar het begon te stortregenen dus ik moest mijn camera snel inpakken helaas. Ik moet nog es een klein camera-paraplutje zien te kopen die ik op de camera kan zetten, ik zie het zo voor me maar of zoiets in de handel is, zou wel handig voor me zijn. Ik kreeg vele natuurverschijnselen te zien en over me heen maar het was zalig en toen ik zo'n 5 km gelopen had hoorde ik; toet toet! Mijn lief in de auto! We hebben nog een ritje gemaakt door natuurgebied "het Swin" en later weer naar huis. 'S middag gezellig met vriendin Lydia op stap, rond neuzen in kringloopwinkels! Vinden we heerlijk om te doen en we hebben nu ook weer leuke spulletjes gevonden :) !

 

Het is de eerste zaterdag van mei ook altijd de "naakt tuinierendag" ik zag het op "social media" weer voorbij komen, ik heb maar niet meegedaan, veel te koud en als het warm was geweest had ik ook niet meegedaan trouwens ... ik moet altijd erg lachen om zulke gekke bedenksels!

Ook ben ik lekker bezig geweest met het "Diamond painting" gebeuren en het vordert ... nog een stukje en dan is het af! Het wordt mooi en het is een leuke bezigheid in de avonduren als ik toch niet schilder, nog een paar duizend steentjes denk, het totaal is 48.000 dus ik heb al heel wat steentjes gelegd! Mijn doek waar ik mee bezig ben heb ik vorige week op de camping achter gelaten, daar kan ik over 2 weken als ik er een weekje alleen verblijf mooi aan werken, de volgende opdracht is er al dus ik hoef me niet te vervelen!

 

Zaterdagavond de herdenking van de oorlogslachtoffers, Frans gaat altijd naar de plechtigheid die bij ons voor huis is, ik blijf bij de hondjes want ik zou beslist niet willen dat ze zouden gaan blaffen, ik zie de herdenking op tv en vind het altijd emotioneel deze plechtigheid. Als je er bij nadenkt ... het herdenken is goed, laten we hopen dat er nooit weer oorlog komt. Helaas is er niet overal vrede ... zou dat ooit kunnen?

Zondags Bevrijdingsdag, voor ons een relaxdagje met een prachtig toerritje in de auto door kleine dorpjes en over binnenweggetjes, veel moois gezien, een zwaan op het nest die ook nog even haar eitjes aan me toonde .... nou ja, eitjes! Wat een grote eieren heeft een zwaan zeg! Een fuut die ook haar eitjes showde :) en aalscholvers op het dak van een hokje, een mama met haar jong denk ik en het jong was met vliegoefeningen bezig! Een grutto met z'n prachtige lange snavel en Friese paarden en een mama eend met kuikens ... de reiger stond gelukkig voor de kuikens op een heel andere plek! De kastanjeboom bloeit zo prachtig, wat een bloesems! Het was een prachtige rit en ook nog een wandeling gemaakt met de hondjes, heerlijke Bevrijdingsdag!

Wandelen maakt hongerig ... Benji komt zich wel melden als hij nog wat lekkers wil! Het is zo leuk als de hondjes een toetje-schaaltje uit mogen likken en dan het keurig weer bij ons brengen ... of melden dat ze nog wel wat lusten! Haha!

 

 

Nu weer een nieuwe week, hopen dat het weer mooier weer wordt, ik ben deze kou wel een beetje zat en velen met mij denk ik!

En anders duiken we maar onder net als deze valk! Nou ja, dit valkje is niet echt ondergedoken hoor maar zat te broeden op haar nest, ik wist dat deze nestkast bewoond was en hoopte een mooie foto te kunnen maken maar helaas liet pa valk zich niet zien en moeders bleef stiekem naar ons loeren maar kwam niet even met haar kopje boven de rand uit, vond het wel een grappig gezicht dit kleine stukje van haar kopje en je kan net een stukje van haar oogjes zien! Ach andere keer beter!

Fijne week iedereen! Met liefs

 

De week van 22 tot 29 april

 

Wat hadden we nog een heerlijke paasmaandag! 'S morgens genoten op mijn kijkhutplekje, genoten van het leuke eekhoorntje en de vogels, later een heerlijke wandeling gemaakt in bos en op de hei en eindelijk weer eens een vlinder kunnen kieken; het bont zandoogje wilde poseren :) en in de vijver zagen we het water al druk in beweging en ja hoor ... wat we al gehoopt hadden was er; kikkervisjes! Wat een drukte zeg, wel duizenden krioelden er in het ondiepe water. De hondjes hebben we dus niet in het water gelaten, ik weet niet wat er dan zou gebeuren met die beestjes die om hun heen krioelen, zou ze er naar happen of zouden de visjes aan hun haar gaan hangen? Onderweg zagen we een ree staan in het veld, zomaar vlakbij! Wat een leuke verrassing! En 's middags kregen we onverwachts leuke visite! Eerst kwam mijn broer Tjebbe op zijn motor en even later Martha en Hendrik met Boris! Wat leuk deze onverwachtse visite en zo hadden we een hele gezellige middag en einde middag weer op naar huis, het lange paasweekend was weer voorbij!

Dinsdags was het feest! Myrthe die dag alweer 1 jaar ... wat vliegt de tijd zeg! Een jaar geleden zo in spanning en nu zie je een vrolijke drukke en vooral een heel lief spontaan meisje die de wereld aan het ontdekken is en waar we zoveel van genieten! Wat een rijkdom! Het hele huis versiert en Jort had taarten gebakken en met familie en vrienden met Myrthe als stralend middelpunt in een prachtig verjaardagsjurkje de hele dag feest gevierd! Myrthe snapte het hele gebeuren nog niet zo maar ze genoot volop van alle aandacht van ons allen en van het spelen met de nichtjes en neefje en vriendinnetje en toen iedereen weg was knapte ze af en viel in slaap .... ach wat een dag voor haar!

Tijdens mijn verschillende fietstochtjes naar Sneek zag ik weinig vogels, allemaal druk met eitjes uitbroeden denk al zal er toch ook gegeten moeten worden. Wel zag ik een mama eend met een paar pykjes, niet veel meer helaas maar zo gaat dat, ze zag er wel happy uit, net of glimlacht ze ;) een trotse mama. Woensdagavond fietste ik naar huis en hoewel er erg slecht weer voorspeld was had ik mazzel .... dacht ik! De zon scheen nog een beetje en de zonnestralen zetten IJlst in de spotlights, opeens voelde ik een drup ... en nog eentje en toen ik bij afslag Heeg was ging het serieus regenen maar voor het onweer losbarstte was ik gelukkig thuis!

Donderdagavond op naar de camping! Auto volladen en onze hondjes worden dan altijd al wat zenuwachtig net of zouden ze bang zijn dat we ze vergeten mee te nemen ofzo wat natuurlijk nooit zou gebeuren maar je weet niet wat er in hun koppie omgaat, dus eerst de hondjes maar in de auto dan zijn die gerust en toen alle bagage onder toeziend oog van de hondjes ;) !

Toen we bijna bij de camping aankwamen zagen we het ooievaarsnest wat we elk jaar volgen en papa stond trots op het nest en mama lag lekker de eitjes warm te houden! Een lief plaatje en ik ben zo benieuwd wanneer we voor het eerst jonkies gaan zien, dat is zo'n leuk gezicht die kleine kopjes boven de nestrand uit!

Ik had me voorgenomen om 's morgens vroege fietstochtjes te maken en vrijdagochtend vroeg op pad maar helaas in de miezerige regen dus de camera hield ik in de tas maar op Koningsdag toen er zoveel regen voorspeld was was het rond 6 uur licht bewolkt dus ik dacht hup weer op het fietske en er op uit! De zon kwam op en knipoogde naar me :) en ik zag heel veel reeën! Ze zagen mij ook maar waren niet bang voor die rooie of ze kennen me nog ;) en weten dat ik niks doe alleen maar foto's maken. De regenboog verscheen ook nog, wat een cadeautje en een buizerd zat in een oude kale boom, op afstand maar het was een mooi gezicht zoals hij zat in het zonnetje. Voor mij begon Koningsdag dus super!

En dan kom je weer terug in de caravan en dan zie je je mannetje nog heerlijk slapen en wie heeft zich heerlijk bij zijn baasje genesteld ... Boef! Onze hondjes mogen eigenlijk niet op ons bed maar ach ... ik vond het zo lief dus ik heb ze maar lekker nog even laten slapen!

Later kwam er wel veel regen en het was frisjes, we hebben 's avonds maar een borreltje gedronken op Willem-Alexander al was de kleur niet echt oranje, Frans zijn cola-tic is bruin en mijn cognacje is eerder goud dan oranje maar het was wel lekker en warm bij de houtkachel! Een "smûk plakje"  op z'n Fries gezegd!

Door de regen die zo nodig was en de zon is het bos nu schitterend groen! Wat een kleur explosie in een paar dagen tijd! De frisse lente groene kleuren spatten je tegemoet en het ruikt zo heerlijk dus al zal niet iedereen blij geweest zijn met de regen, de natuur wel! Het was echt zo nodig en ook voor de vogeltjes en andere dieren. We hebben veel gewandeld in de bossen en genoten!

Veel vogeltjes kwamen weer eten op onze voederplek en elke ochtend om 5 uur begon het vogeltjesconcert .... net of kunnen de vogels klok kijken ;) maar het wordt dan al een klein beetje licht in de lucht en mijn biologische klok zegt dan ook; wakker worden! De koolmeesjes waren druk met hun woninkje, nog geen beschuit met muisjes denk ik maar dat verwachten we binnenkort wel! Er is ook al jong geluk, ma en kindje pimpelmees waren geregeld samen aan het eten en af en toe kreeg de kleine hapjes van ma pimpelmees, leuk om te zien!

Vanwege de regen had ik de pindakaaspot neergelegd en dat was even wennen voor de specht die toch redelijk groot is maar na enige pogingen ging hij toch met zijn kopje er in om te eten en steeds weer om zich heen kijken of de kust nog veilig was. De appelvinken kwamen ook weer en de boomklever was er veel en ging op z'n kop de pindakaas opeten .... gekkie! Het was wel ontzettend genieten van dit alles!

Net buiten Havelte staan in het land 2 merries met hun veulentjes, prachtig wat een plaatjes! De boer kwam even bij me staan toen ik foto's ging maken en vertelde me dat de veulentjes 2 weken oud zijn en nu leuk met elkaar spelen maar dat was eerst wel anders want de mama's waren zo beschermend naar hun veulentje toe dat de eerste kennismakingen gepaard gingen met trappen naar elkaar maar gelukkig is het goed gekomen want deze boer wil graag dat deze dieren in groepjes leven omdat dat veel beter is voor hun, goede gedachte!

Wij waren al een tijdje aan het rond kijken op internet naar stacaravans en vrijdagochtend zag ik een stacaravan te koop staan bij een bedrijf hier uit de buurt en dat leek me precies de stacaravan die we zochten dus zijn we gaan kijken en waren allebei gelijk verkocht, precies de afmetingen en inrichting die we willen, ruimer en mooier en met een extra slaapkamer en met douche ... na wat overleggen en een nachtje slapen hebben we zaterdag de knoop doorgehakt en hebben deze stacaravan gekocht! Ontzettend blij zijn we met deze aankoop en nu kunnen we ook loge's krijgen, dat willen we graag want het is toch leuk dat de (klein)kinderen nu kunnen komen logeren! Nog een paar weken en dan wordt onze oude stacaravan opgehaald en de nieuwe op z'n plek gezet, nog een hele operatie maar we hebben er zin in!

Zondags heb ik het eekhoorntje uitgebreid kunnen fotograferen, hij of zij zat zo heerlijk te smullen van de pinda's en de zonnebloempitjes :) een prachtig gezicht! Op z'n gemak en alle tijd en in het zonnetje, wat machtig mooi! Volgens mij had hij wel door dat ik zat te kijken want het is net of kijkt hij in de camera ... of zou ik me dat inbeelden? het zit wel goed met het eekhoorntje en mij :) ik zag nu ook goed dat zijn oortjes gestreept zijn, wat een plaatje!

Toen we 's middags naar huis zouden gaan en ik bij de blokhut stond en even om me heen keek ... zag ik opeens iets geks aan de blokhut hangen, wat was dat nou .. een klein zakje met een gat onderin? Ik erheen met de camera (uiteraard!) en ik zag een diertje die niet echt welkom bij ons is om een nestje te bouwen ... het begin van een wespennest! Nou bijna alle dieren zijn welkom bij ons maar deze insecten niet! Ik ga volgend weekend wel weer even kijken en als we last krijgen van deze diertjes gaat het nest er echt wel weg! Ik tolereer niet alle dieren dus ...

Nu weer op naar de nieuwe week en als het tegenzit .. verstop ik me wel achter de rhodondendron ;) grapje hoor maar ik moest toch echt aan het liedje van Tol Hansse denken toen ik deze prachtige bloem kiekte; Mien zat in haar nachtjapon achter de rhododendron, ik zie het zo voor me! Deze rhododendron die ik kiekte bij een goede kennis is zo mooi! Daar wil je wel achter zitten! haha!

 

Fijne week allemaal, met liefs

 

 

De week van 15 tot 22 april

 

Wat een heerlijk weer afgelopen week! En als ik met de hondjes wandel of een fietstochtje maak geniet ik ook volop van de gele bermen, wat bloeit het raapzaad schitterend! Wat hou ik van deze code geel :) hier wordt je toch zo blij en vrolijk van! Ik hoop maar dat de bermen niet snel gemaaid worden, zo jammer voor de insecten! Onze hondjes wilden wel even poseren in het geel ... ach voor een brokje doen ze bijna alles, ze weten dat ze beloond worden als ze iets voor me doen, heel handig!

'S morgens vroeg was het koud maar wat een mooie zonsopkomsten heb ik gezien, als ik mijn rondje met de hondjes loop en langs de haven van ons dorp is het altijd mooi te zien als de fel gekleurde bal verschijnt boven het land van de "Gouden Boaiem" het mooie natuurgebied, ik zou willen dat alle ganzen daar konden verblijven ... wordt er niet op hun geschoten! Ik wordt beroerd als ik jagers hoor schieten en een tijd geleden zag ik toen we wandelden in de landerijen achter Jutrijp zelfs uit de verte een donker stipje naar beneden vallen ... toen kwam er een golf van misselijkheid bij me omhoog! Daar gaat weer een onnodig gedode gans :( een pijnlijke dood .... zo triest. Ik weet ook wel dat er heel veel ganzen zijn maar dat is met meer dieren zo, maar de natuur lost zoiets zelf altijd wel op, moeten wij ons niet met bemoeien. Helaas denkt niet iedereen er zo over.

Donderdags was ik bij Leonie en Myrthe en we hadden het over het prachtige zonnige weer en over de komende eerste verjaardag van Myrthe en toen herrinnerden we ons weer dat het precies een jaar geleden ook zulk mooi weer was en dat we toen na de zoveelste zwangerschap controle naar het terras zijn gegaan, even genieten en het belangrijke nieuws verwerken .... Leonie had toen te horen gekregen dat ze zondagavond opgenomen zou worden om de bevalling op te wekken omdat het kleine meisje wat in haar buik zat beter af zou zijn buiten haar buik. Het was een spannende zwangerschap met veel zorgen en als je die kleine meid nu ziet!!! Wat een prachtig en flink meisje is het al geworden! Het gaat zo ontzettend goed met Myrthe en dat is iets waar we zo dankbaar voor zijn, ik zei tegen Leonie; dat gaan we vieren! En zo zaten we nu weer op hetzelfde terras met Myrthe in de kinderstoel heerlijk in het zonnetje, wat een verschil tussen de ene foto en de andere!

'S avonds fietste ik weer naar huis en wat was het heerlijk met de zon er nog bij dus maar een omweggetje gemaakt, langs het schelpenpad naar IJlst en dan achter de Jutrijp langs, ik zag een hongerige reiger maar die had ook al een hapje gehad van het een of ander, ik zag later op mijn pc toen ik de foto groot in beeld had dat er bloed sporen op zijn snavel zaten ... bbbrr, tja ik weet hoe het gaat, het is eten of gegeten worden in de natuur. Wat een verrassing in een grote vijver in IJlst! twee nesten vlakbij elkaar! Een fuut en een meerkoet zitten gezellig op nog geen meter afstand van elkaar te broeden! Dat zijn geen vijanden blijkbaar, leuk hoor om te zien! De zon ging mooi onder en het werd frisser, thuis gekomen maar even een opwarmertje genomen ;) !

Ik had die afgelopen week thuis en bij de kids ook leuke vogels gezien, een grote kraai die niet in het voederhuisje paste ... een koolmeesje bij de pindakaaspot en een prachtige gekleurde spreeuw in het gras en net buiten ons dorp zag ik een fuut op het nest, niet verstopt en zo dichtbij!

In de heg voor ons huis bij het plantsoen groeit zomaar een verrassing :) een prachtige paarse bloem met bladeren in een hartvorm steekt boven de heg uit! Wat een plaatje, geen idee wat het was maar gelukkig heb ik een vriendin die veel van bloemen en planten weet en die vertelde dat het een judaspenning is, mij totaal onbekend en ik vind het een vreemde naam maar wel een mooie bloem en een prachtig blad! Ik was nieuwsgierig hoe die plant aan die aparte naam komt en zocht het op; toen Judas na zijn verraad zijn loon kreeg en de zilverlingen weggooide groeiden later op die plek deze planten die elk jaar weer grote platte zilverkleurige vruchten (zilverlingen) laat zien als een herinnering aan het verraad, leuk om te weten.

Zaterdagochtend gewandeld met de hondjes bij het Heegermeer en daarna via natuurgebied "Het Swin" naar Balk voor nog wat boodschapjes, en wat zagen we daar in het natuurgebied ... eindelijk de lepelaars! Ze komen daar elk jaar maar ik zie ze zelden, meestal lopen ze erg achteraf en nu kreeg ik ze eindelijk redelijk in beeld, prachtige witte vogels met die gekke grote snavel! Als bonus zagen we later ook nog een familie gans, zo leuk! Het is alleen zo jammer dat de ganzen altijd snel weglopen als ze je in de gaten hebben en zo zie je vaak alleen konten .... maar vooruit, het was een leuk gezicht!

Zaterdagmiddag een gezellige familiemiddag gehad met het hele gezin en mijn moeder erbij, eerst het dorp in waar het gezellig was met het shanty-festival en een markt en later met elkaar om de grote eettafel ... we passen er nog net omheen met z'n allen! Ik had een uitgebreid koud en warm buffet gemaakt en met elkaar hebben we gezellig en heerlijk gegeten, wat een rijkdom dacht ik toen ik om me heen keek, wat kan een mens zich dan dankbaar voelen!

Toen iedereen vertrokken was zijn Frans en ik in gaan pakken, alles hup in de auto laden, bagage en beestjes en op naar de camping! Rond 9 uur zaten we op ons plekje en snel de houtkachel aan en een opwarmertje erbij al was het niet koud maar het is zo gezellig ;) ! Ik had de voederplaats al snel gevuld want die was zo goed als leeg.

Zaterdagochtend was het maar 8 graden in de caravan .... bbbrr wat koud! Overdag warm en 's nachts nog behoorlijk fris dus. Even de kachel opstoken en rond half 7 op mijn kijkhutplekje, wie zou er komen? Zouden ze al weten dat er weer volop voer aanwezig was ... gelukkig kwamen de stamgasten weer bij ons vogeltjes-restaurant, de specht en de boomklever en de gaai en ook het eekhoorntje kwam eten, ik zag hem aankomen in de bomen achter de schutting ... veel bewegende takken en hup ... daar zat ie op de schutting! Hij past niet helemaal in het voederhuisje ... de staart blijft buiten! Een hele tijd zat het prachtige diertje zo lekker te smikkelen van de zonnebloempitjes, wat een leuk gezicht! Echt druk was het niet maar wel leuk! Ik geloof dat er in 2 vogelhuisjes gezinnetjes gesticht worden ... spannend!

In het bos zag ik veel leuke gekleurde bloemen, het tranend hartje ... sneue naam maar wat een lief bloemetje! De brandnetel bloeit prachtig met gele bloemetjes en nog een witte bloeiende struik en een uitgebloeide paardenbloem, als je die kiekt met de zon erachter is het zo'n plaatje! Ik ben gek op die bloem als ie uitgebloeid is, om te kieken en om lekker uit te blazen!

Overdag heeft Frans nog wat planten geplant en wat leuk dat Stevie ging helpen! Stevie loopt en speelt graag in het gras en opeens kwam hij aangelopen met een plastic bloempotje in zijn snavel! Zo leuk! 'S middags lekker naar het terras gewandeld, het was er weer voor en na het eten van een lekker "chineesje" uitbuiken bij de houtkachel, lekker onderuit, wij en de hondjes!

Nu nog een lekker relaxt dagje op de camping, genieten van het heerlijke weer al mag het eigenlijk wel gaan regenen, het is zo droog in het bos!

 

Fijne week iedereen, met liefs

 

 

De week van 8 tot 15 april

 

Maandags was het prachtig weer dus ik dacht ik ga vroeg op het fietske naar Sneek en ga even naar het Wilhelminapark, kijken hoe het met de jonge zwanen is en gewoon genieten van het mooie park, en wat was het er schitterend! De bomen zo mooi gekleurd en vrolijk gekleurde planten, toen ik bij het water kwam zag ik al jonge meerkoetjes :) ik kreeg ze niet echt scherp op de foto want ze bleven op afstand helaas, bij de vijver van de zwarte zwanen aangekomen zag ik de jonkies ... nou ja wat zijn ze al verandert, het dons is bijna weg! Ze zien er nu niet echt mooi uit maar nog even en dan veranderen ze in prachtige zwarte zwanen dat weet ik net als in het verhaal van het lelijke jonge eendje! Het was heerlijk in het park!

Toen op naar de plek waar me verteld was dat er een fuut zat te broeden vlak aan de waterkant, dat is mooi om foto's te maken maar eigenlijk vind ik het ook beangstigd want er lopen ook idioten op de aardbol rond die het leuk vinden om dieren te mishandelen of nesten te vernielen. Eerst zag ik in het gras een aalscholver die wilde poseren, hij/zij keek nieuwsgierig naar me met zijn prachtige groene ogen en was in voor een fotosessie!Yeah! Even later zwom ie weg, genoeg geposeerd ;) en ik weer verder langs het water en daar zag ik de futen! Mama zat op het nest en papa zwom in de buurt en bracht af en toe weer een stokje, mama fuut ging af en toe overeind en herschikte de eitjes en zo kon ik ze prachtige bewonderen op enige afstand weliswaar, ik wilde ze niet storen. Ik heb er wel een kwartier gestaan en genoten van het lieflijke tafereel! Bedankt voor de tip taxichauffeuse!

In de wijk bij huize De leeuw werd ik verrast door een mama eend met maar liefst 14 pykjes! Wauw wat een weelde zat daar in het gras aan het water en later in het water .... 14 pykjes! Je zal maar een 14-ling krijgen .... lieve help. Gelukkig eten ze zelf en hoeven ze ook geen schone pamper ;) anders was het ook niet te doen! Hoeveel zullen het redden? Ach daar wil ik niet aan denken! Het was een prachtig gezicht! Toen ik Jennifer uit school haalde zaten ze er nog en hebben we samen staan kijken, Jennifer vond het ook prachtig: wat zijn ze klein hé beppe! Ik kiekte ook nog mooie bloemetjes en een kleine bij, wat is de natuur toch prachtig mooi! Ik zag een meerkoet op een nest ... maar er lagen 2 eieren onder! Ik kon er niet bij om ze weer in het nest te deponeren maar misschien waren die eieren er ook wel door de mama uitgegooid, geen idee maar vond het wel wat naar.

Dinsdagochtend was het me toch koud tijdens mijn vroege wandeltochtje met de hondjes maar de zon kwam al op en hoe! Als een gloeiende bal met een rode gloed erom heen, wat een machtig gezicht! Ik vond het de hele week 's ochtends erg koud, soms liepen de tranen uit mijn ogen van die koude wind, lijkt het net of loop je te huilen en lopen mijn camouflagekleuren onder mijn ogen ...

Zo ook donderdagochtend toen ik rond 7 uur naar Sneek fietste en al in de zon dat wel maar bbrrr wat een koude tegenwind! Er zaten vele spreeuwen in de touwen van de masten, grappig gezicht ... net of zouden ze de zeilen reven! Ik had me goed ingepakt, ik leek wel een vrouw in een boerka ;) en de handschoenen aan en zo kon ik wel tegen de kou, ik fietste genietend in een soort van gouden gloed, zo mooi was het in de natuur en in de zon!

Met Myrthe was het weer genieten, voor het eerst gingen we op pad met Myrthe op haar driewielertje naar de eendjes, altijd leuk! Een schommel heeft ze nu ook en dat vind ze super! Laatst waren we in de kinderboekenwinkel in Sneek en daar zag ik een prachtige poster van een schitterende vis, ik wees Leonie erop en Leonie kende het verhaal van de poster; die poster hoort bij het boekje "De mooiste vis van de zee" zei ze en ik heb dat boekje thuis en dat is een prachtig verhaal met een boodschap. Leonie kocht de poster en later weer thuis liet ze mij het boekje zien wat ik even las, het is een kinderboekje dus dat is snel gelezen ;) en wat een mooi en duidelijk verhaal zeg over die prachtige vis en wat heeft het een goede boodschap over het delen van de mooie dingen, een echte aanrader voor groot en klein kan ik wel zeggen. En ik kreeg al ideeën om zo'n prachtige vis te schilderen ....

We zouden vanwege de weersvoorspelling niet naar de camping, de kou en de winterse buien leken ons geen campingweer, eigenlijk maar goed ook want ik voelde me die vrijdagochtend opeens niet zo lekker, eerst geen idee wat er aan de hand zou kunnen zijn maar toen ik steeds moest plassen en buikpijn kreeg ging me een lichtje op en dus maar even met een potje afvalvocht op naar de doktersassistente en later kreeg ik al te horen dat ik een penicilline-kuur kon ophalen, blaasontsteking dus ... nog nooit eerder gehad en dat komt dan zomaar opeens aanwaaien, nou ja dan weet ik ook hoe dat voelt :( niet topfit maar ook niet echt ziek ... zo voelt het dus.

We hebben ons tweede ritje naar Balk om de medicijnen op te halen maar gecombineerd met een bezoekje aan het Harichsterbos en dat was fijn! Wat wordt het al groen in het bos en de varens ontrollen zich al, zo'n prachtig gezicht! Ik zag nog een soort varen in de knop met een vliesje erom heen, geen idee wat dat is. Zwammen in een boom als een soort van trapje, leuk! Op de terug reden we door natuurgebied "Het Swin" en daar stonden 2 nieuwsgierige Hollandse Landgeiten, nog niet eerder daar gezien, er lopen anders altijd schapen. We zagen grutto's in het veld en in het nest van een grote boom waar vorig jaar een buizerd gezinnetje zat zit nu de familie valk! Wat leuk dit hergebruik en handig voor de valken, hoeven ze geen nieuw nest te bouwen, ik zag net het koppie van het valkje boven de nestrand uitkomen! Wat leuk deze ontdekking maar als de boom straks weer vol blad zit zie je ze niet meer ... ach wel fijn voor de vogels!

Zaterdagmiddag met Martha naar boer Thijs die ook nog eens De Boer heet, hoe toepasselijk! Ik mocht de Friese paarden op de kiek zetten dus samen met Martha naar het land en allebei eigenlijk bang voor die prachtige maar o zo grote dieren! Maar wat zijn ze lief en rustig, het jongste paard "Antje" was zo nieuwsgierig, die kwam gelijk bij ons :) en de andere paarden kwamen later ook, we konden ze gewoon aaien al vonden we dat doodeng! Helden op sokken zijn we en Thijs moest daar wel om lachen! Ik kon de prachtige Friese paarden mooi op de foto zetten. En wat een lief hondje heeft de boer, Beike liep gewoon bij de paarden in het land, de paarden en het hondje speelden gewoon wat met elkaar, uitdagen en weg rennen! Een leuk bezoekje op de boerderij! Na dat bezoekje zijn we ondanks de kou nog even gaan fietsen ... en kregen als bonus een sneeuwbui over ons heen! Leuke middag!

Geen vogeltjes op de camping gekiekt dus maar thuis wel en wat een verrassing kreeg ik ... de groenlingen kwamen op visite op onze voederplek! Die komen zeer zelden bij ons eten en nu afgelopen week komen ze geregeld langs, het menu staat ze nu wel aan zeker! Super zeg! De gewone stamgasten blijven ook leuk om te zien en tijdens een wandeling zagen Frans en ik een specht ... eigenlijk hoorden we die eerst en toen we op het voetpad naast het ijsbaanterrein liepen zag ik hem ... op de lantaarnpaal en druk bikken! Machtig gezicht en wat een herrie! Ik weet dat ze dat doen om indruk te maken op de vrouwtjes ... hoe meer herrie hoe beter ze hem horen! Leuk!

Een rustig weekend verders, ik zou schilderen maar als je niet helemaal fit bent lukt dat niet ... dan doet de kwast niet wat je wil ofzo, dus maar aan de slag met het "diamond painting" project" en dat is ook zo fijn om te doen maar als je je kop er niet bijhoud ... ik lette niet goed op blijkbaar en maakte de domme fout om de 6 en de 9 te verwisselen terwijl ik deze cijfers goed onderstreept had! Maar toen ik zag dat de zwaan wel een erg vreemde uitstulping kreeg naast zijn hals had ik door dat er iets niet klopte! Oh oh! Ik moest een klein stukje uithalen en nu heeft de zwaan weer een moois slanke hals ... en ik wist dat ik goed moest blijven opletten! Het project is nu voor de helft klaar :) de zwaan met haar kuikens verschijnen al mooi ... nog 24.000 steentjes te gaan!

Zondagmiddag nog een heerlijke wandeling gemaakt met de hondjes op de Griene Dyk net buiten Sneek, wat is het daar toch altijd prachtig en de zon scheen heerlijk. De algen groeien volop op de vochtige sloot en dat was een apart gezicht, veel groen en kleur in de berm en in het water veel watervogels. Een heerlijke wandeling al was het er wel behoorlijk druk!

Op de terugweg zagen we in het land twee hazen en ze hadden het druk! Er vloog een buizerd laag over hun heen maar die zagen ze niet! Wij wel maar gelukkig vloog de buizerd verder, misschien ook wel omdat wij in de buurt waren. De haasjes waren zo leuk bezig en ik moest denken aan het liedje wat de band Hydra ooit zong; als het gras twee kontjes hoog is! Ik denk dat velen met mij dit liedje nog wel kennen! Dat deze haasjes op de kiek kwamen hadden ze niet eens door volgens mij ;) ! Haha. Nu weer op naar een nieuwe week, genoeg te doen ... ik moet nog veel foto's plaatsen op mijn website en hoop weer te schilderen en weet ik nog meer. Straks eerst op het fietske naar Sneek om op te passen, altijd leuk!

Fijne week voor iedereen en ga genieten want het schijnt prachtig weer te worden! Met liefs 

 

 

 

De week van 1 tot 7 april

 

Nadat ik mijn blog had geschreven die maandag ging ik wandelen met de hondjes en het was fris! Het zonnetje scheen al maar op de grond waren het gras en de bloemetjes bevroren en dat zag er prachtig uit, ongelofelijk dat we in het weekend in de zon zaten in zomerkleren en nu nachtvorst ... het was wel heerlijk buiten! Voordat ik naar Sneek vertrok ging ik nog even een bakje halen bij mijn moeder en daar kwam de prachtige spreeuw zijn hapje halen, zo'n mooi gekleurd vogeltje die zelden bij ons komt eten maar wel vaak bij de voedertafel in de tuin van mijn moeder verschijnt ... geen idee hoe dat kan want we voeren precies hetzelfde ... sommige keuzes van mens en dier snap ik niet. Deze spreeuw zag er zo aandoenlijk lief uit, wat een koppie!

'S middags ging ik shoppen met Jolanda en Leonie en de kleintjes voor nieuwe zomerkleren voor de kids en wat zag ik toen we bij een fietsenrek onze fietsen parkeerden .... een wel hele leuke dorstlesser voor onderweg bij iemand op z'n fiets! Haha, wat grappig, een Weduwe Joustra likeurtje! Ik denk niet dat er echt wat in de fles zat maar ik vond het zo leuk, dat moest ik even kieken!

Dinsdagmiddag op het fietske naar Blauwhuis, ik had afgesproken met Francine. Het was prachtig weer maar de voorspelling voor einde middag was niet best ... ik waagde het erop en hoopte dat het mee zou vallen. De fietstocht naar Blauwhuis was schitterend met het zonnetje en de wind in de rug, wat wil een mens nog meer, het is een prachtig ritje door de natuur en ik kon mooie foto's maken van een hongerige reiger, een valk op de rand van een nest, een aalscholver, een haas die gewond was ... ik zag wonden op zijn rug, misschien gepakt door een buizerd en weer ontsnapt? Tja daar kom ik niet achter, hoop dat het beestje geneest! Ik fietste langs "Lytshûzen" waar het huisje staat waar vroeger mijn pake en beppe woonden en altijd blijf ik er even staan kijken omdat er dan veel herinneringen boven komen, ik logeerde er geregeld en mocht dan de geitjes en de kippen voeren en als het regende zat ik bij de geitjes in het hok ;) toen al gek met dieren! Mooie herinneringen! Het huisje is grondig verbouwd maar gelukkig ziet het er aan de buitenkant nog altijd het zelfde uit. Bij Francine was het weer erg gezellig! Lekker bijkletsen, genieten van koffie met taart :) en we hebben de tentoonstelling van de natuurfoto's van Willem van der Meer bezocht waar Francine gedichten bij gezocht heeft, een prachtige combinatie! De middag vloog om en de terugreis viel mee, af en toe een miezerig regenbuitje maar de wind was afgezwakt dus ik fietste genietend weer naar huis!

Woensdag was Leonie met Myrthe bij mijn moeder op visite om wat huishoudelijke klusjes te doen en "Alde" beppe houd dan een oogje in het zeil op Myrthe die zo ondernemend is en van alles uitvind dus die kan je geen moment alleen laten en toen ze moe werd is ze heerlijk in slaap gevallen bij mijn moeder op schoot! Mem vond dat fantastisch, ze straalt er ook over! 

Wij gingen einde middag wandelen bij het Heegermeer, het was zo lekker buiten! En het was er heerlijk! Toen we op de terugreis nog een klein ommetje maakten met de auto in de omgeving kwamen we zowaar een paard en wagen tegen ... 2 Friese paarden! De mooiste die er bestaan, in mijn ogen dan. Frans stopte de auto even aan de kant van de weg en ik ging naar buiten om een mooi plaatje te schieten en deze mensen waren zo aardig, ze gingen er echt voor poseren! Ze vonden het leuk om op de kiek te komen! Wat een prachtig gezicht, binnenkort mag ik Friese paarden fotograferen ... heeft Martha voor me geregeld :) super!

Donderdags was het erg triest weer dus ik trof het niet met mijn fietstochtje naar Sneek, een waterig zonnetje deed zijn best maar kwam er maar vaagjes door, jammer .. ik had zo gehoopt om met een mooie zonsopkomst en witte wieven in het land te fietsen.

 

Mijn beppedagje was gezellig, spelen met Myrthe en toen Myrthe 's middags een slaapje ging doen werd beppe zelf ook wat "min" ! Ik heb eventjes de oogjes dicht gehad, Leonie zat naast me en hield een oogje in het zeil anders had ik mijn ogen niet dicht gedaan want stel je voor dat die kleine pop wakker zou worden en van de bank af zou klimmen! We hadden samen echt een relaxte siësta!

'S avonds op naar huize De leeuw om op te passen, Freddie en Jolanda even samen op stap en beppe bij de kleintjes! Nog even een gezellig uurtje gehad en toen het hele spul op bed brengen, zo leuk met elkaar. De volgende ochtend ben ik rond 7 uur een uurtje gaan fietsen in de omgeving, bij de Oudvaart en ik ben naar het sluisje gelopen, daar is het 's morgens vroeg zo mooi! Helaas was er weer geen mooie zonsopkomst maar genoten heb ik wel ... het was stil en een beetje mistig en dat vind ik wel mooi in de vroege ochtend, een beetje een mysterieuze sfeer en daar geniet ik dan heerlijk van in mijn uppie.

Toen ik later uit het raam keek naar de grote boom met het nest van de kauwen was ik stomverbaasd! Wat zag ik nu? Was het nest gekaapt .... of woningruil? Ik zag 2 houtduiven die bij en in het nest bezig waren! Tja ik zou wel weten hoe dit gegaan is, hebben ze de kauwen er uit gemept of hadden die het in aanbouw zijnde nest verlaten? Daar kom je nooit achter natuurlijk, ik zal het in de gaten houden. In de achtertuin stonden bakken vol met tuinplanten klaar omdat Freddie en Jolanda in het weekend met de tuin bezig zouden gaan, ik zag zoveel mooie gekleurde bloemen en dacht welke zal ik eens kieken ... en toen viel mijn oog op een groene plant met 1 rode bloem en die vond ik toch zo mooi! Het is een gewone aardbeiplant maar wat bloeit die toch geweldig mooi!

Vrijdagmiddag weer naar de camping en ik zag toen we aankwamen dat de voederplaats zo goed als leeg was ... hier was goed gegeten in de week dat we er niet waren! Dus snel bijvullen! En zaterdag hopen op leuke en mooie visite ... vooral op het eekhoorntje die ik dit jaar nog niet had gezien! Rond half 6 stapte ik uit bed zaterdags en het was nog donker buiten, eerst maar snel de kachel aan dacht ik .... maar ik vond een briefje op het aanrecht van Frans: kachel is leeg! Oh jee, de olie in de kachel op en dat tankje vullen we altijd buiten en buiten was het nog pikkedonker ... ik denk graag in oplossingen dus heb zo'n 20 waxinelichtjes aangestoken en hopen dat dat zou helpen, nou ja de temperatuur ging van 10 naar 14 graden en toen hield het wel op helaas! Ben wat met mijn website site bezig geweest met koude vingers en toen het licht werd op mijn kijkhutplekje gaan zitten en wachten wie er zou verschijnen ... veel vogeltjes maar nog geen eekhoorntje :( waar waren die leuke beestje toch?

Maar zo rond half 9 zag ik een eekhoorntje in de bomen achter onze tuin! Eindelijk! Het zijn geen vroege diertjes zeker ;) maar langslapers. helaas kwam het beestje nog niet op de voederplek maar ik had goede hoop en jaaaaa, na een tijdje wachten was het ineens hup .. en zat het eekhoorntje op de schutting en ging lekker eten van de zonnebloempitjes en ik kon veel foto's maken, hij wilde poseren :) ach hij had me helemaal niet door. Later kwam er nog een andere eekhoorn eten, deze was wat anders gekleurd, meer rood/bruin. En ook deze at lekker van de zonnebloempitjes uit het voederhuisje en ging pinda's pakken uit het eekhoornhuisje, handig deed hij het klepje open en klom bijna in het huisje om er een pinda uit te halen, klauteren aan de schutting voor een hapje uit een gevuld netje .. de eekhoorn is zo handig! Wat fijn dat ze weer bij ons komen eten, veel andere vogels kwamen ook weer langs :) het was genieten! En al had ik steenkoude vingers ... het kon de pret niet drukken en toen Frans eindelijk van bed kwam hebben we als eerste de kachel bijgevuld en kon ik opwarmen!

'S middags zaten we lekker in de tuin en ik zag koolmeesjes en pimpelmeesjes die nestmateriaal zochten en uitkeken naar een geschikte woning ... keus genoeg in de Hoekstra-tuin! Opeens herinnerde ik me dat ze vorig jaar hondenhaar zochten van het hondenkleed en ik dacht; ik ga de hondjes kammen .... dus Boef en Benji gekamd en de haren in het gras neergelegd, nou het duurde nog geen 5 minuten of ze hadden het door en kwamen het halen! Zo'n leuk gezicht die kleine vogeltjes met hun snavel vol haar! Ben benieuwd welke huisjes ze gaan uitzoeken, 4 huisjes hadden hun interesse en er was zelfs eentje die de blokhut wilde kapen! Jaja, dat is wel een erg grote woning voor zo'n klein vogeltje! Hij zat steeds voor het raam van de deur, net of wilde hij naar binnen! Ach, keuze genoeg wij zijn een all-round hotel; we leveren appartementen en beddengoed en ontbijt- lunch en diner! Nou wat willen ze nog meer :) ! Haha.

Zondags was het heerlijk weer en ik maakte met de hondjes een fijne wandeling in de vroege ochtend en de zon kwam al mooi op! Toen ik weer terug kwam bij de caravan Frans wakker gemaakt en gezegd dat het echt zo zonde was dat hij nog lag te snurken ;) met dit mooie weer! Fijn in de tuin koffie gedronken, het was heerlijk! Een lui dagje in de zon met het boek wat ik nu aan het lezen ben; Judas, geschreven door de zus van Willem Holleeder, ppff wat een heftig verhaal ... wat een leven heeft die familie gehad en vooral de zussen van hem ... en nu nog denk ik. Niet best! De vogeltjes kwamen gewoon bij ons eten ondanks dat we vlakbij op het terras zaten! Na nog een heerlijke wandeling over de hei met de hondjes weer op huis aan.

Weer een nieuwe week en het schijnt vandaag nog lekker weer te worden dus ik tref het met mijn fietstochtje naar Sneek!

 

Fijne week iedereen! Met liefs

 

 

De week van 25 maart tot 1 april

 

Ik fietste maandags naar Sneek in het zonnetje maar wat een koude tegenwind! Moest echt opwarmen toen ik bij huize De leeuw aan kwam, dus koffie en bij de kachel! Toen ik door het keukenraam naar buiten zag werd ik blij ... daar zat de houtduif weer op het oude nestje van vorig jaar waar zij toen 2 jonkies heeft groot gebracht! Wat leuk dat het echtpaar weer terug is op het oude stekkie en zo kan ik ze mooi volgen, de boom staat pal naast de tuin. Leuk hoor, en toen ik Eva en Michael uit school haalde zag ik al een meerkoet die aan het broeden was ... lang leve de lente!

Dinsdagmiddag hele middag druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de expositie, ik ontdekte dat mijn visitekaartjes bijna op waren en die ontwerp ik zelf dus daar mee aan de slag en bestellen en een flyer ontworpen om in de Rabobank op te hangen en misschien op nog een paar plekken, zo vloog mijn "vrije" middag om en had ik nog niet eens met de stofdoek en de stofzuiger rond gewapperd in de kamer .... oh oh, nou ja dat komt ook wel goed, ik vind mijn hobby's en de daarbij behorende klusjes leuker dan poetsmiep zijn ;) de hondenharen vliegen niet weg en de bende die Stevie en Jopie altijd maken wachten ook wel op mij!

Woensdagmiddag hadden Hennie en ik een uitje gepland en dat werd de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest, Hennie was er nog nooit geweest en ik jaren geleden al wel. En wat hadden we een leuke middag tussen de aapjes, vlinders, vogels (lori's) en de flamingo's en nog meer dieren en uiteraard de schitterende orchideeën! De lori's komen zo op je hand vliegen als je tenminste een lekker sapje voor ze koopt en dat deden wij natuurlijk, er kwam zelfs eentje op mijn hoofd zitten en toen ik onder een dikke tak door liep waar lori's op zaten was er eentje zo leuk om op mijn hoofd een verrassing los te laten ..... nou ja, dat brengt geluk toch ;) haha! Eigenlijk vonden we de diertjes leuker dan de bloemen, het is zo mooi wandelen daar in de prachtige tuinen met zoveel natuurschoon en de dieren, net of ben je in een andere wereld. De diertjes lieten zich ook mooi kieken :) ! Natuurlijk nog lekker sapje met een taartje genuttigd en nog wat spulletjes geshopt en zo was de mooie middag om!

Donderdags weer op naar Sneek voor mijn beppe-dagje bij Myrthe en Leonie, ik hoopte 's morgens vroeg mooi te kunnen fietsen met de opkomende zon maar helaas .... geen zon maar miezerige regen! Jeetje terwijl het woensdags zo zonnig was en ik gewoon dacht dat dat donderdag ook zo zou zijn, niet dus. Nog wel een ommetje gefietst op het mooie fietspad tussen IJlst en Sneek en ik zag een aalscholver prachtig zijn veren showen in een boom en die heb ik gekiekt maar door het trieste weer is het geen topfoto geworden .. wat was dit een mooie foto geweest als de zon geschenen had! Nou ja, misschien krijg ik wel eens een herkansing want ik fiets daar geregeld langs. Mijn beppe-dagje was weer fijn!

Vrijdagochtends was het wel mooi! Ik ging wandelen en de zon kwam op, ik zag hem door de bomen en later toen ik langs de jachthaven liep scheen hij al zo mooi in het water, wat een super mooi plaatje krijg je dan. Het was genieten en ik heb heerlijk lang gewandeld met mijn hondjes, Frans sliep nog lekker en toen hij om 8 uur beneden kwam was ik net weer thuis en toen hij zei: zullen we er uit met de hondjes? Frans zei ik; ik heb al gewandeld en je hebt wat gemist! Tja onze bioritme is nu eenmaal verschillend, ik ben altijd vroeg wakker en Frans moet de wekker gebruiken anders slaapt hij lang door dus onze ochtendwandeling is niet altijd samen want als het mooi buiten is wacht ik niet tot zijn wekkertje gaat.

Het was vochtig buiten en ik weet dat dauwdruppels vaak erg mooi zijn als je ze close-up kiekt en dus knielde ik in het gras en ach wat leuke druppeltjes op de grassprietjes, je ziet piepkleine grassprietjes weerspiegeld! En ik zag een spinnenwebje met dauwdruppels en zonder spin gelukkig dus ik durfde de camera wel dichtbij het web te brengen, zo leuk om zo'n mooi bouwwerk met de dauwdruppeltjes te kieken!

En toen de auto vol geladen met schilderijen en gingen Frans en ik samen met Lydia op naar Sneek naar de Rabobank waar ik een expositie in mocht richten! Een prachtige locatie en toen we aan het uitpakken waren kreeg ik al enthousiaste reacties van het personeel :) het is altijd wel een klus om alles mooi op gelijke hoogte en op kleur bij elkaar passend neer te hangen dus ik was heel blij met de hulp van Lydia en Frans, de doeken moesten verdeeld over 5 spreekkamers dus wat hang je bij elkaar ... we hebben een popsterren kamer ingericht met de doeken van de artiesten die ik geschilderd heb en voor de rest alles mooi verdeeld ... de gedichtjes erbij en het is een mooi geheel geworden. De schilderijen zijn te bezichtigen als de spreekkamers niet bezet zijn, dan staan de deuren ook open maar door de glazen deuren en wanden is alles sowieso goed te zien.

En ´s middags op naar de camping! Wat heerlijk met dit prachtige weer en onderweg werden we ook nog eens getrakteerd ... op de binnenweggetjes waar wij graag rijden zat vlak voor Langelille een buizerd op een paaltje en dat vlak langs de weg ... Frans remde maar hij kan natuurlijk niet opeens vol op de rem trappen want dan zouden de hondjes en de bagage voorin de auto belandden dus we reden het paaltje een klein eindje voorbij, ik het raampje open om te proberen de buizerd te kieken ... en dat lukte! Ik zei tegen Frans; rij maar voorzichtig nog een beetje achteruit dan kan ik misschien nog wat meer foto's maken en warempel de buizerd bleef zitten en zo kon ik prachtige foto's maken. We zijn niet helemaal tot het paaltje gereden natuurlijk, ik wil geen stress veroorzaken maar wat super dat hij zich zo liet kieken! Later reden we langs een paar ooievaarsnesten en eentje was druk bezig met het huishouden ;) opruimen en herschikken! Leuk om dat te zien en we wachten vol verwachting wat er de gaat komen ... de jonkies!

Op de camping aangekomen was de voederplaats goed bezocht zag ik, er was goed gegeten in het vogeltjes-restaurant en dat gaf me hoop voor de zaterdagochtend als ik op mijn kijkhutplekje ging zitten. Vrijdags konden we heerlijk buiten zitten bij de houtkachel en later lekker bij de kachel binnen, we hebben binnen ook een smoek plekje! Zaterdags vroeg op, bbbrrr wat was het koud, snel kleren aan en de kachel ... het was maar 6 graden in de caravan! Het vogeltjes-concert was al om kwart over 5 begonnen maar het was toen nog te donker om te fotograferen dus moest ik wachten tot het goed licht werd en toen op mijn plekje ... vol verwachting wie er zou komen eten! En wat werd ik getrakteerd! Wow wat een verrassingen zeg! Het echtpaar appelvink kwam eten en die zijn zo mooi! Hun blauwe snavel en hun prachtige kleuren en het mannetje nog mooier dan het vrouwtje ... tja dat is meestal zo in de dierenwereld, de boomklever kwam langs en de specht en het roodborstje en de gaai ....

die snaait meestal meerdere pinda's tegelijk en dat kan deze vogel doen want hij heeft een keelzak en ik kiekte precies op een mooi moment want te zien is dat hij al pinda's in zijn keelzak heeft en nog een andere pinda pakt, handig zo'n zak! Ik zag ook staartmeesjes maar die wilden niet poseren en ik vond het erg jammer dat er geen eekhoorntjes kwamen ... vorig jaar veel gezien maar nu nog niet

Zaterdags nog geshopt en toen we bij de winkel kwamen waar we altijd vogeltjes-voer kopen werden we enthousiast begroet; ha zijn jullie er weer! Leuk we zijn natuurlijk een goede klant ;) we kregen zelfs nog een cadeautje mee ... een voederhanger met pinda's! Leuk hoor en we hebben weer goed ingeslagen.

Verders lekker bezig geweest met wat poetsen en klusjes en gewoon genieten van de tuin en de wandelingen. Zondagochtend was het best fris maar wel zonnig, we zagen een pimpelmees die een nestje had in een gat in de boom en in het veld een gezellig groep schapen, mama's met lammetjes en lekker aan het eten en ach wat sneu ... papa lag in een ander stuk land heel alleen! Het zal wel niet anders kunnen maar het kwam op mij wat sneu over dat hij niks van de gezelligheid mee kreeg.

We hebben nog een leuk autoritje gemaakt in de omgeving en zagen een groep van wel 8 hertjes! Wat een verrassing en al was het niet echt dichtbij ... ik kon ze wel aardig op de foto zetten! En dan rij je door het dorp weer terug naar de camping en opeens ziet Frans een ooievaarsnest in het dorp! En we rijden of fietsen daar geregeld langs maar het was ons nog nooit eerder opgevallen, en wat konden we de ooievaars mooi zien! Nog een nest erbij om te volgen :) !

 

Einde middag weer naar huis, en wat hebben we genoten!

Nu weer op naar een nieuwe week, hopelijk met mooi lenteweer!

Het is in ieder geval lekker lang licht 's avonds, bij de kerkklok van de kerk voor ons huis heeft een kauw de klok op de zomertijd gezet ;) haha, de kauwtjes hebben volgens mij een nestje ergens achter het uurwerk want ze vliegen af en aan en zitten soms op de wijzers wat ik erg grappig vind!

 

Fijne week iedereen, met liefs

 

 

 

 

 

 

 

De week van 18 tot 25 maart

 

Maandagochtends zat ik in de vroege ochtend mijn blog te schrijven en kreeg opeens een appje van Jolanda die me meldde dat Jennifer 's nachts ziek was geworden en of ik daarom vroeg wilde komen om op te passen ... oeps dat overviel me! Normaal hoef ik pas om half 12 de kids uit school te halen en dus pas na de koffie op mijn fietske te stappen ... nu dus snel mijn blog af schrijven en hondjes uitlaten en toen om half 8 hup op de fiets en snel onderweg naar Sneek! De zonnestralen straalden al prachtig vanachter de wolken :) heerlijk fietsen zo! Jennifer was een beetje koortsig maar niet heel erg ziek gelukkig, we hadden samen een knusse ochtend, gezellig samen op de bank en wat foto's bekijken en kletsen en om half 11 viel ze in slaap.

Toen Jennifer sliep en ik niks te doen had zat ik wat naar buiten te kijken en zag ik in een grote boom aan de overkant 2 kraaien druk in de weer ... een nestje bouwen dus en als je ze dan een tijdje gadeslaat zie je hoe ijverig en druk de vogels zijn, ze vlogen steeds naar andere bomen en zochten takjes op die ze van een tak afbraken met hun snavel, dan met die tak weer naar het nest en die tak keurig in het te bouwen nest plaatsen, het leek net zoiets als een bed opmaken! Als je ze een tijdje observeert is het een machtig leuk gezicht en ik had de tijd, ik ga het nest in de gaten houden en dat lukt tot de boom weer vol bladeren zit, dan is het goed verstopt! 

'S middags ook in de tuin rond geneusd en wat bloeit de Japanse kers mooi! Als je de bloesems in close-up fotografeert zijn ze zo mooi! En de esdoorn ... ow wat zijn die zaadjes leuk als ze uitkomen! Het is net of kruipt er een klein diertje uit een ei die zich dan verder uit krult! Ik let er altijd op want ik weet dat ze op de grond liggen en dat het er zo leuk uitziet

Toen ik na het avondeten weer naar huis fietste zag ik de zon heel mooi ondergaan, eerst bij de vijver bij de wijk Tinga en toen later bij de brug voor Jutrijp ... ow wat mooi en ik heb even staan genieten maar lang kon ik niet stil staan want als de zon weg is wordt het snel donker en ik wil liever niet in het donker fietsen ... ik ben geen held in het donker, eerder een held op sokken! Maar ik was om kwart over 7 thuis, mooi op tijd voor het echt donker werd! Frans stond al naar me uit te kijken, hij wil ook niet dat ik in het donker fiets.

Dinsdagochtend was het weer mooi weer en ik wandelde heerlijk met mijn hondjes, eerst buiten het dorp en via de haven en de Eewal weer naar huis en wat was het heerlijk, de zon kwam prachtig op en bijna geen wind ... wat een rust, wat geniet een mens dan! Ik was ook zo klaar met die harde wind en de regen dus dan waardeer je het mooie weer dubbel! De molen "De Jager" wordt als het windstil is altijd zo mooi weerspiegeld in het water, ik heb dat al vaak gefotografeerd ... kan het niet laten zo mooi is het!

Helaas was het woensdags en donderdags triest weer en beide dagen fietste ik naar Sneek 's ochtends en dan zie je wel leuke foto momenten maar met het trieste weer komen de vogels niet mooi op de kiek, ik zag een fuut met een visje in zijn bek, erg leuk en dit had ik nog niet eerder gezien. Donderdags fietste ik om half 8 naar Sneek en er was veel schooljeugd op het fietspad waar ik niet blij van werd dus dacht ik bij de afslag naar Heeg; ik fiets lekker om via een binnenweg, dan ben ik die schooljeugd kwijt waar ik niet meer tussen pas ;) een mooi fietstochtje achter Jutrijp en dan richting IJlst, ik zag weer aalscholvers en een valkje maar kreeg ze door het trieste weer niet mooi op de kiek, een onverwachte leuke ontmoeting met een meneer die er ook fietste met zijn hond en dan heb je zomaar een leuk gesprek en zo fietsten we samen Sneek in. 

Mijn beppe dagje met Myrthe was weer gezellig, we zijn 's middags naar speelparadijs Ballorig geweest en dat was de eerste keer voor Myrthe en ze vond het eerst best spannend in de ballenbak, ze is gek op ballen maar als je dan midden in zoveel ballen zit ... dat is wel even wat anders! Maar later vond ze het leuk en ook de hele speelplek voor de kleintjes vond ze machtig! Ze kroop lekker rond en hupte op het luchtkussen iets wat beppe ook altijd nog leuk vind! Voor herhaling vatbaar dit uitje!        Poes Pino vind mij ook steeds leuker en heeft mijn haar een wasbeurt gegeven, ach wat voelt dat gek zo'n stroef tongetje in je haar.                  Myrthe was erg moe na ons uitje en heeft lekker bij me geslapen.

En vrijdags naar de camping! Frans was niet zo enthousiast om er een weekend heen te gaan omdat hij het 's nachts nog te koud vind maar ik wilde zo graag en het was heerlijk weer dus sloten we een compromis, we gingen 1 nachtje, het is geven en nemen in een relatie! Op de camping aangekomen heb ik natuurlijk als eerste de voederplek goed gevuld en voorzichtig kwamen de eerste gasten even kijken en eten bij "vogeltjes restaurant Hoekstra"! Het werd al snel gezellig met koolmeesjes en pimpelmeesjes en musjes en ik hoopte op meer soorten vogels op de vroege zaterdagochtend. Een heerlijke middag, wat in de tuin om prutsen en een borreltje drinken en gewoon genieten, dat deden de hondjes ook! Net of waren we nooit weg geweest!

Later zijn we gaan wandelen nabij Darp en op naar de "stoeiplek" voor de padden en kikkers en ja hoor ;) ze waren druk bezig! Het leek wel een sex-orgie! Haha! Half onder water en half boven water waren ze gezellig bezig ;) en stoorden zich niet aan ons! Er lag al veel kikkerdril in het water en bij de padden verschenen slierten eitjes naast hun als parelkettingen, ik hoop dat het te zien is op de foto; middelste foto links in de collage. Ik wist niet eens dat kikkers en padden op een verschillende manier hun eitjes leggen maar ik zag het verschijnsel en heb het opgezocht op Google, weer wat geleerd.

 

Op weg naar de camping zagen we hertjes! Niet heel dichtbij maar ik kon ze toch fotograferen, blij werd ik ervan net als van mijn eerste vlinder die ik dit jaar kiekte :) de gehakkelde aurelia, wel een oude denk ik gezien de beschadigde uiteinden van de vleugels.

Helaas was ik vrijdagmiddag in de caravan gevallen toen ik de nieuwe tv-ontvanger geïnstalleerd had, de snoeren lagen nog op de grond en ik bleef erachter haken en hupla ... met een smak lag ik opeens op de grond :( en met een erg zere vinger die me nu nog plaagt, gekneusd denk. Snel mijn ringen afgedaan gelukkig want de vinger werd dik, ach het gaat ook wel weer over, en ik moet gewoon beter opletten waar ik loop ... heb ik wel eens vaker moeite mee! Zaterdagsochtends ging ik na slapeloze nacht van de pijn op het kijkhutplekje zitten; bij het op een kier geopende  slaapkamerraam ... vol verwachting wie er zou verschijnen! En gelukkig kwamen er gasten maar het was niet echt druk, de gewone gangbare vogeltjes kwamen en opeens ook plofte de specht op de schutting! Yeah eindelijk ook eens een vogel die je niet zo vaak ziet op een voederplek, het roodborstje was dol op de gevulde cocosnoot en de gaai kwam ook even langs maar liet zich niet kieken :( ach dat komt wel. Het eekhoorntje liet zich niet zien en dat vond ik echt jammer want ik ben dol op dat leuke snelle diertje, die weet vast niet dat wij er weer zijn, hopen dat ie volgend weekend komt!

Frans ging zaterdagochtend bezig in de tuin, coniferen verwijderen en nieuwe struiken planten, struiken snoeien en insectenhotels op hangen en vogelhuisjes restaureren en nieuwe ophangen en ik heb zo'n honderdduizend blaadjes opgeveegd .... pppfff wat een bende na de winter! Komend weekend de groene tegels aanpakken, altijd genoeg te doen maar heerlijk om bezig te zijn in de tuin!

Na de lunch weer richting Friesland en niet over de snelweg maar op binnenweggetjes en we zagen weer ooievaarsnesten, sommige leeg en een paar weer bezet gelukkig! We gaan ze weer volgen dit voorjaar en dat is zo leuk, dan zie je die grote vogels op het nest en over een tijdje zie je de ouders de jonkies voeren, leuk om het van dichtbij te kunnen zien!

Zaterdag aan het begin van de avond richting Sneek om op te passen, vroeg gegeten en zo kon ik nog fietsen met daglicht en genieten, geen fotomomenten dacht ik nog maar toen ik in Sneek aankwam zat er toch een aalscholver dichtbij en die vloog voor de verandering eens niet weg dus die kon ik mooi kieken :) mooi die grote vogel met dat grote lijf en die groene ogen en ... die gekke kromme snavel! Na een rustig avondje (de kids sliepen als roosjes) zondagochtend zwemmen met z'n allen, als je 3 kleintjes hebt is het handig voor Freddie en Jolanda dat er iemand mee gaat als ze naar het zwembad gaan, elk een kleintje onder onze hoede, het was volop genieten voor de kids, Jennifer is al een echte waterrat en vind het machtig in het water. Eva en Michael speelden leuk in het kinderbad of in het grote bad met een van ons. Leuk deze ochtend!

Toen weer op het fietske naar huis, het was prachtig zonnig weer maar de wind was koud! Ik had me gelukkig goed ingepakt en heb lekker gefietst maar zag weinig foto momenten ... tot ik een paar km voor Woudsend een echt Hollands tafereel zag ... Hollandse luchten en koeien in het land met vogels! Wat een mooi plaatje en wat fijn dat de koeien buiten mogen grazen!

Later die zondag zijn Frans en ik nog even gaan toeren in de auto en hebben we gewandeld in het natuurgebied "de Wyldemerk". De landgeiten bekeken ons nieuwsgierig maar waren niet echt bang en lieten zich mooi kieken ... zouden ze ons al herkennen?Ik ben vrij herkenbaar natuurlijk met dat rode haar ;) dus misschien denken ze wel, ach daar heb je die rooie weer, laat haar maar even foto's maken dan is zij ook weer blij! Haha! Het is zo'n prachtig natuurgebied met heuvels en dalen en vijvers en slootjes, echt een aanrader om daar te gaan wandelen maar doe wel regenlaarzen aan!

Zo vloog de week weer om, de week die voor mij ook hele leuke verrassingen in petto had! Begin van de week werd ik gebeld door een medewerker van de Rabobank, huh dacht ik ... wat moet die nou van mij? Of ik wilde exposeren in het filiaal in Sneek!!! Ja zeker wil ik dat, wat geweldig leuk! En toen de vraag of ik aankomende week wel kon? Nou toevallig wel want de eerstkomende expositie die ik heb is pas vanaf 1 juli dus dit komt prachtig uit! Geart Bos had me vorig jaar getipt dat je je kon aanmelden bij de bank om er eventueel te mogen exposeren dus toen had ik er wel een visitekaartje afgegeven maar er verders niet meer aan gedacht, het is altijd toch maar afwachten of ze je werk wat vinden. En nu zomaar opeens mag ik mijn doeken daar ophangen 3 maanden lang! Super! Vrijdag ga ik 17 doeken met gedichtjes ophangen, dus komende week nog een flyer maken en alles bij elkaar zoeken, leuk! (en nog bedankt voor de tip Geart!)

 

En toen kreeg ik nog een verrassing, een mailtje van een maandblad of ik een paar foto's wilde aanleveren voor een item in hun blad ... huh ikke??? Een opdracht? Ja dus :) ik heb weleens eerder als lezer van hun blad een foto opgestuurd en al 2 keer hebben ze een foto die ik gemaakt heb geplaatst ... en zo zijn ze bij mij terecht gekomen! Het moest ook nog met spoed, ik had 3 dagen om foto's te maken of ze uit mijn eigen foto's te zoeken .. wat spannend en ook geweldig! Eigenlijk had ik weinig tijd maar heb mijn best gedaan, donderdagavond heb ik de foto's gemaild en had vrijdagsochtends al buikpijn ... wachtte vol spanning op hun reactie .... en kreeg te horen dat ze zeer tevreden zijn! Het zal wel een klein item zijn maar ik vind het wel erg leuk dit! In mei komt het item met mijn foto in het blad en dan zie ik het resultaat ... ben zo benieuwd! Wat een leuke ontwikkeling voor zo'n gewone hobbyfotograaf als ikke!

Nu weer een nieuwe week, zien wat die ons brengt! Met liefs

 

 

 

De week van 11 tot 18 maart

 

Wat een natte boel afgelopen week :( al zal al die regen ook wel nodig geweest zijn na de erge droogte van vorig jaar maar ik ben er nu wel klaar mee en dan vooral ook met die harde wind! Ik zag maandags in Sneek toen ik door de stad liep de eendjes heerlijk zwemmen in een grote plas en een hongerige reiger, ik focuste me op de reiger en zag toen ik thuis de foto's bekeek pas dat er net een eend achter de reiger stond ... als ware het een kruising, leuk toeval! En een mooie bloeiende viburnum die wat kleur gaf aan de trieste dag. Maar veel foto's heb ik niet kunnen maken afgelopen week, als het regent pak ik niet snel de camera, wil geen risico lopen dat mijn camera nat wordt en stuk gaat.

Binnenhuis had ik het wel gezellig met de kids, met Jennifer heb ik geknutseld. We hebben van een houten bouwpakket een vogelhuisje gemaakt en dat heeft Jennifer ook geschilderd en ze had er zin in ;) er kwamen ook allemaal vrolijke stipjes op! Een vrolijk huisje dus, nou dat vind beppe ook erg leuk, ik hou ook van vrolijke gekleurd! Denk dat we nu de komende tijd met het paas knutsel gebeuren bezig gaan, eieren verven en paashaasjes enzo, dat kunnen Eva en Michael ook wel.

Dinsdags ben ik ook met het paasgebeuren bezig geweest samen met Monique, we hebben alle twee een paaskrans gemaakt en nog een paas-plateau, leuk die geel/groene voorjaarskleurtjes en de kuikentjes. Gezellig bezig en een tafel vol knutselspul. De kransen hangen al aan de deuren maar helaas hangt mijn krans niet onder een afdak dus de kuikentjes lijken niet zo blij ... verregend! Maar dat zal wel weer goed komen als het zonnetje gaat schijnen. Monique heeft zelfs lichtjes in de krans, erg leuk! Ik wordt wel blij van de vrolijke groen/gele kleuren!

Dinsdags kwam mijn diamond painting pakket met de post, eindelijk! Snel het pakket open gemaakt want ik was zo nieuwsgierig naar het doek van een natuurfoto die ik vorig jaar maakte van het zwanen gezin! En het ziet er prachtig uit, het doek is 60/50 dus das best groot en ik mag er 48.000 steentjes op plakken! Jaja dit is wel even een klus dus! Maar ik heb zin in deze uitdaging en het is heerlijk om er mee bezig te zijn, meestal in de avonduren als ik toch niet schilder want dat doe ik het liefst met daglicht. Ondertussen staat het hoofd van mama zwaan al op het doek!

Donderdags mijn beppe-dagje met Myrthe en al regende het ... het weerbericht voor de middag was goed dus ik weer op het fietske naar Sneek in mijn knalrode regenpak en lekker gefietst met de wind in de rug en in regen maar ach dat maakt me niks, ik ben niet van zout! Gelukkig ben ik dan incognito ... want ik zag er niet uit! Ik had mazzel dat Myrthe nog sliep dus mocht ik haar toen ze wakker was uit haar bedje halen, zo'n leuk moment! En ik wist al van Leonie dat Myrthe beppe kan zeggen! Leonie had dat de dag ervoor gefilmd toen ze aan de eettafel zaten. En als je dat dan hoort dan smelt je hoor .... die kleine dappere pop van nog maar 10 maanden die al woordjes zegt, papa en mama en nu ook pake en beppe! Het was een leuke dag, spelen en liedjes zingen en Myrthe die vrolijk in haar handjes klapt als je dat bekende liedje zingt en al zing ik zo vals als een kraai ... Myrthe vind het super leuk! Het waaide wel hard en ondanks dat ik mijn fiets veilig neer had neergezet (dacht ik) was hij omgevallen en helaas precies op het stuur! De versnellingen-schakelaar en de knop om het elektrische motortje aan te zetten waren echt aan gruzellementen! Ik ben nog naar huis gefietst maar vraag niet hoe, echt zo'n shit gebeuren want mijn fiets had net een opfrisbeurt gehad bij de fietsenmaker en alles was weer oke. Nou ja, gelukkig woont de medewerker van de fietsenwinkel in Sneek waar ik vaste klant ben in ons dorp en hij heeft de fiets opgehaald en zaterdagmiddag weer teruggebracht en netjes gemaakt, nieuwe versnellingen-schakelaar erop en de aan/uit knop voor mijn motortje weer heel! Ik weer blij, kan er weer op uit!

 

'S avonds ging ik iets heel ENGS doen ....

Hennie had me gevraagd of ik mee wilde naar een lezing over spinnen!!! Help, ik en spinnen .... maar omdat ik ze ook bijzonder vind en ze graag op de foto zet in close-up ging ik wel mee! Op naar Hotel Jans in Rijs en daar hing een groot scherm ... die enge kriebel diertjes op een groot scherm ... ppff ik voelde het al kriebelen! Maar het was een erg interessante lezing en wat hebben we mooie spinnen gezien waar ik het bestaan niet van wist, mooie gekleurde en soms hele grote zoals de tijgerspin die ik ook ooit gekiekt heb met trillende knieën! Dat bijna alle vrouwtjes hun mannetjes dood maken als ze "het" gedaan hebben, nou leuk voor die man! Hebben ze even leuk gespeeld en dan wordt je als dank dood gemaakt, zoiets als u wordt bedankt u kunt wel gaan! Dat er zoveel verschillende soorten spinnen zijn en zoveel verschillende soorten spinnenwebben; koepel-web, wiel-web, hangmat- web en trechter-web en nog veel meer. We hebben veel informatie gekregen en als je dan hoort dan je huis vol zit met spinnen en dat je in je slaap ook spinnen opeet onbewust (is bewezen!) nou daar wordt ik niet blij van! Het was een mooie avond en helaas ... ik ben nog steeds doodsbenauwd voor spinnen!

Vrijdags met Martha op stap, voor de zomer begint er nog even op uit, dagkaartje van de trein en je kan alle kanten op, leuk! We zijn naar Groningen gegaan, Martha wist dat daar een expositie was van de glaskunstenaar Dale Chihuly en het was echt de moeite waard! Wat een schitterende en grote glas kunstwerken maakt die man, mooie vazen en schitterende bloemen en andere hoge bomen en struiken mooi van kleur en glanzend en in alle vormen. We hebben uren daar door gebracht want ook was er veel eigen werk van het museum te zien, mooie schilderijen van dieren en mensen en ook landschappen, wat een kunst zeg! Zeker een aanrader om deze expositie te bezoeken!

Ondertussen genoten we hier en daar ook van lekkere sapjes en hapjes ;) en omdat de zon 's middags kwam hebben we zelfs op het terras kunnen zitten met vele anderen. In de stad met z'n leuke winkelstraatjes hebben we uiteraard nog geshopt en leuke spulletjes gekocht. Een heerlijke dag en om 8 uur weer thuis en in de relaxstand ;) lekker onderuit!Tja je wordt wel moe van zo'n dagje!

Zaterdags eerst met de hondjes er op uit in de regen, lekker kletsnat geworden maar ja, wandelen doen we toch wel! Kletsnat weer in de auto en Benji zag er wel heel sneu uit ... ze wandelen wel leuk met ons mee maar ik geloof toch dat de hondjes ook balen van het natte weer!

We zien nog wel geregeld roofvogels maar op afstand en als er al eens eentje dichtbij zit dan vliegen ze snel weg als je dichtbij komt, zo vaak gebeurt dit de laatste weken, dan zit er eentje op een paaltje of een hek als ik dan de camera scherp stel ...vliegen ze weg! Dan krijg je van die "bijna" foto's, shit! Met de auto kan je ook lang niet overal stoppen dus langs de autoweg roofvogels fotograferen kan al helemaal niet, dan veroorzaken we nog ongelukken! 

 

Verders zaterdags fijn geschilderd en met diamond painting bezig, wat is het heerlijk om je hobby's te hebben en bezig te zijn als het buiten van dat trieste natte weer is. Het doek waar ik mee bezig ben vordert leuk en het is zalig om mee bezig te zijn, weer heel wat anders dan mijn vorige doek en die afwisseling is fijn!

Zondags op naar de camping, alvast spul brengen omdat we .. of eigenlijk ik ;) er weekends wel weer heen wil maar Frans houd niet van kou dus dat is nog een punt tussen ons ... gaan we er wel slapen of nog niet.

En we hadden afgesproken met onze camping buurtjes Wijnand en Boukje omdat ik op verzoek van Wijnand zijn vrouw Boukje heb geschilderd en dat doek was nu klaar en gelukkig zijn ze er blij mee! Portret schilderen is best een klus maar deze uitdagingen ga ik wel aan en wat fijn dat het dan lukt, ook ik ben tevreden maar het was natuurlijk het belangrijkst dat Wijnand en Boukje tevreden waren en dat is gelukt! Ik kreeg ook nog een heerlijke fles wijn van Wijnand :) cadeau! Nadat we even gezellig bijgekletst hebben gingen we weer op pad, naar het bos nabij Havelte.

En we boften want de zon scheen en het was heerlijk in het bos en bij de vijver. We zagen mooie wilgenkatjes en heksensnot, de kikkers waren nog niet zo actief helaas, ik weet in welke sloot ze zich elk jaar verzamelen om wat pret te maken ;) en zich voort planten maar er was nu nog niet veel actie, enkele kikkers zag ik maar toen ze mijn rode kop boven de sloot zagen doken ze snel onder, hopelijk zien we ze volgende week en als ze dan bezig zijn om kikkerdril te maken zie je een borrelende sloot, het is een machtig gezicht ... we hebben het al eens eerder gezien. Ik zag wel een buizerd aan de slootkant, die had zin in een lekker kikkerbilletje ... maar ook hij vertrok snel toen we daar aankwamen.

 

Later die dag hebben we nog even gezellig een kop koffie gedronken bij Jort en Leonie en Myrthe en toen we weer naar huis reden via het landbouwweggetje achter de Hommerts en Jutrijp zagen we wel een paar roofvogels en toen we bijna aan het eind van de weg waren zagen we 3 buizerds laag over het veld vliegen ... en een haasje rennen! O jeetje, dat gebeurde vlak voor onze neus! Mijn hart klopte in mijn keel ... ik had medelijden met het haasje en hoopte zo dat de buizerds hem niet kregen en gelukkig gebeurde dat ook niet want het haasje dook in de berm en onze auto stond daar vlakbij en toen vertrokken de buizerds ... we hebben het haasje dus een beetje geholpen denk :) ik weet heus wel dat het zo gaat in de natuur maar ik hoef het niet te zien. Was zo blij dat het haasje niet het "haasje" was!

Verschillende mooie vogels gezien afgelopen week, de aalscholver met zijn groene ogen en zijn grote lijf, de wulp met zijn geweldige lange snavel, zo handig voor hem om wormen te pakken! De tortelduif en het koolmeesje kwamen ook eten, altijd leuk!

                                    Nu weer een nieuwe week en hopelijk beter weer, we zullen het wel zien en wat het ons ook brengt, we moeten het maar accepteren!

 

Fijne week iedereen, met liefs

 

 

De week van 4 tot 11 maart

Het was maandags slecht weer en ik was aan het twijfelen ... fietsen of met de bus naar Sneek, buienradar raadplegen en die gaf aan dat het 's middags beter weer zou worden dus besloot ik toch maar te fietsen, regenpak aan en pet op en hup fietsen. Het regende iets minder en ik had de wind in de rug dus dat ging best en was vol vertrouwen dat het de terugreis beter weer zou worden ... maar wat kwam ik bedrogen uit! 'S middags begon de wind steeds meer aan te trekken en stormde het! Jolanda zei al; ga maar met de bus terug maar ik dacht vooruit met de geit en fietsen ... nou het viel me niet mee :( het lange stuk van zo'n 10 km had ik zijwind en werd zowat van het fietspad afgeblazen en moest het stuur goed vast knijpen en steeds bijsturen! Echt niet fijn en af en toe zelfs angstig, het laatste stukje naar Woudsend had ik tegenwind en dat was heftig ... mijn elektrische fiets vond er ook maar niks, het werd zelfs hem teveel en hij hield er opeens mee op ... die dacht doe het zelf maar! 

Nadat ik alle flikkerende lichtjes had uitgezet en een schietgebedje had gedaan dat hij het weer zou doen de knop weer omgedraaid en zowaar de fiets deed het weer ... ppff gelukkig! Thuis gekomen met een dikke rooie opgeblazen  kop en op de bank geploft, eerst bijkomen! Onderweg ook niet veel moois gezien, op een reiger na die honger had ... voortaan toch maar niet altijd op buienradar vertrouwen!

Woensdags was het weer erg slecht weer, vriendin Ineke kwam een dagje bij me en dat was heel gezellig, 's middags toch maar even wandelen ondanks de regen die niet ophield en we hebben een bezoekje gebracht aan molen "Het Lam" de korenmolen waar meel gemalen wordt met behulp van de wind, Ineke is ook opgeleid als molenaar en heeft met molenaar Cees de opleiding gedaan dus die hebben even bijgekletst en we zijn in de molen geweest, naar boven geklommen op de houten trappen en het was machtig om te zien hoe het meel fijngemalen wordt ... ik vond het indrukwekkend om te zien, die grote raderen die draaien, buiten zag en hoorde je de wieken en heb je een mooi uitzicht! Erg interessant dit bezoekje! En zo vloog de gezellige dag om!

Donderdags mijn beppedagje bij Myrthe en wederom was het slecht weer en toen maar verstandig geweest en met de bus naar Sneek gegaan ... tja ik leer het nog wel eens! Myrthe is zo ondernemend dus dat is constant opletten wat ze nu weer wil ondernemen, klimt zo op haar speelgoed pony en kijkt dan met een blik van; zie je wel ... dat lukt me wel! haha! Samen naar de vogeltjes kijken in de achtertuin en gelukkig kwam af en toe de zon ook tevoorschijn en hebben we toch even kunnen wandelen. Frans kwam me weer ophalen en bleef natuurlijk mee eten en zo kon hij ook Myrthe eens eten geven wat beppe anders doet, leuk dat pake dat nu eens deed en Myrthe vond het allemaal wel prima, als ze haar hapjes maar krijgt! Ze eet altijd zo flink!

Vrijdags is Frans nu altijd vrij en dat is heerlijk, 's morgens lekker naar het Harichsterbos gegaan, het was triest weer maar er was toch veel moois te zien, de lupine's beginnen op te komen en de waterdruppels op de kleine plantjes waren prachtig om te zien, het vrolijk gekleurde longkruid bloeit volop. De bomen zijn nog kaal maar de blaadjes beginnen te groeien en het lijkt net of hangt er een groene waas door de bomen, nog even en dan verschijnt er een groen explosie! Toen we terugreis door natuurgebied "Het Swin" reden zagen we zwanen en schapen en we zagen het "rayonhoofd" zitten op een struik, kon hem net kieken maar de foto is niet superscherp ... moest ook zo snel want ik zag aan zijn houding dat hij weg wilde vliegen ... jammer dat ze me niet vertrouwen, ik schiet met de camera en niet met een geweer maar ja, dat weten ze niet natuurlijk! Heerlijke ochtend hadden we!

'S middags op naar Sneek en Benji moest mee voor controle bij de dierenarts maar eerst naar de opticien voor een nieuwe bril voor Frans en hij is mooi geslaagd, krijgt nu een bril met ronde glazen en dat staat veel vrolijker. Omdat we tijd over hadden zijn we even naar het Wilhelminapark gegaan voor een wandeling met Benji, heerlijk om daar te wandelen en te genieten van de dieren, de mandarijn-eenden die zo schitterend gekleurd zijn en de grote muskus-eenden, de zwanen ... maar ik miste wel een jonkie :( vorige keer waren er 6 jonge kuikens en nu maar 5 helaas. De bomen en planten beginnen te bloeien of bloeien al, prachtig mooi! Ik kom er zo graag net als vroeger toen ik nog een ukkie was! 

Toen naar de dierenarts en die was zeer tevreden over Benji wat we ook al wel gedacht hadden, Benji is 4 pond gegroeid en zijn vacht ziet er prachtig uit, het gaat heel goed al blijft het opletten want hij heeft wel een paar plekjes op zijn huid, hij blijft vatbaar voor huid infecties en moet dus zijn leven lang aan de medicijnen blijven maar dat maakt niks, we zijn super blij dat het zo goed gaat met hem en morgen 12 maart is hij jarig en wordt 11 jaar! Wie had dat een tijdje geleden nog verwacht dat hij dit zou halen ... geweldig en we gaan het vieren!

Zaterdags een heerlijk schilderdagje, het nieuwe doek is een mooi project  en ik geniet van het schilderen in de stilte, ik sluit me dan af. Einde middag stormde het en zijn we gaan uitwaaien bij het Heegermeer, wow wat een geweld daar! Heerlijk de krullen uit onze kop laten waaien en genoten van de machtige golven, het is echt een schitterend gezicht, wat een geweld! Tegen de wind in lopen was best heftig zo ging het tekeer! 'S avonds nog op een gezellige verjaarsdags visite bij vrienden en zo was de zalige zaterdag om!

Zondags regen regen regen ... pppff alweer! Toch eventjes naar het bos maar een fijne wandeling was het niet, we kwamen kletsnat weer bij de auto aan, terugreis zagen we de kerry Hill schapen en die stonden sneu in de regen al is hun vacht zo dik dat ze er wel tegen kunnen denk ik, een verregende reiger zoekend naar een lekker hapje ... tja ze kunnen niet net als ons iets uit de (koel)kast halen en moeten ook met slecht weer op zoektocht naar een lekker hapje, en enkele dappere watersporters op "De Luts" dapper hoor! Ze zwaaiden ook nog naar me toen ze zagen dat ik een foto van hun maakte! Ach er is altijd wel wat te zien.

'S middags kwamen Freddie en Jolanda met de kids op visite en omdat ik wist dat ze kwamen had ik paaseitjes gekocht en die verstopt in de woonkamer, toen de kids de woonkamer binnen kwamen vertelde ik dat de paashaas geweest was en dat hij paaseitjes verstopt had die ze maar snel op moesten zoeken! Wat vonden ze het geweldig leuk en enthousiast gingen ze op zoek :) of ze mijn verhaal geloofden over de paashaas weet ik niet maar de eitjes vielen goed in de smaak! 

Geregeld hoor ik het tromgeroffel van de specht als ik wandel maar helaas laat deze schuwe vogel zich niet graag fotograferen, toen we bij de haven wandelden lukte het eindelijk! Zondagochtend vroeg wandelde ik alleen met de hondjes en het was heerlijk rustig en tijdens de hele wandeling werden we begeleid door het tromgeroffel van de specht, net of vloog hij/zij met ons mee, wat leuk! Als we binnenkort weer op de camping zijn hoop ik dat hij/zij weer bij ons vogeltjes-restaurant komt eten, dan kan ik deze mooie vogel weer van heel dichtbij zien! Het pimpelmeesje en het tortelduifje zie ik vaak maar blijven leuk!

Ondanks de natte sneeuw die er zondags viel met de regen gaat de lente zijn gang en begint alles te bloeien, ach het weer zal vast wel weer leuker worden, nog even geduld hebben! De regen slaat nu ik dit typ alweer tegen de ramen dus ik ga aanstonds maar met de bus naar Sneek ... ben de fietstocht van vorige week nog niet vergeten!

 

Fijne week iedereen! Met liefs

 

 

 

 

De week van 25 tot 4 maart

 

BBrrr wat was het koud tijdens mijn ochtendwandeling met de hondjes die maandag! Dan ben je zo verwend in het weekend en dan loop je 's morgens alweer in de zon maar wel in de vrieskou, wat een verschil van temperatuur zeg! Het gaf wel mooie kiekjes van de plantjes op de grond met het wit erop, leuk! Ik kleedde me goed aan voor mijn fietstochtje naar Sneek maar ik hoefde niet vroeg dus dat viel mee.

In Sneek aangekomen was ik wat vroeg dus fietste nog maar even een rondje door de wijk waar Freddie en Jolanda en de kids wonen en wat zag ik leuke en vooral ook drukke diertjes! De meerkoeten zijn druk bezig met "huisje, boompje, beestje" het nestje waar ze mee bezig zijn is een renovatie project ;) het is hetzelfde nestje waar vorig jaar ook al meerkoetjes nestelden, dat scheelt hun veel werk :) hoeven ze geen nieuw nest te bouwen, of het de zelfde meerkoetjes zijn van vorig jaar weet ik niet want meerkoetjes lijken allemaal sprekend op elkaar ... zelfs het verschil tussen mannetje en vrouwtje zie je niet. De kuifeenden die ik zag zijn zo mooi! Prachtig gekleurd ... het lijkt wel metallic en dan die gele ogen! De zwanen zag ik net buiten Sneek, altijd zo sierlijk en statig en dat allemaal heerlijk in het zonnetje!

Toen ik de kids uit school gehaald had zijn we lekker buiten in de tuin gaan spelen, de trampoline is zwaar favoriet maar ook het speelhuisje en de step blijven leuk. Ik liep wat langs de plantenbakken en keek naar de groene klimop en wat zag ik daar .... tientallen Lieve heersbeestje kropen er rond en af en toe vloog er eentje weg, ik snel de camera pakken en de macro-stand gebruiken voor close-up kiekjes en dat lukte, ze wilden wel poseren en als ze genoeg van me hadden vlogen ze weg, tja en dat snap ik als zo'n groot rood mens een lens voor je kleine zwarte snuitje houd! Ik vind deze diertjes zo leuk, het enige torretje waar ik geen bibbers van krijg ... bij andere torren krijg ik toch was een kriebelig gevoel.

Woensdags de laatste zonnige dag van de week en we zijn einde middag even gaan wandelen bij het Slotermeer, nog even genieten van het zonnetje en dat het was heerlijk! Toen we na de wandeling met een omweg weer naar huis reden zagen we bij De Fluessen een prachtige zonsondergang, de zon zo mooi weerspiegeld in het water, altijd zo mooi! We zagen ook een enkele roofvogel maar poseren ho maar ...  helaas! Veel ganzen vlogen in de lucht, zoekend naar een slaapplek denk en het is mooi om te zien zien die groepen ganzen meestal in een V vorm ... zolang ze maar niet op je hoofd poepen want dan komt er wat, als ik fiets kijk ik wel eens angstvallig naar boven en hoop dat ze hun kont dan dicht houden! We hebben wel eens een grote plakkaat op ons autoruit gekregen en dan zie je niet veel meer!

Het was donderdagochtend heel ander weer! Wat een dikke mist en toen het rond half 8 toch wat lichter leek te worden stapte ik hoopvol op de fiets, zonsopkomst en mistflarden ... nou dat geeft zulke mooie landschapfoto's! Nou ik kwam bedrogen uit helaas ... de zon kwam inderdaad op en ik kiekte hem alvast maar toen ik bijna in Hommerts was ging de zon een spelletje met me spelen ... dan ging hij zich weer verstoppen achter de wolken, dan kwam hij weer een beetje tevoorschijn ... en de mist vertrok niet maar werd almaar dikker :( en het werd kouder en steeds vochtiger. Toen ik Jutrijp uit fietste was de zon helemaal weg en de mist werd almaar dichter en ik zag steeds minder. In Sneek aangekomen was ik kletsnat en koud en mijn make-up was uitgelopen ... daar doe je dan 's morgens je best voor om er wat leuk uit te zien, het was geen fijn fietstochtje!

Maar toen ik bij Huize v/d Veen aan kwam maakte Myrthe mij weer blij :) want toen ze me zag lachte ze vrolijk naar me ... ondanks mijn zwarte strepen onder mijn ogen en mijn kletsnatte haar waar het water uit liep, een verzopen beppe!

Later werd het wat beter weer, niet echt zonnig maar wel aangenaam en we hebben dus ook fijn gewandeld en de eendjes gevoerd. Binnen vermaakt Myrthe zich ook best, ze heeft nu een speelgoedkarretje waar ze achter kan lopen, ik vind het net een rollator ;) en dan eentje voor kinderen die leren lopen en wat is het eigenlijk bijzonder en grappig, mijn moeder van 83 loopt achter de rollator en Myrthe van 10 maanden ook! Er zit 83 jaar verschil tussen links en rechts op de foto!

Tijdens mijn fietstochtjes van en naar Sneek en de tochtjes die ik met Frans maak zien we minder buizerds, af en toe zie je ze maar veel minder dan in de winter .. ze zijn druk bezig met de voortplanting en om nesten te maken denk ik, we zien ze geregeld vliegen met z'n tweeën en soms met z'n drieën, dan wordt het een triootje denk ;) alhoewel het ook wel lijkt of ze elkaar ook in de haren (veren) vliegen, liefdesspel of ruzie? Na wat rond speuren op internet las ik dat het mannetje soms 2 vrouwtjes heeft die in hetzelfde nest broeden, weer wat geleerd ... wist ik veel dat ze aan bigamie doen! Op bepaalde plekken zien we (volgens ons) steeds dezelfde buizerd, hun territorium dus. Wij benoemen die buizerd dan als rayonhoofd en als we bij zo'n plek aan komen rijden zeggen we al tegen elkaar: zou het rayonhoofd er ook zitten? Het rayonhoofd bij het Jelte-aquaduct missen we steeds vaker dus die is ook met de voorjaarsperikelen bezig denk, afgelopen week maar 1 keer gezien en anders bijna altijd.

In de Hommerts zag ik veel spreeuwen, in de bomen en op schoorstenen, lekker voetjes warmen denk en die ene spreeuw in de boom zat lekker in de zon en wat was zijn schitterende groene kleur mooi te zien, metallic groen leek het wel! Op de voederplekken zie ik weinig vogeltjes meer, af en toe een paar. Nog een paar weken dan zal ik wel meer vogels zien als we weer op ons plekje op de camping in het bos zijn!

Zaterdags was er rommelmarkt bij Jolanda in de buurt en daar zijn we met z'n allen heen geweest, een hele optocht met alle kids ook mee en het is altijd heerlijk rond struinen op een rommelmarkt en ook nu hebben we leuke en goedkope spulletjes gescoord, zowel Jolanda als Leonie en Frans en ik, Eva en Michael moesten uit de wandelwagen want die hadden we nodig voor al ons spul haha! Frans mocht duwen ;) afgeladen kwamen we er weer vandaan! Een leuke ochtend met elkaar!

Niet veel tochtjes gemaakt het weekend, zondags regende het de hele dag maar we wilden we er toch even op uit en zijn richting Koudum gereden, bij de Indijk zagen we een buizerd bij zijn nest zitten, ik hou dat nest al een tijdje in de gaten omdat ik er al geregeld buizerds had zien rond vliegen met takjes en nu zat hij of zij er vlak bij en de wederhelft ook, geen scherpe foto maar wel leuk om te zien. Nabij Koudum zijn we eerst naar de parkeerplaats gereden waar je het zeearend nest kan zien en we waren niet de enigen, het is maar goed dat je het land niet mag betreden want dan zouden de zeearenden vast vertrekken door de drukte, nu blijft men wel op afstand. Helaas lieten de zeearenden zich niet zien dus toen maar verder en op naar het volgende plek die waar we heen wilden, de kijkhut nabij Koudum op het terrein van het vakantiepark "De Kuilart" .

Nog niet eerder waren we er geweest en er was een opengebroken weg maar na speuren en navragen kwamen we op de goede plek, een glibberige natte trap omhoog en hondjes die perse mee omhoog wilden .... maar toen op een prachtige uitkijkpost die uitkijkt over een groot natuurgebied en "De Fluessen" echt machtig mooi, helaas konden we er niet lang blijven want het regende flink maar we gaan er vast weer eens heen. Geen lange wandeling maar toch genoten en voor de rest een lekker thuis dagje en het doek afgekregen waar ik mee bezig was, ik nog niet kan showen omdat degene die het doek besteld heeft het eerst moet zien natuurlijk!

Nu weer een nieuwe week en we zijn weer in de herfst lijkt het wel, maar de regen geeft ook wel weer mooie plaatjes! Het wilgenkatje met regendruppels was prachtig en regendrupjes in het gras zijn ook zo mooi! Je ziet het gras weerspiegeld in het regendrupje, klein maar fijn toch! Er is veel moois als je het maar wil zien ... ach dat zeg ik zo vaak maar het is echt zo, al moet je voor een regendrupje in het gras wel in het gras willen knielen! Haha.

Ik begin op mijn natuurfoto website met de lente in het menu omdat de meteorologische lente is begonnen, ik zag bij ons in de tuin de clematis knopjes en eentje was zo mooi ... al was het het bovenlichaam van een balletdanseres zo sierlijk en gracieus met de handen boven haar hoofd! Tja ik met mijn rijke fantasie ... dan zie je zoiets in een bloemknopje :) heerlijk!

 

Fijne week allemaal, met liefs

 

 

Op deze site is het niet mogelijk om alle blogs te bewaren... vandaar dat ik oudere blogs moet verwijderen.

Dit speciale verhaal van mijn lieve schat zal ik niet verwijderen.

 

Kerstochtend 25 December 2014

Normaal schrijf ik aan het begin van de week mijn stukjes maar nu een extra verhaal, het verhaal van mijn hond Tosca die gisteren overleden is.

Ruim 8 jaar geleden kwam jij in ons leven, in de week van dierendag stond er een advertentie in de Sneker courant met foto's en verhaaltjes over honden en poezen die een plekje zochten: wie geeft deze hond nog een kans stond er bij jou foto. Onze hond Gismo was net anderhalve week daarvoor overleden en daar hadden we veel verdriet van en dachten nu even niet een nieuwe hond. Maar we zijn toch naar het asiel gegaan omdat een vriendin van me zei ( die er was wezen kijken voor een poes) die hond die daar zit is net wat voor jullie. We moesten in het kantoortje wachten en toen werd je bij ons gebracht en besprong mij gelijk,het was duidelijk..de klik was er en we waren gelijk gek op elkaar. Die vrijdag kwam je bij ons wonen en je was gek en druk en hyper maar zo blij dat je bij ons was. We hebben van de mensen van het asiel over je verleden gehoord en dat was niet best, je woonde bij verschrikkelijke mensen die je in de tuin hadden vastgebonden aan een klein stukje antennedraad en je was uitgehongerd en verwaarloosd. De buren van die mensen hebben de dierenbescherming ingelicht en die hebben jou daar weggehaald en in het asiel ben je opgeknapt en rond dierendag mocht je weg. Als ik aan je verleden denk wordt ik beroerd want hoe kun je een dier dit aandoen, ik moet er niet teveel aan denken. Je gaf zoveel liefde en wij hebben dat ook aan jou gegeven, knuffelen was je hobby! Maar door je verleden had je ook een trauma en aan de lijn lopen was geen succes vooral als we andere honden tegenkwamen en ik was ook nog eens een waardeloze leider, een paar cursussen gedaan maar ik kreeg steeds te horen dat ik veel te lief was en niet streng genoeg en dat klopte ook, ik kan dat niet. Maar als je los was speelde je met andere honden en elke ochtend wandelden wij samen met mijn vriendin en haar hond Bibi en dat was je grote vriend en jullie hebben veel gespeeld tot Bibi en haar baasje verhuisden en ook met de honden van onze oudste dochter en haar vriend, Max en Benji, was je dikke vriendjes.Naast de fiets rennen vond je ook prachtig, onze tochtjes s'morgens vroeg naar het strandje bij het meer en dan daar spelen waren heerlijk! Toen we later nog een pup erbij kregen was je super blij, een eigen speelkameraadje! Je was zo'n blije enthousiaste hond, soms iets te enthousiast ! Blij als onze dochters en hun mannen hier kwamen en altijd maar willen knuffelen en kroelen en op schoot zitten.

Op de camping in het bos en met de grote tuin daar was je zo graag, rennen en spelen met Boef. De laatste tijd werd je minder, we weten niet eens hoe oud je bent geworden omdat je leeftijd geschat was in het asiel, je bent een paar keer erg ziek geweest maar kwam er weer bovenop, deze keer niet want je nieren en je lever lieten het afweten, we wisten al een tijdje dat je niet meer beter zou worden maar het ging nog redelijk, zondag heb je nog gespeeld bij het natuurgebied nabij Sneek. Dinsdagavond kwamen we thuis na een prachtig kerstfeest en toen lag er overal poep in de kamer en jij lag zielig op je kleed, later ging je overgeven en raar liggen en je wilde niet meer eten, het was duidelijk dat het slecht ging.Na een slapeloze nacht s'morgens met de dierenarts gebeld en die was duidelijk maar toen kon ik je nog niet wegbrengen, je liep nog rond en kwispelde nog tegen mij en Frans, later weer met de dierenarts gebeld want we zagen dat het slecht ging en toen de knoop doorgehakt en s'middags ben je op mijn schoot in slaap gevallen om niet weer wakker te worden.Wat een drama..... Later hebben we jou lichaam naar het crematorium in Drachten gebracht en volgende week gaan we je uitstrooien. Lieve knuffelbeer wat ga ik je missen en ik niet alleen, Frans ook en onze naaste familie en vriendje Bjorn waar je zo gek op was en hij op jou.En Boef niet te vergeten die nu ons enigste hondje is, hoe zou hij dit ervaren?

Lieve Tosca bedankt voor al je liefde, ik hoop dat je nu bij Bibi bent in de hondenhemel.