De week van 20 september tot 7 oktober

 

 

Maandags eindelijk weer eens fietsen met mooi weer! Zalig, geen regenpak aan maar ik had het voor de zekerheid wel mee had want je weet maar nooit!  

Toen ik 's middags Jennifer uit school haalde zagen we iets knal oranje in het gras en wij samen erheen en we zagen prachtige oranje paddenstoelen, Jennifer vond ze ook prachtig en we hebben op hurken erbij gezeten, mooi hé beppe maar niet rood … nee helaas niet pop. Na veel zoek werk op internet denk ik dat dit de prachtvlamhoed paddenstoel is ...maar 100 % zeker ben ik niet, paddenstoelen determineren is soms erg moeilijk.

En omdat het heerlijk weer was zijn Jolanda en ik met de kids 's middags naar het Rasterhof park gegaan want Jennifer wilde zoooo graag de rode paddenstoel zien en die zijn daar was ons verteld. We wandelden in het prachtige park en zagen een prachtige distelvlinder en de grote Hooglanders lagen relaxt in het zonnetje, eentje had volgens mij zijn vacht vol met de zaadballen van de grote klis, lijkt me niet echt fijn maar zo verspreid die plant zich, we hebben 1 keer ergens gewandeld waar die plant ook was en onze honden zaten onder die vervelende zaadballen die vol haakjes zitten en ik heb ze er echt uit moeten knippen. We zagen eerst geen rode paddenstoelen maar na wat vragen aan andere wandelaars kwamen we op het goede pad en ooohhh wat waren daar veel vliegenzwammen! Wel meer dan honderd denk ik en Jennifer vond het geweldig, eindelijk zag ze de mooiste paddenstoel! Ik heb haar met de paddenstoelen mooi op de foto gezet! Wat hebben we genoten van het mooie park!

Het is echt herfstweer en wat krijg je dan geweldig mooie luchten en … regenbogen! Wow, dinsdagochtend wandelde ik bij de haven en zag de zon mooi opkomen en toen ik weer in het dorp was keek ik gelukkig even achterom en wat zag ik … een prachtig gekleurde regenboog! Helemaal compleet stond ie te pronken en al z'n kleur en fleur en ik werd er zo blij van, prachtig begin van de dag!

Ik had een van de uilen foto's die ik laatst gemaakt had opgestuurd naar de website van “Vroege Vogels” en al snel daarna kreeg ik reacties en werd ik gefeliciteerd! Yeah! Ingedeeld in de categorie; mooisten! Tja dat doet een mens goed om daar te mogen belanden met je foto als amateurtje. Dan ben je wel een beetje “grutsk” op z'n fries gezegd.

Woensdags had ik eens schilderdagje gepland, ook even lunchen bij mem, Leonie en Myrthe waren er ook en dat samen eten is erg gezellig! Na een paar uurtjes schilderen (het schilderij is bijna klaar!) kreeg ik toch de kriebels; ik wilde er op uit ... ondanks de heftige regenbuien maar tussen de buien was het immers heerlijk zonnig.

Dus de paraplu mee en met Boef op pad, op naar het Heegermeer, Boef en ik kregen 2 dikke buien op onze kop en mijn vogeltjes-paraplu had het zwaar in de stormachtige wind en flapte af en toe over de kop! Maar het was lekker wandelen en genieten want als het zulk weer is dan … verschijnen er regenbogen! Het was echt bingo afgelopen week wat regenbogen betreft en ze waren super, zo duidelijk en vol van kleur. Het waaide hard dus bij het meer waren schuimkoppen op de golven en die golven beukten op de kant, machtig gezicht! Frans was zo lief om na zijn werk mij weer op te halen en toen zijn we nog even door natuurgebied “Het Swin” gereden en daar waren reeën! Niet erg dichtbij helaas maar toch leuk! Mooi uitje ondanks het slechte weer en de krullen zijn uit m'n kop gewaaid :) !

Ik kreeg een mail van Gerard Hendriks, de kunstenaar die 2 aquarellen heeft geschilderd en gebruik heeft gemaakt van 2 natuurfoto's van mij en wat zijn de aquarellen mooi! Zo kleurrijk en apart en zo heel anders dan wat ik schilder, fantastisch om te zien en zo leuk deze samenwerking! Ik heb ooit een cursus aquarel schilderen gedaan maar het is echt mijn ding niet maar dit vind ik erg mooi!

Donderdags weer een heerlijk beppedagje met Myrthe en we hebben samen geschilderd! Myrthe haar eerste kunstwerkje voor papa zijn verjaardag en zo'n eerste werkje is speciaal al had Myrthe het schilderen snel bekeken ;) maar het is gelukt! Lekker wandelen naar de eendjes en einde middag kwam Frans ook en pake is erg in trek als voorlezer! Myrthe kwam gelijk aanlopen met speelgoed en boekjes. Een heerlijk dagje weer!

Afgelopen week heb ik verschillende fietstochtjes gemaakt tussen Sneek en Woudsend en dat gaf mooie plaatjes! Aalscholvers in een boom, witte zwanen … zwarte zwanen, is dat ook niet een liedje? Het zijn zulke prachtige dieren en ik werd er zo naar van toen ik dit weekend ergens las dat de provincie Zuid-Holland veel deze dieren af wil maken ... en op een wel heel verschrikkelijke manier! Ik moet er niet te veel aan denken want dan blijf ik verdrietig. Er vlogen ganzen in een lange lijn in de lucht en er was alweer een regenboog! Het is toch prachtig om zo tochtjes te maken in de natuur met zoveel moois om je heen!

Vrijdags kwam eva bij ons logeren en dat was gezellig! Eva kletst de hele dag door :) en knutselen en spelen met beppe is plezier voor ons allebei. Puzzelen en met de domino steentjes aan de slag, beppe mocht steeds de steentjes opzetten en Eva duwde dan het eerste steentje om :) dikke pret! Natuurlijk hebben we geschilderd en het mooie werkstuk heeft de trotse beppe al ingelijst, heerlijk zo'n logeerpartij!

Zaterdags op naar Sneek, de verjaardag van Jort vieren! Jort kreeg het eerste echte schilderij van Myrthe cadeau, het is een prachtig abstract schilderij waar je van alles in kan zien! Wij kregen heerlijke eigengemaakte taart! Zalig en ach … die extra pondjes fiets ik er wel weer af … ooit! Haha! Na een gezellige ochtend en met een knus rond buikje weer huiswaarts.

We hebben nog altijd veel vogeltjes op de voederplek en ook de voederbol aan het raam blijft in trek, de vogeltjes zitten er soms gewoon in of er bovenop in de wachtrij ;) maar het bijzonderste was toch wel dat er afgelopen week op het raam geklopt werd! Ik zat op de bank en hoorde geklop achter me … wie klopt er op het raam dacht ik??? En wat zag ik … er zat een koolmeesje op het raam in de steeg en die klopte met haar snaveltje op het raam! Jeee wat leuk zeg! Waarom weet ik niet, leek het haar wel gezellig binnen ... wilde ze me iets vertellen? Ik zal het nooit weten en ik kon het helaas niet kieken want voor ik de camera scherp had gezet was ze weer weg maar het was wel bijzonder.

 

Er was ook nog een ander diertje die naar binnen wilde en kwam! Ik stond bij het raam naar de vogeltjes te kijken toen er opeens een muisje over de vloer liep (!) huh zag ik dat goed ... ik kon mijn ogen niet geloven! Gewoon op klaarlichte dag en of was het de gewoonste zaak van de wereld! Dan heb je 2 honden en een kat en die reageren niet eens! Wat voor een duffe huisdieren heb ik ;) die dit gewoon toelaten ... nou wij houden veel van dieren maar dit muisje in huis is NIET welkom! Ik ben hier niet blij mee en heb op internet gezocht naar diervriendelijke oplossingen en dat vond ik (hoop ik dan) muizen schijnen een hekel te hebben aan de geur munt dus ik heb bij de buurtsuper de muntblaadjes voorraad opgekocht en ook nog muntthee en nu liggen er hier in de woonkamer muntblaadjes en munttheezakjes … hopen dat het helpt!

 

 

We hebben nog wat mooie tochtjes gemaakt in het weekend, zaterdags naar het Heegermeer en wat was de zonsondergang prachtig! Nog even door natuurgebied “Het Swin” gereden en zondags gewandeld bij de “Wyldemerk” heerlijke tochtjes met de hondjes in de natuur!

Het was afgelopen week natuurlijk dierendag, wij doen daar niet echt iets speciaals mee want bij ons is het elke dag dierendag. Ik heb de collectie voor de dierenbescherming dit jaar niet meer georganiseerd, het is veel gedoe en geregel en er is niet veel enthousiasme voor en ondanks mijn oproep vorig jaar om collectanten te vinden was dat ook geen succes op 2 vriendinnen na die me wel wilden helpen. Jammer maar helaas, misschien volgend jaar weer.

Het weer is af en toe bar slecht, maar het is gewoon herfst en dit hoort erbij, de regen is ook gewoon nodig en gelukkig komt de zon ook wel tevoorschijn. De herfst is ook zo kleurrijk en mooi met de vele paddenstoelen die er nu in overvloed zijn, Ik heb er zoveel gekiekt dat ik ze niet allemaal in een collage kan plaatsen, deze in de collage zijn de mooisten. Grote witte reuze bovisten zag ik in IJlst donderdags (bovenin de collage) wow wat mooi! Toen ik zaterdags weer langs die plek fietste en benieuwd was hoe ze er na 3 dagen uit zouden zien wist ik niet wat ik zag … het gras was gemaaid en de mensen die dat gedaan hebben (groenvoorziening van de gemeente denk ...) hebben gewoon over die prachtige grote paddenstoelen heen gemaaid! Weg waren ze! Jeetje … pppfff. Er waren veel mooie paddenstoelen, ik weet alle namen nog lang niet.

 

 

Ook de allermooiste is veel te zien … de rode! Ik werd er door geïnspireerd en heb me omgetoverd in een klein kaboutertje ;)

En denkend aan dat leuke liedje wat ik vaak met mijn kleinkinderen zing zag ik mezelf al heen en weer wiebelen op zo'n prachtige grote rode paddenstoel ;) zachtjes zingend ... want niemand mag het horen!

Op een grote paddenstoel

rood met witte stippen

zat een knalrood vrouwtje

heen en weer te wippen

krak zei deze paddenstoel gelukkig niet

het vrouwtje was zo opgelucht

vloog niet met de beentjes

in de lucht

 

 

fijne week, met liefs

 

 

De week van 23 tot 30 september

 

Alweer een nat begin van de week en dus mijn onopvallende (!) regenpak kon weer aan … haha, knalrood is mijn pak, rood is mijn kleur en dan val ik ook nog eens goed op in het verkeer, mooi toch! En ik kwam dus wel met droge kleren in Sneek aan :) ! Ik moest vroeg naar Sneek op het fietske om op te passen want Eva was ziek dus zij bleef thuis en Michael mocht zodoende ook een keertje vrij, die twee-eenheid wil niet zonder elkaar naar de peuterspeelzaal, ik had dus een ochtend met de twins en dat was knus, wat bank hangen en tv kijken en een beetje spelen.

'S middags met Jennifer op pad naar het Zwettebos, ik wist dat daar uilen waren dus wij op zoek maar helaas zagen we ze niet en ook geen rode paddenstoelen die ik nog steeds zocht en die Jennifer ook zo graag wilde zien maar helaas vonden we ze niet … en we hebben echt goed gezocht! Stom hé beppe zei Jennifer dat ze er niet zijn en die mening kon ik volledig beamen!

 

 

Mijn terugreis naar huis na het avond eten was gelukkig niet in de regen maar in een lekker zonnetje, zalig en wat een verschil met mijn ochtend fietstochtje! Ik kon nog wat kiekjes maken van de ondergaande zon en schaapjes die nog net in het zonnetje stonden. Binnenkort moet ik einde middag weer naar huis, het wordt nu al zo snel donker 's avonds!

's Morgens wandel ik nu vaak in het donker of in de schemer en zoals altijd met de camera op zak en als ik dan foto's wil maken moet ik de flitser gebruiken en dat geeft ook leuke plaatjes, een spin kieken met flits is leuk … al zal de spin het niet leuk gevonden hebben om in de spotlights te staan, verblindend licht, sorry spin maar ik moest je even kieken en wat zie je alles mooi in detail dan, die pootjes met kleine haartjes en dat lijf … bbbrrr griezelig eng maar ook zo bijzonder mooi! Bloemetjes worden bijzonder mooi als je ze met de flits kiekt, ze komen echt in de spotlight en de achtergrond is donker en zo wordt het bloemetje prachtig uitgelicht, leuk om dit te doen en weer eens wat anders.

We hebben veel vogeltjes op de voederplek thuis en dus ik dacht; de voederbol kan ook wel weer op het raam en hopelijk gaan ze daar dan ook weer eten halen en ja hoor :) al snel kwamen de musjes en de koolmeesje bij het raam en dit is zo leuk, ze eten uit de bol en ze gluren bij ons naar binnen, ja echt waar! Je ziet ze echt naar binnen kijken! Je ziet de vogeltjes van zo dichtbij en het is net of heb je meer contact .. ze zitten bijna in je huiskamer en ik kan de vogeltjes kieken vanuit mijn luie stoel :) ! Deze voederbol is echt goed, die valt niet van het raam af zoals me bij vorige raamvoerbakjes wel gebeurde. Ik kan het elke vogel liefhebber aanraden deze voederbol (dit is geen sluikreclame hoor ;) haha maar ik spreek uit ervaring).

De prachtige spreeuw kwam ook weer op de voederplek, ik zie ze wel vaak van afstand in grote groepen en dan lijkt het een gewone zwarte vogel maar van dichtbij zie je pas hoe machtig mooi gekleurd en getekend zijn, zwart-blauw-paars-groen en met hartjes op de veren! Wow wat mooi! Ik hou van de “protter”!

Vrijdags het vloerbedekking project van mijn mem, haar tapijt in de woonkamer was allang versleten maar ze zag zo tegen de drukte van de kamer leeg halen enzo terwijl ze niks hoeft te doen natuurlijk want dat doen wij wel. Er kwamen steeds meer kleedjes te liggen in de kamer en dat is levensgevaarlijk dus al stribbelde mem tegen … we hebben de knoop doorgehakt, mem krijgt nieuw tapijt! Frans en ik hadden donderdags de kamer al zo goed als leeg gehaald en vrijdagochtend kwam Tjebbe ook helpen, ik had geregeld dat mem die dag weg zou gaan, dagje bij Jolanda en Leonie en de kleintjes! Mem was gestrest en zenuwachtig … bang dat er van alles mis zou gaan, maar ze vertrok mooi op tijd en zo kon het bedrijf het tapijt leggen en Tjebbe, Frans en ik erbij, het was best gezellig met elkaar en om 11 uur was de kamer en de hal al klaar en konden we weer inrichten en wat vooral belangrijk is … er zijn geen drempels meer! Mem kwam 's middags weer thuis en moest huilen en lachen van blijdschap … ow wat is ze blij met haar nieuwe vloer! Nu schuift ze zo van de kamer naar de hal en keuken met haar rollator zonder de vervelende drempels. Wat mooi dat we doorgepakt hebben en dat alles nu netjes is en geen los liggende kleedjes meer!

Vrijdags einde middag nog maar even met de hondjes op pad die aandacht te kort hadden gehad overdag, op naar het Harichsterbos en wat een weelde was het daar, wat ontzettend veel paddenstoelen en bijzondere, paarse en oranje! De rode zwavelkop, de grote bloedsteelmycena, de stinkzwam met insecten en nog veel meer waarvan ik de naam nog moet opzoeken. Heel veel dus en ik had goede hoop om ook de vliegenzwam te kieken maar nee hoor, geen rode zwam in beeld! Ggrrrr!

Op weg naar huis en een tussenstop gepland bij de chinees in Balk voor een lekker avond maaltje, we kunnen nog wel even een omweggetje maken zei Frans want het was nog vroeg, even via Ruigahuizen 

en wat was dat een super goed idee van Frans want wat zag ik daar aan de bosrand … een groep prachtige rode paddenstoelen!!! Wow ik sprong zowat door het dak van de auto van enthousiasme! Ik met de camera uit de auto maar oh jee, er zaten 2 brede greppels tussen mij en de paddenstoelen … maar niks kon mij tegenhouden dus ik zoeken naar de smalste oversteekplek en springen wat gelukkig goed ging en wat heb ik mooie foto's kunnen maken van deze bijzondere mooie paddenstoelen, de kabouters waren niet thuis maar dan kon de pret niet drukken! Frans kwam ook kijken naar de weelde, toen samen weer naar de greppels waar Frans zonder moeite overheen sprong maar voor mij was het een ander verhaal … de tweede was best groot en Frans stond klaar om me te helpen, ik zei; eerst de camera vangen Frans dan is die veilig, tja die camera is heilig hé! Frans de camera vangen en toen ik springen ... ik sprong erover maar mijn voeten gleden weg en zo belandde ik op mijn knieën in het natte gras! Ach je moet er wat voor over hebben maar ik heb deze herfst mijn eerste rode vliegenzwammen gekiekt! yeah! En die broek droogt wel weer, dat maakt niks, ik was zo blij!

Zaterdags naar Sneek voor wat boodschapjes en ik had via via gehoord dat er ransuilen waren gesignaleerd in een woonwijk, dus wij er heen! Nou we zagen geen uilen maar de tipgeefster zag ons rijden en kwam naar buiten en hielp ons zoeken, de uilen zaten in bomen die nog veel bladeren hadden en daarom vielen ze helemaal niet op, je moest echt heel goed kijken voor je ze zag. Wat een camouflage praktijken zeg! Er zaten zoveel uilen … ongelofelijk! En zo rustig, ze zagen nieuwsgierig naar ons en bleven mooi zitten. Wat een plaatjes … wat een schoonheid! Ik heb heel veel foto's gemaakt, er zaten echt wel tientallen, en dat gewoon in een woonwijk! Nou mijn week kon niet meer stuk! 

Het weekend was rustig, ik heb wat geschilderd en geluierd ;) en Frans en ik hebben  tussen de buien door wandelingetjes gemaakt met de hondjes, bij het Heegermeer en het Slotermeer en het waaide hard … maar er waren toch nog enkele dappere zeilers met de boot op het meer, oh wat dapper! Ik zou echt niet mee gedurfd hebben, een skûtsje botste door de golven en ging me toch scheef … ik dacht die gaat om! Een zeilbootje zeilde rond, nou respect! Het was wel machtig om te zien! Wij hebben gewoon de krullen uit onze kop laten waaien en de hondjes genoten van rennen (Boef dan) en graven want ze roken de muisjes! Ach het zijn maar kleine tochtjes die we maken vanwege Benji zijn slechte conditie maar wel lekker!

Mijn week was super, door de kiekjes die ik kon maken en ik werd verblijd met een mooie cadeaubon voor de expositie in de Karmelkerk omdat het zo'n succes was, ik heb een natuurfoto die ik gemaakt heb in laten lijsten in opdracht en afgeleverd en ik werd benaderd door een kunstenaar (een aquarellist) of hij een paar natuurfoto's van mij mocht gebruiken om na te schilderen omdat hij mijn foto's zo mooi vind, zeer vereerd ben ik door dit alles en erg dankbaar!

Mijn broer verblijde me nog met een verlaat verjaardagscadeau ... een fles rode wijn met een grappige spreuk, de grapjas! Maar de wijn smaakte me lekker :) zondags lekker van genoten! 

Fijne week allemaal en geniet, van mooi of slecht weer, maak het binnen ook knus en gezellig en met leuke bezigheden! 

 

Met liefs xxx

 

 

De week van 16 tot 23 september

 

Nou het was maandags bijna als het liedje van Rob de Nijs alleen was het niet het ritme van de regen maar een ritje in de regen die zachtjes op mijn regenpak tikte tijdens mijn fietstochtje naar Sneek … ach het was geen stortregen gelukkig maar fijn fietsen is anders :( maar er zijn ergere dingen! Ik was om 7 uur al op pad omdat Jennifer vrij van school was vanwege een of andere leraren vergadering dus begon mijn oppasdagje al vroeg, fietsen in de ochtendschemer met je fietslichten aan is weer eens wat anders en was even wennen. 

De ochtend alleen met Jennifer was heel fijn en knus, normaal 3 kleintjes die aandacht willen en dan eens een paar uur alleen met een van de kids is ook heel fijn, we hebben puzzels gemaakt en geknutseld, glitter tatoeages gemaakt en op onze armen geplakt en kettinkjes geregen en natuurlijk druk kletsen over de vakantie in Spanje, Jennifer zat vol verhalen en kon me veel vertellen op haar eigen manier, toen ik vertelde dat ik zo blij was dat ze weer terug waren zei ze dat ze mij ook gemist had maar dat ik niet ongerust had hoeven zijn, het vliegtuig kan niet naar beneden vallen hoor beppe en de raampjes kunnen niet open dus ik kon er niet uitvallen, heerlijk toch die onschuldige kinderlijke wijsheid!

Toen we 's middags gingen wandelen vloog er steeds een atalanta vlinder om ons heen en die ging op de grond zitten vlak voor ons, ik stak mijn hand uit naar de vlinder en ze stapte zo op en bleef even zitten, wauw! Even later vloog de vlinder weer weg maar wat een bijzonder moment!

Ik moest 's avonds direct na het eten weer op het fietske richting Woudsend want ik wilde absoluut niet in het donker fietsen! In de dorpen Jutrijp en Hommerts is het wel verlicht maar de andere stukken waar ik moet fietsen zijn niet verlicht en dus pikkedonker en dat vind ik doodeng, ik ben echt geen held in het donker, ik zie dan allemaal enge dingen of schaduwen om me heen en krijg de raarste ideeën wat dat kan zijn ... een rijke fantasie hebben is soms niet leuk! Haha. Gelukkig was ik mooi op tijd en had ik had een mooi fietstochtje met de ondergaande zon! 

Tijdens een van mijn wandelingen door ons dorp liep ik langs de houtzaagmolen keek even naar de boomstammen die daar in het water liggen en zag dat er op die stammen paddenstoelen groeien, zomaar ontstaan ze daar en ook nog verschillende, en het groen wat er ook spontaan op groeit lijkt wel een prachtig bloemstuk! Wat mooi op oud dood hout.

 

Er stonden in het plantsoen voor ons huis 2 prachtige paddenstoelen bij de heg, Frans had ze ontdekt en attendeerde mij erop dus ik ze kieken … en dat was nog maar net op tijd want de volgende dag kwamen de mensen van de gemeente die het groen onderhouden langs en huppa; weg paddenstoelen! Wat zonde :( en toen de veegauto door ons straatje langs kwam om de goten schoon te vegen nam die doodleuk de 2 zonnebloemen mee waar wij zo trots op waren! Frans gaf ze steeds water en we vonden het zo leuk dat er 2 zonnebloemen groeiden bij het hekje voor ons huis, gewoon van de zaadjes die uit het voederhuisje vallen. Ik ontdekte het te laat helaas … en baalde enorm! 

Veel vogeltjes bij huis en ook een jonge spreeuw met een vreemde kale plek op het achterhoofd ... wat dat nu weer is ...

Het schilderen van het hondje op het eikenhout gaat lekker, heerlijk mee bezig geweest. En wat krijg ik nog steeds leuke reacties op de zondagmiddag in de kerk waar ik met monumentendag zat te schilderen. Het was ook een bijzonder fijne middag. De expositie in de kerk heb ik weer opgeruimd, in het gastenboek staan mooie reacties en ik hoorde van verschillende vrijwilligers die gastvrouw/heer waren geweest op de open dagen tijdens Tsjerkepaed dat mijn werk erg gewaardeerd werd en dat er ook veel foto's zijn gemaakt, ook van de gedichtjes die in de smaak vielen! Wat leuk want een dichter ben ik niet, ik probeer gewoon mijn gevoelens op een leuke manier op te schrijven en als ik vast zit heb ik nog een lieve vriendin die me dan verder helpt maar het is niet echte poëzie, het komt gewoon uit mijn hart. Maar geweldig leuk die reacties!

Donderdags naar Myrthe en Leonie, helaas was Myrthe niet helemaal fit, ze was hangerig en huilerig, wat bij beppe omhangen en baby-tv kijken en af en een slaapje, echt sneu. We hebben samen een heerlijke wandeling gemaakt, Myrthe lekker onderuit in de wandelwagen. We liepen langs de Geeuw,

en wat zagen we vlak langs de kant … een grote aalscholver zat op een paaltje en was zijn veren aan het drogen in het zonnetje! Wow wat een prachtig gezicht, die grote glimmende vleugels van zwart met goud leek het wel en dan die aparte groene ogen en die gekke snavel met de kromming aan het einde. Prachtige vogels en deze was niet bang voor me, ik kon hem rustig kieken :) ! Myrthe en ik hebben samen vol bewondering gekeken en het erover gehad hoe mooi deze vogel toch wel is. We zagen ook nog een zwarte kraai die wilde poseren. Een fijne wandeling maar helaas knapte Myrthe aan het eind van de dag helemaal af en kreeg koorts en de patatjes die ze normaal zo graag lust kwamen er weer uit … och die pop zo ziek, wat naar. Gelukkig wilde ze wel graag ijs eten dus kreeg ze nog wel wat binnen. Gelukkig knapte ze vrijdags al weer wat op!

 

 

Vrijdagochtend op naar de camping, we hadden tuinklussen op het programma! Het was nog behoorlijk koud toen we er aankwamen dus eerst maar koffie en toen ging Frans aan de slag (ik ben alleen voor de hand- en spandiensten) coniferen eruit en afvoeren, gleuf graven en nieuwe buxus stekjes planten onder toeziend oog van Boef en Stevie, de nieuwsgierige aagjes ;) wat doet baasje toch allemaal! Toen nog de grote bloembak leeg halen, grote hortensia eruit en de olijvenstruik en daar willen we een wilde bloementuin maken volgend voorjaar, leuk voor ons en voor de kleine beestjes! Nuttige dag met prachtig weer!

Zaterdagochtend een wandeling gemaakt in het prachtige natuur gebied bij Ruinerwold; Engelgaarde. Een rondje om de vijver gemaakt, het was heerlijk rustig, geen zwemmers en geen naakt-recreanten op het stukje naaktstrand gelukkig want dan voel ik me zo opgelaten als we daar langs lopen, ik kijk niet naar die mensen maar ik denk altijd dat die mensen denken dat wij gluren maar daar heb ik helemaal geen behoefte aan maar om een rondje om de vijver te lopen moet je daar wel langs. We liepen langzaam vooral om Benji … ons oudje die wel graag wil wandelen maar zo snel moe is. Met wat ingelaste pauzes lukte het gelukkig en ik had tijd genoeg om foto's te maken, mooie doorkijkjes dat vind ik zo mooi! En goed om me heen kijken op zoek naar moois, mooie paddenstoelen gezien en heel veel verschillende maar …

de rode paddenstoel met witte stippen kwamen we niet tegen tot mijn frustratie! Ik zie op verschillende sites al prachtige foto's voorbij komen van de prachtige vliegenzwam maar ik zie hem niet! Ggrrr! Zal nog wel komen, gelukkig zagen wel andere mooie; een parelstuifzwam, een plooivoetstuifzwam en de grootste reuzenzwam die ik ooit gezien heb, rondom een boomstronk! De grote parasolzwam kwamen we tegen gewoon langs de weg ... wat een weelde dus ik heb eigenlijk niks te klagen! Soms moet je jezelf even terecht wijzen!

Bij de voederplek is het gezellig met vogeltjes maar niet heel druk, ik had zo gehoopt dat het eekhoorntje ook weer zou komen eten maar nee hoor, ik zie af en toe wel eentje door de bomen achter onze tuin rond klimmen en klauteren maar er is eten genoeg in de natuur blijkbaar, hij heeft het eten van restaurant Hoekstra niet nodig en dat is ook wel weer mooi! De vlinderstruik bloeit nog en daar kwamen nog wel beestjes op af, vlinders en bijtjes en ons tuinhekje is een geliefde plek voor de libellen … echt geen idee waarom maar er zitten vaak libellen op het hekje en die laten zich rustig kieken! Misschien is het een toverhekje ;) ! Waarom onze sensorlampjes op de schutting steeds scheef gaan staan is ook duidelijk … de vogels gebruiken de lampjes als opstapje, zelfs de grote houtduif gaat erop zitten! Tja zeg!

Ik heb nog wat leuke bloemetjes gekiekt, soms zelfs nog in de knop en dat in de herfst! Knalrode rozenbottels en bloemetjes met dauw drupjes, een zonnebloem en bramen … wat mooi en kleurrijk allemaal!

We hebben een mooi fietstochtje gemaakt samen in de prachtige omgeving van Havelte en op zondagochtend deed ik dat in mijn uppie, in de stilte … zalig! Veel reeën gezien en roofvogels maar niet heel dichtbij helaas, maar genieten was het wel van de mooie natuur, ik zal Drenthe missen komende wintermaanden! Ik ben eigenlijk een mens met een dubbel paspoort; Fries/Drents! ik hou van Friesland en van Drenthe!

Het campingseizoen is bijna voorbij, misschien gaan we nog wel eens een weekendje maar dat hangt ook van het weer af, we hebben maar een soort van afscheidsdrankje gehaald op het terras in Havelte en tegen de kroegbaas tot volgend jaar gezegd, al vertelde hij ons om gerust in de winter ook eens langs te komen omdat er een overdekt terras wordt aangelegd, nou misschien doen we dat wel in de winter!

 

Zondag einde middag weer naar huis en wat kregen we een “leuke” verrassing toen we ons huis binnen kwamen! Ik deed de achterdeur open en ooohhh de hele vloer lag vol met vogelvoer! Wat een bende zeg … de hele voorraad vogel strooivoer die we in een plastic bak hebben was van de plank gevallen/gegooid en het deksel was eraf gegaan en het voer was over de hele vloer verspreid, ik denk dat het muisje wat af en toe ons huis bezoekt de schuldige is, misschien is Molly wel met ons mee gereisd stiekempjes want in de camping tuin zien we haar niet meer, zou ze soms als verstekeling meegereden zijn vanuit Havelte?

Nou ja, we hebben het hele hok leeg gehaald en de troep opgeruimd, maar ik denk dat de muisjes wel een leuk (vr)eet feestje hebben gehad afgelopen weekend!

Ach het hok is weer netjes :) en we hebben een muisbestendige bak voor het voer nu.

Nu weer op naar een nieuwe week en het mooie weer schijnt op te zijn, ach de herfst heeft ook zijn charme, lekker uitwaaien enzo.

 

Fijne week iedereen, met liefs

 

 

 

 

De week van 9 tot 16 september

 

 

Maandags nadat ik mijn blog had geschreven geen oppassen dus tijd over en ik dacht … wat zal ik eens gaan doen? De zon scheen al vrolijk dus ik er op uit! Een lange wandeling met Boef gemaakt en ik werd blij van het mooie wat ik zag, mooie eendjes in de sloot in het zonnetje en mooi gespiegeld in het water, een prachtige zonnige zonnebloem en een kunstwerkje van een spin in de struiken, de glimmende vlieg op een blad leek wel van metallic en op de grond was het nog wel vochtig dus ik op m'n knieën in het natte gras, bloemetjes met dauwdruppels kieken, altijd zo mooi en daar moet je natte knieën voor over hebben! Een lekker tochtje was het!

'S middags mijn vrijwilligers taak voor de kerk, de verspreiding van de Karmelkrant, boffen dat het zulk lekker weer was! Op de voorkant van het krantje prijkte een natuurfoto van mijn hand :) de molen De Jager aan de Eewal, ik was gevraagd door de redactie of ze mijn foto mochten gebruiken en natuurlijk mag dat, ik vind dat altijd een eer. Toen ik het krantje even door bladerde zag ik een mooi item staan over Tsjerkepead en over de expositie die ik nu in de kerk heb :) prachtig die lovende woorden en ik krijg zelf ook geregeld positieve reacties, glim glim!

Dinsdagochtend was ik met Boef aan de wandel en bij de jachthaven zag ik de lucht roze/rood/geel kleuren, ik dacht maar even een kiekje maken en afwachten om kijken te hoe de zon opkomt al was Boef het er niet mee eens, ongeduldig om me heen lopen … vrouwtje ik wil verder! Ik kon de zonsopkomst nog kieken, het was een prachtig kleuren spektakel … toen maar snel verder!

Woensdags was het slecht weer en zelfs onze poes Storm kwam binnen terwijl het een echte buiten kat is, ze kwam lekker knus bovenop me liggen en af en toe babbelden we even … over het slechte weer enzo en andere belangrijke zaken ;) een gesprek van vrouw tot vrouw! Af en toe ging die gekke kat me likjes geven op mijn gezicht en dat voelt zo raar met dat stroeve tongetje! Samen lekker lui op de bank, moet kunnen zo af en toe toch!

Donderdags vroeg op het fietske naar Sneek, hopend te fietsen met een mooie zonsopkomst maar dat viel tegen, een vaag zonnetje deed haar best en daar bleef het bij. Maar een ommetje gemaakt achter Jutrijp en via IJlst naar Sneek, de molen De Rat stond te pronken bij het schelpenpad met een prachtige lucht als achtergrond. Ik had weer een heerlijke dag met Myrthe en Leonie natuurlijk en toen ik 's avonds naar huis fietste scheen het zonnetje gelukkig en kwam ik familie zwaan tegen, prachtig in het najaarszonnetje! Pa of ma zwaan hield me goed in de gaten maar kwam niet op me af gelukkig.

'S avonds op naar camping met prachtig weer in het vooruitzicht, wat wil je nog meer! Het was wel koud 's avonds en 's morgens vroeg ook! Benji had het goed bekeken ;) lag binnen in de caravan lekker voor de kachel en overdag als de zon volop scheen in het zonnetje in het gras!

Het was echt geweldig mooi weer, volop vlinders en libellen in de tuin, het pimpelmeesje pikte van de pindakaas, die pot had ik vanwege de regen plat neergelegd en zo leek het net of haalde het meesje het eten uit de muur, al was ons voederhuisje een echte snackbar! Een ander meesje had last van een identiteit-crisis, ging aan eten zoeken in het insectenhotel ... tja! Ik zag nog een jonge merel tussen de bladeren, net of had ze een camouflagepak aan, ze viel echt niet op!

Vrijdagochtend gingen Frans en ik op pad naar het kraggenburg bos, we waren getipt dat daar een paddenstoelen reservaat was en dat leek ons wel wat! Wij enthousiast en vol verwachting er heen en toen we bij de ingang van het bos kwamen stond er een bord met prachtige foto's van verschillende schitterende paddenstoelen, ook de rode vliegenzwam die ik zo graag kiek! Wow dit belooft wat, dit wordt een geweldig tocht dachten we ... volg de rode pijlen stond er. Nou heb ik altijd al mijn twijfels bij zulke routes omdat we te vaak mee gemaakt hebben dat er pijltjes niet te vinden waren en wij verdwalen maar het begon goed, een donker en nat bos met veel mos … echt iets voor paddenstoelen en duidelijke rode pijlen op paaltjes, dus dit komt goed dachten we … nou ja, het laat zich raden, halverwege de tocht geen pijltjes meer en stonden we voor een stuk land met nieuwsgierige koeien en we hadden nog geen paddenstoel gezien! Tja wat moet je dan, ik kreeg alweer een help gevoel! Oh oh, echt weer wat voor ons! We zijn een stuk terug gelopen en kwamen weer in het bos, het bos was wel echt prachtig groen maar ik had de smoor in dus volop genieten … nee, en op een enkele paddenstoel na was er geen sprake van een paddenstoelen feestje. Maar ik zag wel iets anders moois in een struikje op het veld naast het bos, parende hoornaars en die kon ik gewoon close-up kieken (!) midden links in de collage te zien. Dat was wel bijzonder, dit had ik nog nooit gezien, het grote vrouwtje –de Koningin- en het kleinere mannetje er bovenop en druk bezig ;) na de daad gaat het mannetje dood las ik op internet, stank voor dank dus! De koningin gaat dan overwinteren. Mooi om ze te kieken die super grote wespen in actie!

 

We hebben heel wat kilometers gelopen maar denk niet dat we daar weer heen gaan, misschien waren we te vroeg voor de paddenstoelen maar we zien ze al wel veel in andere bossen dus …

Ik kreeg ook weer een mooi cadeautje van Tosca :) toen we wandelden in het bos bij de camping en bij de “Tosca boomstronk” kwamen zagen we een groepje paddenstoelen tegen de boomstronk aangeleund, de Koningsmantel! Beetje rood gekleurd, net mijn kleur! Prachtig mooi en ik werd er heel blij van! 

Zaterdagochtend was ik vroeg wakker en heb me dik aangekleed, lange broek en dikke trui en warme jas aan en op het fietske op pad, ik bofte want de zon kwam op en de witte wieven waren er! Wow dit mooie natuurverschijnsel hoort bij mijn favorieten, staat op een mooie tweede plaats achter de regenboog want dat blijft voor mij het mooiste natuurverschijnsel! Het was zo vochtig dat in de vele spinnenwebben pareltjes zaten, prachtig mooi en als de spin niet thuis was kiek ik de webjes graag! Ik zag reeën in de verte en verders was het gewoon genieten al had ik wel hele koude handen! Bbbrr voortaan ook de handschoenen aan! Tegen 9 uur kwam ik weer bij de caravan en toen ik die binnen stapte kwam de warmte me tegemoet :) Frans was al van bed af en had de kachel al opgestookt, zalig en ik ben bij de kachel gaan zitten! Later werd het weer warm buiten want de zon scheen!

Zaterdags einde middag naar huis omdat we zondags plannen hadden! Zondagochtend koffie drinken bij Freddie en Jolanda en de kids die weer thuis waren van vakantie en die wilden we graag weer zien! Zorgeloos was hun vakantie niet helaas met een zieke Freddie en gedoe met de auto zowel in Spanje als op Schiphol … maar ze hebben toch genoten en ik ben blij dat ze weer veilig en wel thuis zijn! Zo zit je als moeder toch in elkaar, ik was zo blij dat ik ze weer in m'n armen kon nemen!

Zondags was het ook Monumentendag en ook de laatste dag van mijn expositie in de Karmelkerk, ik had beloofd om een keer aanwezig te zijn op de expositie en zodoende ben ik zondagmiddag in de kerk gaan zitten schilderen, actief bezig zijn is beter dan er omhangen. Het werd een bijzondere middag, ik vind sowieso de sfeer in de kerk bijzonder en deze middag met 2 koren die om de beurt optraden en heel veel mensen die kwamen kijken was het geweldig. De kerk vol mensen en ik daar aan het schilderen … doodeng ook! Ik bleef proberen om me te concentreren op mijn bezigheden en niet te denken aan al die mensen die achter/naast me zaten maar dat viel niet altijd mee … geen idee of ze naar mij keken of naar het koor, help! Maar er kwamen veel mensen bij me kijken en ik werd overladen met complimenten over de schilderijen en de natuurfoto's en het project waar ik nu net mee begonnen ben, het hondje op het eikenhout, nu al vond men het mooi. Leuke ontmoetingen en mooie gesprekken gehad en iemand had het zo bijzonder gevonden om mij rustig (!) te zien schilderen en tegelijk te luisteren naar het koor en had mij gefotografeerd met het koor op de achtergrond, die foto krijg ik nog is me beloofd! Een fantastische en bijzondere middag, ik glim nog na :) !

 

Nu weer een nieuwe week, ik mag weer oppassen dus zo op het fietske naar Sneek, heerlijk en hopelijk kom ik droog over!

En ik heb komende week nog genoeg te doen, veel foto's te plaatsen op mijn website en weer lekker bezig met schilderen :) heerlijke hobby's!

Fijne week allemaal, geniet van de herfst en van de lekkere winterkost wat er weer te krijgen is! Wij hebben al heerlijk stamppot gegeten :) het eten is veel lekkerder in de herfst en winter en de extra kilo's die dat oplevert zie je toch niet door de wintertruien :) handig toch!

Fijne week allemaal, met liefs

 

 

 

De week van 2 tot 9 september

 

Maandags geen oppasdagje omdat familie De Leeuw nog op vakantie is en dat voelt dan vreemd en onwennig, ik had 's middags wel zoiets van; ik wil er wel even op uit en toen Frans uit zijn werk kwam en ik een boswandeling voorstelde ging hij gelukkig akkoord! Even een ritje naar het Harichtsterbos, niet ver rijden en het is er zalig vooral bij de vijver, Benji kan dat stukje nog net lopen! De vijver ligt vol met prachtige waterlelies en rond de vijver veel gekleurde bloemetjes, libellen en bijtjes en we zagen een picknickbank maar wie daar aan wil schuiven … nou dat wordt een hele toer! Helemaal overgroeid en dat is eigenlijk jammer want het is een heerlijke plek om daar even te zitten met een wijntje ofzo :) maar dat wordt hem niet! Ik ga liever niet met mijn kont in het gras zitten want wat daar allemaal rond kruipt … bbrr dat wil ik niet weten, ik voel al van alles kriebelen op me als ik er aan denk!

 

 

Ik kwam er bij toeval achter dat er in ons dorp een nieuw winkeltje gekomen is, piepklein maar heel leuk en interessant! Een winkeltje met edelstenen en die vind ik prachtig dus ik dacht; ik geef mijzelf maar eens een cadeautje. Ik heb een hele mooie gekleurde steen uitgezocht; de Peacock Pyriet. Deze steen verstrekt authenticiteit, zelfzorg en blijdschap maar het leukste vind ik dat deze steen een magische krachtwerking heeft en daarom ook wel heksensteen wordt genoemd en dat spreekt mij wel aan, haha! Ik heb wel wat met heksen! Als cadeautje omdat de winkel net open is kreeg ik een hanger cadeau van robijn en zoisiet en de Gouden driehoek; de 3 stenen rozenkwarts, Amethist en bergkristal. De gouden driehoek staat bekend om het stimuleren van liefde en harmonie, nou heb ik niks te klagen maar als je zoiets krijgt is dat erg leuk dus die driehoek heeft al een mooi plekje in de woonkamer samen met de prachtige gekleurde Peacock Pyriet steen en de hanger hangt om mijn hals! Leuk dit!

Bij ons voederhuisje is het erg druk, koolmeesjes en pimpelmeesjes maar vooral heel veel musjes en soms wel meer dan 15 tegelijk! Gezellig en leuk en toen mijn fiets op een dag buiten stond werd die ook gebruikt als tussen station … het leek net of wilden ze een fietstochtje maken, lijkt me erg gezellig fietsen met vogeltjes! 

Het weer was niet fijn maar ik heb wel gefietst naar Sneek voor mijn beppe-dagje met Myrthe, veel mooie fotomomenten waren er niet onderweg. Een waterig zonnetje probeerde door de wolken te breken en kleurde de lucht roze, een hongerige reiger zat naast de sloot te loeren voor een vers visje als ontbijt, hij hield mij ook in de gaten en zal me wel vervelend gevonden hebben, willen eten en op die rooie fotograaf moeten letten is niet handig dus ik ben maar weer door gefietst en kwam gelukkig droog in Sneek aan.

Met Myrthe ben ik al creatief bezig geweest :) ja je kan er niet jong genoeg mee beginnen! Leonie had kleurpotloodjes gekocht en zo heeft Myrthe een prachtige tekening gemaakt onder toeziend oog van beppe, dat was wel nodig want Myrthe heeft nog niet echt door dat kleurpotloden niet om op eten zijn ;) ze vond het geweldig en kan zelfs kleuren met 2 kleurpotloodjes tegelijk! Jaja, bijzonder toch! Als ze wat ouder is gaan we met verf beginnen! Het was weer een gezellig dagje!

Vrijdagochtend op naar de camping! Het weerbericht was slecht maar dan kan het alleen nog maar meevallen ;) en al is Drenthe niet ver van Friesland ... het is er altijd beter weer, warmer en minder wind. En we hebben weer volop genoten, lekker buiten zitten en leuke visite in de tuin, Kermit het kikkertje was er weer en vlinders in de bijna uitgebloeide vlinderstruik en vogeltjes, lang niet zo druk als in het voorjaar is het op de voederplek maar er is eten genoeg in de natuur, het eekhoorntje komt nu niet en de specht en andere bijzondere vogels ook niet maar wel de trouwe stamgasten en daar genieten we ook van, het mooie boomklevertje met de prachtige blauw/bruine kleuren en het mooie gestippelde kontje, zo mooi! Het weer was best goed, af en toe een plensbui maar dan zaten we droog onder het afdak en later scheen de zon weer :) en 's avonds bij de houtkachel en later binnen bij de kachel, lekker knus!

De regen maakte grote plassen in het bos dus de laarzen aan als we gingen wandelen maar het rook heerlijk in het bos, zo heerlijk  fris! En de waterdruppels zijn mooi op de bloemen en dan de spinnenwebjes! Ik kijk eerst even of de spin niet thuis is en als de kust veilig is maak ik een foto van het prachtige geweven web met de druppels, prachtig, net een kralenketting! 

Zaterdagochtend begon de dag prachtig zonnig en dat was boffen want het was feest in Havelte met een grote optocht zaterdagochtend, er wordt altijd veel tijd besteed aan de praalwagens dus gaan wij altijd kijken, ook nu was het een prachtige optocht met vele mooie bouwwerken en natuurlijk een zigeunerwagen met zigeuners die de mensen nat spoten! Pipi langkous vond ik zo lief ... een kleine en een grote pippi!

'S middags even actief bezig, hout hakken! Frans sprokkelt altijd dikke takken als we wandelen in het bos en nu maar eens aan het kloven en ik mocht het ook proberen ;) nou het ging redelijk! Met dikke takken sloeg ik wel redelijk raak maar met de dunnere miste ik en kwam de hakbijl in het hakblok! Het is nog best zwaar werk dus heb ik het maar aan Frans over gelaten, ook wel zo veilig voor mij en de omgeving!

Het was paddenstoelenfeest in het bos! Door de regen was het lekker vochtig en dan komen ze in als raketten de grond uit geschoten! Wat geweldig mooi, wat een weelde. Het koraalzwammetje gaf bijna licht zo mooi knal oranje was die, de heksenboter prachtig geel en dan de vele zwavelkopjes en stinkzwammen en de grote zwavelzwammen ... het was geweldig! De enige die ik miste was de mooie grote rode vliegenzwam met de witte stippen maar ik heb goede hoop om ook die te vinden, ik kan iedereen aanraden om naar het bos te gaan en te genieten van de vele kabouterhuisjes!

Het is echt herfst nu en dat is echt mooi, prachtige wolkenluchten ...  besjes en bramen, eikeltjes en kastanjes. Ook nog mooie diertjes gezien zoals de kleine vuurvlinder, dat prachtige vlindertje! Een piepklein kikkertje en een bijtje en op afstand reeën! Elk seizoen heeft zijn charme!

Nu weer een nieuwe week, ik ga aan de slag met mijn nieuwe opdracht; een hondje schilderen op hout, Frans is nog bezig om het hout mooi op de schuren en dan is het aan mij, leuke uitdaging weer!

Fijne week allemaal en geniet van de herfst!

Met liefs

 

 

 

De week van 26 tot 2 september

 

Het was erg warm begin van de week, veel te warm! Ik fietste weer naar Sneek voor mijn oppasdagje en ik zag bij een boerderij een reiger op het hooi zitten puffen, hij klokte met z'n onderkin leek het en op een silo ernaast zat een aalscholver net zo te doen … ach wat naar. Dat ze dan de schaduw niet opzoeken is me een raadsel, dieren zijn best intelligent maar ja, Boef en Benji liggen soms ook in zon te hijgen al verhuizen ze wel geregeld van slaapplaats. Even bij de hertjes gekeken in het parkje in Sneek en toen op naar de Stadsfenne, ik had 3 weken niet opgepast en toen ik bij huize De Leeuw aankwam zoals altijd te vroeg ging ik de tuin even in, even kijken hoe het met de houtduif was die voor mijn vakantie bezig was met een tweede leg en wat zag ik! Een klein koppie stak boven het nest uit en later zag ik nog een koppie! Wat geweldig 2 kindjes die al aardig groot zijn. Pa en ma houtduif hadden het er maar druk mee, als ze aankwamen bij het nest werd het eten uit hun snavel getrokken! Leuk om ze even gade te slaan. En ik zag in de olijvenboom een prachtig glimmend juffertje, een houtpantserjuffer die ook nog eens zin had om te poseren :) boffen hoor!

 

 

Toen ik Michael en Eva uit school haalde zag Eva mij al staan bij het hek en begon enthousiast te zwaaien en te roepen; beppe beppe! Wat geniet je dan! We hadden weer gezellige uurtjes met elkaar en omdat het zo heet was ook lekker binnen geknutseld, raamhangers gemaakt en nog een leuk popje versiert met kraaltjes. Weer een heerlijke beppedag die ik wel gemist had tijdens mijn vakantie!

Na het eten voldaan weer naar huis gefietst en ik zag juffrouw ooievaar wat doelloos op haar nest staan nabij Jutrijp … ach een gezinnetje stichten dat wordt niks meer denk ik. Ze zal hier wel overwinteren net zoals vele andere ooievaars die we nog veel zien hier in de omgeving, eten genoeg met al die muizen en waarom zou je dan zo'n eind gaan vliegen naar Afrika met het risico dat je dat niet overleefd. Zou ik ook niet gedaan hebben! Vlak voor Woudsend ging de zon prachtig onder, prachtig!

Dinsdagochtend vroeg met Boef op pad, ik hoopte de zon op te zien komen bij de jachthaven. Ik was iets te vroeg dus maar even wachten bij het huis van juffrouw Trien op de Loswal maar toen werd ik dan ook getrakteerd op een machtig mooie zonsopkomst, als een vuurrode bal kwam de zon tevoorschijn achter de bomen :) Wow wat mooi, ik heb er een tijdje gestaan en zag hem mooi opstijgen, een heerlijk begin van de dag!

Woensdagmiddag op het fietske op naar Blauwhuis, naar Francine! Het was warm maar om te fietsen was het heerlijk met de wind erbij en mijn hulpmotortje in de fiets :) ! Gezellig bijgekletst met Francine onder het genot van koffie met taart :) en een klein wandelingetje in de buurt en de expositie bekeken die nu in het Teatskehûs te bewonderen is, mooie schilderijen van de natuur en dieren wat mij erg aanspreekt natuurlijk! Het lieve uiltje en het hertje vond ik het mooist, zo echt! Na een lekker ijsje weer op naar huis en genoten van een prachtige wilde bloementuin nabij Oudega, een grappige alpaca met dat gekke bekkie en ik zag een “reithintsje” met jonkie, dat jonkie leek wel een klein monster … de verhoudingen kloppen nog helemaal niet, grote hoge poten en dan dat koppie! Ik bedacht me toen ik de foto op de pc zette en een naam wilde geven dat ik niet eens weet hoe de Nederlandse naam is van dit diertje! Ohhh wat stom … ik moest het opzoeken in het woordenboek en kwam er achter dat het een waterhoentje is! Haha, nooit te oud om te leren! Een fijne middag!

Na weken ook weer een beppedagje bij Myrthe en Leonie, heerlijk weer en je blijft lachen om die vrolijke meid! Ze is zo druk en ondernemend, ze heeft een eigen klein speelgoed stofzuigertje gekregen en als een echte hulp in de huishouding gaat ze ermee aan de slag, zo leuk om te zien! Een wandelingetje gemaakt in de buurt om de eendjes te voeren wat ze zo leuk vind, enthousiast wijzen naar de eendjes en kletsen. Ze zit geen seconde stil … behalve als ze echt moe wordt en even lekker bij beppe gaat uitrusten, duimpje in haar mond en een koesdoekje erbij … zalig zo'n moment samen! Een heerlijk dagje weer!

Geen camping dit weekend, vrijdagochtend zouden we naar Sneek om te shoppen maar ik wilde wel weer eens naar de Griene dyk nabij Sneek dus daar hebben we eerst een heerlijke wandeling gemaakt samen en zonder hondjes en dat voelt kaal, haha! Het is daar zo prachtig en er zijn zoveel soorten vogels en diertjes, we zagen niet veel bijzondere vogels helaas maar wel vlogen er veel buizerds rond, een machtig gezicht! De zwaluwen deden het spelletje; wie van de drie op een tak … ik hoorde de tune van dit spelletje gelijk in mijn hoofd toen ik ze zag en dat blijft dan ook nog eens lang in je hoofd hangen! Veel kikkers en libellen gezien en genoten van het mooie natuurgebied.

Toen op naar huize de Leeuw, het schilderij wat ik gemaakt heb voor Michael brengen! Michael die haaien zo geweldig vind, hij is gefascineerd door deze machtige grote dieren en zo ontstond ook het idee voor dit doek, Michael is nog klein dus ik wilde het doek niet dramatisch schilderen met heftige bloeddorstige haaien, heb ze wel realistisch geschilderd maar niet etend, ik heb het met fel gekleurd koraal en met leuke zeevisjes ook vrolijk gehouden. Het grote doek hangt al op zijn slaapkamer, Michael is er erg blij mee!

 

 

'S middags heeft Frans een plankje voor het raam geplaatst zodat het knikker-kunstwerk voor het raam kan staan en wat staat het mooi! Vooral als de zon schijnt glimmen de knikkers prachtig en samen met andere glaskunstwerkjes is het een mooi geheel voor het raam!

En zaterdags was ik jarig … jeetje ik ben nu al 59 jaar! Vroeger vond ik iemand van die leeftijd oud en nu … ik voel mezelf niet oud al sputtert mijn lijf af en toe wel maar ach … als het niet erger wordt heb ik niks te klagen! Een heerlijke dag had ik, de hele dag de kids met aanhang thuis en mijn mem en 's avonds gezellig vrienden op visite, super! En nu vol goede moed op naar de 60!

Zondags alweer een feestje! Eva en Michael worden morgen alweer 3 jaar en dat werd gister al gevierd. Ik heb met de kids feestelijke cupcakes gemaakt, Jennifer vond het beslag lekkerder dan de cupcakes ;) maar wonder boven wonder bleef er genoeg beslag over :) en het versieren was natuurlijk het leukst, er werd rijkelijk gestrooid met de versierselen! Een gezellige middag hadden we met familie en vrienden van Freddie en Jolanda en veel kids, een heerlijke drukke gezellige boel! 

En nu is het alweer september ... wat vliegt de tijd! Het is echt al te merken dat de herfst eraan komt, de dagen worden zo snel korter! 'S morgens is het kil en vochtig en als ik dan wandel heb ik een dikke trui aan, op een ochtend liep ik door een smalle steeg en ik ben dan vaak de eerste die daar loopt 's ochtends vroeg en wat gebeurde er ... ik liep in een spinnenweb die over de steeg gespannen was ! Gelijk een help gevoel en inderdaad ... de spin liep over mijn arm!!! Alarm fase knalrood en het is een wonder dat ik niet heel Woudsend wakker geschreeuwd heb! Heb het geschrokken diertje van mijn arm gemept (sorry spin) en ben trillend en goed uitkijkend verder gelopen. Er zijn veel spinnen nu dus ik mijd 's morgens de steegjes maar! Slakken zijn er ook volop en die vind ik niet eng maar wel een beetje vies vooral als je er per ongeluk op trapt in het donker ... getver!      Geen boswandelingen afgelopen week maar de wandelingetjes in de buurt waren ook fijn vooral bij het Heegermeer, vlakbij en mooi is het daar. Nu is het frisser buiten en ik vind het heerlijk na die hitte, laat de herfst maar komen en die heeft ook echt zijn charme met vooral die prachtige kleuren!

Fijne week iedereen, met liefs!

 

 

 

De week van 19 tot 26 augustus

 

 

Het was onze laatste vakantieweek en die is voorbij gevlogen, we boften dat het geweldig mooi weer was zodat we volop konden genieten! Veel vogeltjes in de tuin maar ik ontdekte iets naars … ik zag een paar vogeltjes met rare uitstulpingen, jeetje wat een naar gezicht en ik had geen idee wat het was dus de foto's van die vogeltjes maar geplaatst bij de vogelaars-groep van Facebook en ik kreeg al snel antwoord, deze vogeltjes hebben de pokken, dat is heel wat anders dan de pokken bij mensen. Het pokken virus kunnen ze oplopen door wondjes of door muggen. Behandeling is er niet en als het niet te erg is overleven ze het wel. Wel een sneu gezicht …

Op een middag zat ik lekker in mijn luie tuinstoel te genieten van de vogeltjes op de voederplek toen er opeens een schaduw over onze tuin vloog en er een roofvogel op de schutting landde! Ik schrok me rot! Paniek bij de vogels en ook bij Stevie die helemaal in elkaar dook, jeetje wat een beest zeg, ik was zo geschrokken dat ik stomverbaasd naar de vogel keek en hij keek naar mij met grote ogen, hij had ons vanuit de lucht niet gezien natuurlijk want we zaten onder het afdak, en net zo snel als hij was gekomen vloog hij weer weg! Dit alles gebeurde in een paar luttele seconden dus tijd om mijn camera te pakken had ik niet en Frans heeft het helemaal niet gezien en dat was erg jammer want deze sperwer man was een plaatje! Wat een prachtige vogel zeg en zo dichtbij! Ik heb een plaatje van internet geplukt om hem hier te laten zien. En nu denk je … moet je hopen dat hij weer komt? En dan een vogeltje pakt … nee dat is ook niet wat ik hoef te zien al weet ik dat het toch wel gebeurt, sperwers houden wel van een zangvogeltje of een duifje dat weet ik. Dus mijn gevoel is dubbel, ik wil hem graag kieken maar wil geen slachtpartij in mijn tuin, ik heb er gelukkig geen invloed op of hij weer komt of niet maar het is wel een schitterende vogel!

We horen 's avonds ook geregeld een uil roepen maar waar ie zit is ons een raadsel helaas en de groene specht is ook leuk bezig … deze vogel heeft een erg leuke roep; het is net of lacht ie! En omdat ik hem niet kan ontdekken in de bomen heb ik toch echt het gevoel dat ie me uitlacht als ik hem hoor … zo van; nah nah nanana je ziet me lekker niet! Een kliervogel of zoiets! Haha.

 

 

We hebben ontzettend genoten van de natuur in Drenthe, ik voel me hier als een vis in het water en Frans voelt het net zo, nog een paar jaar en dan wonen we de hele zomer hier … als Frans met pensioen gaat maar gaat nog even duren, hopelijk wel eerder dan wat de regering nu wil. De mooie bossen, de hei met de vele insecten en al mooie zwammetjes gezien zoals het kleverig koraalzwammetje, schitterend! 

Frans en ik hebben samen ook een fietstocht gemaakt door het Holtingerveld, een prachtig en heel groot natuurgebied waar buurman Henk ons al wat wegwijs had gemaakt, en we zijn niet verdwaald! Een wonder ;) haha! We kwamen ook op het stuk waar de Schotse Hooglanders rond lopen en dat vind ik doodeng .... die grote machtige dieren. Dus ik hoopte maar dat ze niet te dicht bij het pad rond liepen … nou je raad het al; ze liepen op en bij het pad! O jeetje wat nu! Ik riep naar Frans dat ik niet verder durfde maar hij zei; kom op ze doen niks. Dus we gingen verder … ik met de bibbers! Toen we bijna bij ze waren riep ik naar Frans; snel door fietsen! Frans verstond me niet en hij stopte, hij dacht dat ik foto's wilde maken en dus riep; stoppen! Jeetje mijn keel kneep zowat dicht van de spanning … die machtige grote dieren waren zo vlakbij! Ik riep enkele woorden naar Frans die ik maar niet hier zal noemen ;) en dus sprong Frans ook weer op de fiets en toen we ze een eindje voorbij waren heb ik nog wat foto's gemaakt, echt rustig werd ik pas toen we hun gebied uit waren, over het vee-rooster heen dus. Pppfff. Het was verders een zalige tocht in de natuur en hertjes en paarden en mooie schapen gezien!

Elk jaar gaat Frans 1 keer met me mee op een vroege ochtend voor een fietstochtje, hij is absoluut geen ochtendmens maar hij maakt altijd 1 uitzondering, de schat! Ik maakte hem wakker rond 6 uur en wij op pad, een mooie zonsopkomst hebben we gezien en genoten van de omgeving met de heerlijke rust van de vroege ochtend. Rond 8 uur weer terug bij de caravan en Frans zei; het was erg mooi maar nu duik ik mijn bed weer in en ik hoop dat het bed nog warm is, Frans kroop in bed draaide zich om en sliep weer verder … ongelofelijk! Hij had het erg koud gehad en ja het is 's ochtends ook behoorlijk fris! Het is echt augustus weer, 's avonds en 's morgens is het fris en vochtig. Mijn andere fietstochtjes in de vroege ochtend maak ik weer alleen, ach ieder zijn ding! 

Frans en ik kijken altijd om ons heen tijdens onze tochtjes met de fiets, auto of lopend en we zagen ook leuke windwijzers en dat bracht mij op het idee om die ook te verzamelen op foto, misschien leuk om daar ook een pagina van te maken op mijn web-site want er zijn zoveel leuke en grappige windwijzers te zien, al wordt de web-site dan misschien wel te groot … maar ik vind het zo leuk om mooie dingen te delen! Ik heb nu al veel windwijzers op de foto gezet, soms reden we ergens en dan riep ik stop! Dan zag ik weer een leuke ;) Frans helpt me goed mee zoals altijd en die ontdekte ze ook, stonden we weer stil op de weg … gelukkig let Frans wel goed op het verkeer en als het niet kon stopten we niet maar onthielden we de plek en reden er later weer heen. De vliegende heks is mijn favoriet maar stond ook al op de site bij objecten in het menu, de anderen kwamen we de laatste tijd tegen en eentje kiekte ik in ons dorp (rechts onder in de collage) op het huis van een voormalig schilder.

 

 

Toen we een keer onderweg waren zagen we een hele grote groep ooievaars zweven in de lucht en ik wist; die maken zich klaar voor vertrek naar Afrika, ze gingen vrij snel omhoog en dat doen ze om goed te kunnen zweven, ze maken zo gebruik van de opstijgende warme lucht (thermiek) dan kunnen ze zweven en hoeven ze minder vaak hun grote vleugels te gebruiken, zonder deze techniek zouden ze de 8000 km naar Afrika niet halen. We hebben ook een bezoekje gebracht aan het ooievaarsstation hier in de buurt maar daar was het rustig, de meesten waren al vertrokken. We hebben wel gezellig gebabbeld met de vrijwilligers die er waren en dan hoor je mooie interessante verhalen, ik wist bv echt niet dat ooievaars ook braakballen uitbraken, dacht dat alleen uilen dat deden. Ze liet ons een braakbal zien en er zat echt van alles in zelfs glas, dat komt omdat glas lijkt op de rug van een glimmend kevertje vertelde ze. Tja gelukkig braken ze dat weer uit dan! Een interessant uitje en volgens jaar willen we dat in juni of juli doen, dan zijn er veel ooievaars met jonge in de nesten, veel meer te zien!

 

 

Onze buurvrouwen trakteerden ons op pannenkoeken, een echt pannenkoekenfeest op de camping en dat was heerlijk en gezellig met elkaar, en al werd het later op de avond koud .. met een borreltje en een kacheltje erbij was het best uit te houden … al kroop 1 van onze buurtjes zowat onder het tafelzeil! Ja daar was het veel warmer want de kachel straalde onder de tafel! Het was weer een beregezelig feestje, we kunnen er wat van op ons veld! Haha.

Benji voelt zich op z'n oude dag nog erg happy, als wij ons klaarmaken voor een wandeling heeft hij dat al snel door en klimt zelf al in zijn koets! De eerste keer dat hij dat deed dacht ik; huh? Haha, kom maar op denkt Benji, ik wil er op uit! En toen hij in het gras liep ging hij als een jong hondje liggen rollebollen! Die gekke leuke lieve hond, soms kan hij amper een eindje lopen maar hij is happy dat zien we. Ik hoop dat hij nog een tijdje bij ons mag blijven.

Op een ochtend zat ik naar de vogeltjes te kijken vanuit mijn kijkhutplekje en opeens zag ik wat bewegen in onze minivijver annex badder/drinkbak voor de vogeltjes, ik dacht o jee en verdrinkt een vogeltje of misschien was het Molly! Ik bleef verschrikt kijken en opeens kwam er een klein kopje boven een steen uit en wat zag ik … een nieuwe bewoner in onze tuin! Kermit de kikker zat in de vijver, wat leuk deze verrassing ;) er kan nog meer bij! IK had niet verwacht dat er in zo'n klein vijvertje kikkers zouden komen, leuk!

Wij zijn ook een dagje of nachtje beter gezegd naar huis geweest, een avondje stappen met vrienden naar het festival Glemmer op het strand bij Lemmer, elk jaar gaan we daar naar toe. De hoofdact was een optreden van UB40 maar het voorprogamma was net zo mooi! We liepen het strand op en naar de grote tent en daar speelde de band; Hot leggs, we hadden geen idee wie dat waren. Toen we dichterbij kwamen hoorden we de muziek van Tina Turner en dat sprak ons wel aan! Wij zijn fan van haar, en groot was onze verrassing toen de band een tribute-band bleek te zijn van Tina Turner! Wow en was de zangeres goed zeg, ze leek op Tina maar zong en danste ook net zo! Wat waren ze goed zeg, de hele band compleet met achtergrond zangeressen en danseressen en 4 muziekkanten. Wat een fantastisch optreden en we genoten volop, meezingen en dansen! Toen UB40 nog en die speelden ook machtig mooi, lekkere reggae muziek waar je niet stil bij kan blijven staan. Als laatste de band; Rowan hèze, die boeit me niet maar dat maakte echter niks uit want de sfeer was prima op het strand, een heerlijke avond en met een schorre keel van het mee blèren weer naar huis!

 

 

Hiernaast het schilderij wat ik enige jaren geleden maakte van mijn vader, omdat hij zaterdag jarig zou zijn geweest ... mijn vader die al zolang bij ons vandaan is, vergeten zal ik hem nooit die geweldige vader van mij maar op zo'n dag denk je meer aan hem ... met een glimlach om de mooie herinneringen die ik aan hem heb en met een traan omdat ik hem mis en het zo jammer vind dat hij er niet meer is niet meemaakt dat zijn kleinkinderen ook kinderen hebben gekregen, wat zou hij het prachtig hebben gevonden! Ik hoop en ga ervan uit dat hij van boven af meekijkt! 

Zondagmiddag weer op naar huis, we reden langs de waterbuffels en die waren heerlijk aan het badderen, een prachtig gezicht en wat heerlijk voor hun in die hitte!

 

 

En zo was de week en de hele vakantie weer voorbij gevlogen! Hopelijk kunnen we nog een paar weekenden genieten hier in Drenthe, dat hangt wat van het weer af, we zullen zien.

We gaan weer vol goede moed in actie komende week, ik wil het haaien-schilderij voor Michael af krijgen want dan kan ik beginnen met een nieuw schilderij, ik kreeg weer een opdracht om een huisdier te schilderen, zo fijn!

En ik ga proberen te doen als de spreuk op mijn nieuwe telefoonhoesje die ik kreeg van Jolanda! Zo leuk!

 

Vandaag weer oppassen en daar heb ik zin in, leuk weer met de kleintjes!

Fijne week allemaal en kijk en geniet van de dingen om je heen, goed kijken dan zie zoveel meer om van te genieten!

 

Met liefs

 

 

De week van 12 tot 19 augustus

 

De week begon heel naar, ik kreeg een appje van Hidde de zoon van mijn broer met het bericht dat Tjebbe onverwachts in het ziekenhuis was opgenomen met hartklachten … nou dan schrik je je lam! Na verschillende onderzoeken werd duidelijk dat Tjebbe een licht hartinfarct gehad heeft maar dat er gelukkig geen vernauwingen waren in de aders, waarschijnlijk is er een bloedpropje geweest die de boel verstopt heeft, doordat Tjebbe gelijk bloedverdunners kreeg van de ambulance broeders lost zo'n propje op en kon de boel weer goed doorstromen. Nou dat was prachtig nieuws en Tjebbe voelt zich weer fit, moet wel aan de bloedverdunners blijven maar dat is niet erg. Woensdag einde middag mocht de apparatuur waar hij op aangesloten was eraf gehaald worden en mocht hij weer naar huis! Wat fijn dat het allemaal zo goed verlopen is, wat een schrik en dan realiseer je je hoe snel er iets kan gebeuren wat je leven op z'n kop zet!

 

 

Het was natuurlijk nog vakantie en we hebben wat leuke uitjes gemaakt, we zijn naar het Indonesische dierenpark Taman Indonesia, jaren geleden zijn we er eens geweest en ik wilde er nu wel weer eens heen. Ik hou er niet echt van dat dieren in een kooi zitten maar dit park geeft de dieren wel heel veel ruimte gelukkig en ze worden goed verzorgd. Bijzondere dieren hebben we gezien, de grote beermarter, de Bengaalse tijgerkat, bijzondere vogels en een blafhert! Veel dieren en ook kaketoes en net zo eentje als die wij hebben, een goffini kaketoe net als Stevie, er stond op het hek een waarschuwing; ze kunnen bijten. Ja dat weten wij ook, wij laten nooit iemand onze vogels aaien. Maar die ene kaketoe genaamd Daantje ging op de tak vlak bij het hek zitten en zocht duidelijk contact … Frans kon het niet weerstaan en ging naar hem toe en begon met hem te kletsen en het diertje wilde duidelijk geaaid worden … oh wat sneu! Frans zei; ik waag het erop en hij ging kroelen met Daantje en Daantje beet niet hoor :) die was zo blij met de aandacht en liefde die hij kreeg van Frans! Frans heeft er een tijdje gestaan en met Daantje gekletst en gekroeld maar ja we konden er niet blijven, we liepen weer verder maar Daantje bleef roepen naar Frans … och och Frans weer terug … wat sneu voor Daantje. Frans zei tegen Daantje; ik kan je niet meenemen, dat mag niet en ik heb Stevie al, nou met pijn is ons hart zijn we na een tijdje toch verder gegaan maar we hadden het zo met Daantje te doen ...

Het was een mooi uitje, de bijzondere Indonesische sfeer is er fijn, hou ik wel van.

 

 

Einde middag werd het slecht weer … erg slecht weer! Onweer en stortregens en hagel kwam op ons neer en de hondjes waren zo bang! Benji kroop onder de tafel naast me en Boef ging erbij zitten … och zo sneu! Gelukkig gaat zo'n bui ook weer over en de regen was zo nodig, op ons veld stonden vele plassen en het was best afgekoeld buiten maar wij zaten warm bij de grote houtkachel! De vogeltjes zaten ook wat sneu in het voederhuisje en de vetbol hangt onder een afdakje :) handig, kunnen ze droog eten!

Woensdags op naar Woudsend, we hadden een dagje naar huis gepland om wasjes te draaien en familie bezoekjes af te leggen, Leonie was met Myrthe bij mem en zo konden we daar gezellig koffie drinken en lunchen en genieten, Myrthe was zo leuk bezig ;) allemaal speelgoed heeft ze bij mijn mem en waar speelt ze het liefst mee … met het afwasteiltje! Haha! Speelgoed erin of er zelf in gaan zitten! Je blijft lachen! Boekje lezen met beppe en met pake spelen met de bal, zo leuk!

'S middags met mem op naar Hoorn, we wilden graag even naar Tjebbe toe die nog in het ziekenhuis lag, het was fijn om even bij hem te zijn en te zien dat het weer zo goed met hem ging. Gezellig met elkaar een bakje gedronken en Tjebbe zat hoopvol te wachten op het bericht dat hij van de apparatuur af mocht en naar huis kon en later toen wij alweer op weg waren naar huis appte Tjebbe me; ik mag naar huis, jippie!

 

Ondertussen had Frans die middag alle wasjes gedraaid en kwam ik thuis in een opgeruimd huis! Zalig!

 

Donderdagochtend een bezoekje gebracht aan Freddie en Jolanda en de kids en als verrassing had Jolanda met de kids cup-cakes gebakken! Wat een leuke en lekkere verrassing en ik kreeg nog een verrassing! Freddie was druk bezig met het polijsten van de glaswerkstukken! Dan kan je ze meenemen zei hij! Wow wat geweldig en wat zijn de 2 werkstukken mooi geworden, de e-poxy glanst en is zo helder en glad en de knikkers liggen er prachtig in! Ik toon ze hier alvast maar ze moeten nog een plekje krijgen voor het raam, als de zon er op gaat schijnen wordt het effect nog mooier! Zo blij met het resultaat en vooral ook met de hulp van Freddie, ik had dit zelf niet gekund.

Op onze ritjes van en naar Sneek zagen we veel drukte in de weilanden, er werd weer water gespoten op het land en daar komen heel veel vogels op af en wat veel ooievaars! Ik heb nog nooit zoveel ooievaars bij elkaar gezien, wel honderd of meer en allemaal druk eten zoeken, nou dat is er volop dus jammer voor de muisjes maar de vogels varen er wel bij .... de een z'n dood is de ander z'n brood, zo gaat het. Al die vogels was wel een prachtig gezicht maar ik denk ook aan de arme muisjes .... die knokken om te overleven en verdrinken.

Donderdagmiddag weer naar de camping, heerlijk!

 

 

Vrijdagochtend na mijn kleine wandeling met de hondjes op het fietske gestapt en even naar de mooie plekjes gefietst net buiten Havelte, een paar reeën gezien op afstand en toen ik weer op de terug weg was dacht ik; laat ik nog even naar de hei fietsen bij Darp en wat werd ik daar verrast! Hoe paars wil je het hebben! Paarser kan haast niet volgens mij, wat was het schitterend! Ik wandelde daar in mijn uppie en zag vele vlinders en libellen maar poseren ho maar en toen gebeurde er iets bijzonders … opeens kwam er een libelle op mijn arm zitten, op mijn trui! Zomaar … ik heel voorzichtig mijn camera pakken en wat foto's maken en dat lukte, ik blij! Maar het diertje bleef maar zitten tot mijn verbazing, ik toch maar verder lopen en de libelle had zeker ook wel zin in een wandeling want ze bleef maar zitten, ik vond het zo bijzonder van dit schuwe diertje, ik moest steeds naar haar kijken, ik was er ontroerd van. Snel uitgekeken was ik daar niet en het werd later en later, toen ging opeens mijn telefoon; Frans aan de lijn! Waar ben jij? Och die arme Frans was wakker geworden en normaal ben ik dan wel terug als ik op stap ga maar nu nog niet en hij was ongerust … dus snel op de fiets en naar de camping waar Frans een kopje thee klaar had! De schat!

We zijn op expeditie geweest! Ik had in de krant gelezen dat er in het Dwingelderveld een kunst-expeditie was met als thema; Kado voor de natuur. Elf kunstenaars hadden een kado voor de natuur gemaakt en als je de route loopt kom je de kunstwerken tegen. Het was erg leuk om deze tocht te lopen en we kwamen prachtige kunstwerken tegen, we mochten zelf ook klankenbeelden aantikken om antwoord te geven aan het bos, klonk zo mooi die klanken en we mochten schommelen -net wat voor ons- om zo vrijheid en speelsheid te ervaren. Leuke expeditie, ik kon me er goed in vinden!

Ondanks dat er regen voorspeld was gingen we 's vrijdagavonds weer met buurman Henk op pad, de regen zou om half 9 komen en dan hoopten we weer terug te zijn. Met z'n drieën op de fiets en Henk als de reisleider voorop en hij fietst op een elektrische fiets … Frans en ik er puffend en hijgend achteraan, haha! De omgeving in Drenthe is erg heuvelachtig en dat is heel mooi maar als je moet klimmen fietst het erg zwaar maar dan … met een gejuichje weer naar beneden ;) we kwamen weer op plekken waar ik nog nooit geweest was, langs de paarse heide en we zagen weer een paar reeën. En precies om half 9 was het drup drup drup … we waren gelukkig al in de buurt van de camping en voor de bui echt losbarstte waren we onder dak! Perfecte timing!

 

 

Zaterdagavond hadden we een vakantie afsluiting van ons veld, sommigen hebben nog vakantie en sommigen vertrekken alweer, we zien elkaar weekends dan nog wel maar het vakantieseizoen hebben we afgesloten met een etentje bij de chinees en dat was erg gezellig! Jong en oud samen aan de tafel en lekker eten en drinken en plezier maken, op het fietske erheen zodat iedereen een borreltje kon drinken. En na het eten nog een after-party ;) bij onze overburen … het kon niet op!

Zondagmiddag kwamen Freddie en Jolanda en de kids bij ons en zijn we naar de hunebedden bij de heide en het bos gegaan en hebben daar een heerlijke lange wandeling gemaakt, hondenkar mee in de grote auto van Freddie. Wat vonden de kids het ook fijn, eikeltjes zoeken en spelen bij de hunebedden en erop klimmen natuurlijk! Einde middag heeft Freddie voor ons gekookt, eten klaarmaken op de barbecue vind hij geweldig om te doen en wij genieten ervan! Vlees en vega en gepofte aardappelen en groenten, zalig was het! Een heerlijk middag!

Nu gaat ons laatste vakantie weekje in en het weer schijnt op te knappen volgens de geleerden, nou Frans weet het weerbericht al! Ik kreeg van hem deze spreuk cadeau! Nou denk dat het wel zo'n beetje klopt! Haha! Ach het slechte weer had ook zijn voordelen, veel minder wespen!

Wij gaan nog even genieten, fijne week allemaal! 

Met liefs

 

 

 

 

De week van 5 tot 12 augustus

 

 

Vakantie vieren, dat doen we volop! Maandags was een luierdagje, bijkomen na een drukke week en wat is het dan heerlijk dat je niks hoeft, gewoon lekker lezen in een spannend boek dat zo spannend is dat ik het bijna niet weg kon leggen, ik kreeg van Leonie een serie boeken van Lars Kepler (pseudoniem voor het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril) en als je van thrillers houd kan ik deze boeken aanbevelen! Ik ben in het tweede boek bezig en ik verdwijn erin! En zo hoort het te zijn met een boek, je moet erin zitten, nou dat lukt me goed … soms zelfs te, help! Haha!

Dinsdags even naar de markt hier in Havelte, altijd een gezellig gebeuren en met een kofferbakmarkt, dat is zo heerlijk speuren naar spulletjes voor een prikkie, ik vond een prachtige rugzak voor 2 euro :) als nieuw en net mijn ding met al die felle kleuren. De markt had als thema streekproducten en wat zag ik daar! Een vogeltjes paraplu! Nou dat is net wat voor mij dus die heb ik gekocht, jeetje wat een prachtige paraplu met al die verschillende vogeltjes erop, nou zo wordt lopen in de regen een stuk leuker!

Af en toe zat ik 's ochtend op mijn vogelkijkhutplekje en het was er druk, heel veel koolmeesjes … het leek wel een familie bijeenkomst, misschien is het wel het gezinnetje wat bij ons gesticht is in de tuin. Ruzie maken kunnen ze ook goed, vleugels wijd en krijsen naar de ander die ook een hapje mee wil eten, niks vredelievends aan hoor bij die leuke lieve vogeltjes. Gelukkig kwam er af en toe ook andere visite, de specht en de gaai en de boomklever en een jong roodborstje die nog niet op de goede oranje kleur is. Het blijft leuk om te zien al deze drukte op de voederplek.

 

 

Vorige week had Frans op een avond toen het donker was geritsel gehoord in het voederhuisje en omdat de vogeltjes niet komen eten in het donker werd hij nieuwsgierig wie er zou zijn … nou Molly onze tuinmuis was op strooptocht in het donker en ze had haar familie meegenomen! Frans zag wel 5 muisjes in het voederhuisje, Molly 1 en Molly 2 en 3 en 4 en 5 … oh oh, dit loopt uit de hand! Tja, hier waren we minder blij mee maar het zij zo, het gekke is nu dat ik begin van de week Molly wel zag maar de laatste 4 dagen niet meer en het is misschien gek maar ik mis Molly! Ons grappige leuke tuinmuisje is weg! We hebben wel geregeld egeltjes 's avonds laat in de tuin, dat is leuk maar ook link ... Boef heeft wel eens een egeltje gepakt en dat vond ik zo erg. Dus als het donker wordt moet Boef naar binnen … uit voorzorg. Zo kunnen de egeltjes de restje vogelvoer van de grond op eten.

 

 

Veel libellen hebben we ook in de tuin en dat vind ik machtig, die leuke bijzondere diertjes met dat vrolijke koppie, alleen als je ze close-up kiekt zie je dat, dat ze glimlachen! Ik kiekte verschillende libellen, de heide-libelle en nog een rode, het koppie van de heide-libelle kon ik scherp kieken van heel dichtbij (foto linksonder in de collage) en die foto was zo mooi gelukt dat ik die opstuurde naar de site van “vroege vogels” en wat kreeg ik een leuke verrassing … de foto werd ingedeeld in de categorie; mooisten! Nou dat maakt me wel een beetje trots :) ! De veldsprinkhaan zat bij ons in het gras, zo'n snel diertje, hij hipte steeds snel weg maar ik kon hem toch net kieken!  

Er zijn ook diertjes in onze tuin die eigenlijk niet welkom zijn … de wespen! Jeetje wat hebben we dit jaar veel van die rotzakken (sorry maar zo denk ik over ze) om ons heen, ik zat lekker aan een glaasje wijn van de week en zou weer een slokje nemen en ik voelde iets tegen mijn lip … geschrokken trok ik mijn mond terug van het glas en wat zag ik, 2 wespen dreven in de rode wijn … mijn rode wijn! Wat jammer dat die diertjes net als ik dol zijn op een wijntje ;) ik wil mijn wijntje niet met hun delen! Nu hebben zowel Frans als ik een viltje op ons glas want we willen geen risico lopen dat we een wesp in onze mond krijgen, dat is erg gevaarlijk! Hoop dat deze plaag snel over is. 

Woensdags naar Staphorst waar een grote markt was met oude ambachten erbij, daar gaan we elk jaar heen. Zo leuk om te zien die mensen in klederdracht en hoe het vroeger ging met de arbeid ... vrouwen aan de tobbe en draaiend aan de wringer, wat hebben we het nu dan toch een stuk makkelijker! Een leuke wandeling gemaakt daar en me verwondert over de mooie boerderijen maar met vreemde kleuren combinaties, groene luiken en deuren en dan een lichtblauwe rand onderaan de boerderij … ik vind het niet echt mooi maar het zal wel een betekenis hebben. Een leuk uitje was het.

Een leuk tripje maakten we ook met buurman Henk, op een avond hebben een fietstocht gemaakt met Henk als reisleider, die fietst al zo'n 40 jaar hier in de buurt rond dus die weet de mooie routes wel, wij nog niet zo. Waar we overal geweest zijn weet ik niet maar we zijn 2 uur onderweg geweest en hebben veel gezien, mooie vijvers en schotse hooglanders in het natuurgebied “Hoitingerveld” en veel reeën gezien! Een machtig mooi tochtje en ik hoop dat we dat deze week nog een keer gaan doen, Henk weet de mooie fietspaden wel … Frans en ik zouden alleen maar verdwalen weet ik uit ervaring! 

 

Gewandeld hebben we ook, lekkere lange wandelingen door het bos en voor Benji de hondenbuggy mee, hij vind het helemaal super. Meestal lieten wij Benji 2 keer even uit de buggy zodat hij even kon rond sneupen en zijn behoeftes doen maar Benji wil niet eens meer 2 keer eruit, als hij zijn poepje en plasje gedaan heeft en even rond gekeken en gesneust heeft vind hij het wel best, ligt lekker in de hondenbuggy en kijkt om zich heen … al ware hij zijne koninklijke hoogheid W.A. himself in de gouden koets! Het is dat hij niet kan zwaaien met zijn pootje anders was het hele plaatje compleet geweest! Haha! Het is jammer dat hij niet meer een eindje kan wandelen maar wat is deze hondenkar/buggy een uitkomst!

Zaterdags hadden we traditie getrouw onze jaarlijkse BBQ op ons veld! Het was stormachtig … de partytent opzetten ging niet zonder risico! We gingen bijna met de hele handel de lucht in! Maar toen de tent eenmaal stond hebben de mannen een touw over de tent gespannen en die vast gezet aan de auto's die ze vlak ernaast neer gezet hadden en zo bleef de tent staan! Wij konden veilig in de tent, het was weer een super gezellig gebeuren, veel lol en plezier met z'n allen, wat fijn dat wij zo'n leuk gezellig veld hebben! Met een knus vol buikje en na de (vele) wijntjes rolde ik mijn bed in … geslapen als een roosje ;) ! 

Zondags een lange wandeling gemaakt en maar weer eens een tas meegenomen om troep op te ruimen, dat doen we zo af en toe. Helaas is dat nodig … een tas vol troep hadden we toen we weer op de camping kwamen, triest dat mensen zich niet bekommeren om de natuur en hun afval gewoon dumpen, hup een blikje leeg drinken en het gewoon in de berm mikken!  Zouden dat nu echt alleen de jongeren zijn vraag ik me af? 

Nu is het alweer maandag en gaan we nog fijn verder met vakantie vieren, het weerbericht is niet super maar het maakt mij niet uit, alles beter dan die verschrikkelijke hitte, zo denk ik erover. We hebben nog wel wat leuke uitjes in de planning en gaan woensdag een dagje naar huis, wasjes draaien enzo, toch wel handig dat je niet al te ver weg vakantie viert en verder van huis hoeven we niet, we zijn erg happy op de camping in Drenthe!

Fijne week en geniet … van de zon of van de regen, wat maakt het uit!

 

Met liefs

 

 

De week van 29 juli tot 5 augustus

 

 

Maandags na ons kopje thee een heerlijke boswandeling gemaakt en veel moois gezien en warempel al de eerste eikeltjes! De voorbode van de herfst al mag het voor mij nog wel even wachten, ik zag in een afgezaagde boomstronk toch echt een vogel en het kleine vlindertje het bruin zandoogje wilde wel even poseren! De zonnestralen schenen door de bomen en schenen precies op Frans :) mijn lief in de spotlights, leuk! De bijtjes waren al druk, zaten samen aan het ontbijt in dezelfde bloem. Leuk allemaal!

Toen op naar Sneek voor mijn oppasweekje bij Huize De Leeuw. Jolanda ging 's middags onder het mes en dat was spannend, het zou een kleine ingreep zijn maar dat viel tegen, een grote jaap van zo'n 10 tot 15 cm onder haar arm en die wond moest open blijven en langzaam dicht groeien dus das niet zo fijn en erg pijnlijk, gelukkig mocht Jolanda einde van de middag weer naar huis! Freddie verzorgd als een echte “broeder” de wond keurig elke dag, dat moet je maar kunnen … ik heb de wond gezien en ik zou het niet gekund hebben, werd er beroerd van toen ik het zag. Gelukkig heelt de wond goed.

Woensdagochtend was ik vroeg wakker en iedereen sliep nog lekker dus ik dacht; even der op ût! Ik ben naar het sluisje bij de Oudvaart gefietst want ik weet dat daar de zon altijd mooi opkomt en ik bofte want toen ik bij de Oudvaart stond kwam de zon prachtig mooi tevoorschijn! Het was een wow moment! Bij het sluisje stroomde het sterk en toen ik weer naar Huize De Leeuw fietste genoot ik van het vele groen daar en de mooie sloten, prachtige buurt.

 

 

Ik zag ik ook de mooie plant; de wilde peen en als je ziet hoe mooi die ontluikt, van prachtig bolletje die langzaam open gaat met grappige bolletjes en een mooie bloem wordt, leuk om te zien die verschillende fases.

Overdag had ik het gezellig druk met de 3 kids en het huishouden, donderdags kwam Leonie met Myrthe op visite en dat was gezellig en toen kon ik er wel even tussenuit, even fietsen door de stad, door mijn oude buurtje die nu zo mooi opgeknapt is, wij woonden in de Eeltje Halbertsmastraat, daar ben ik opgegroeid en heb ik mooie herinneringen aan, gezellige buurt met veel kinderen, in de vakanties dinsdags met een groep naar de veemarkt om kalfjes te laten sabbelen op onze vingers en geitjes te aaien. De speeltuin waar we vroeger speelden is er nog maar zag er niet uit.

Toen op naar het Wilhelminapark waar ik vroeger ook al graag kwam, even kijken bij de zwarte zwanen en ik zag helaas dat het tweede nest van dit jaar geen succes wordt, de eieren lagen niet meer in een nest maar lagen los op wat losse takjes en de zwanen zwommen in de vijver. Het zijn zulke prachtige dieren en ik had gehoopt op mooie jonkies maar dat wordt um nu niet denk. Vlinders zag ik ook niet maar wel de mooie grote muskuseend en een prachtige roze waterlelie. Toen nog een ritje door het Zwettebos en weer op naar de stadsfenne, een heerlijk tochtje! 

Mijn weekje met de kids was druk maar ook heel gezellig, leuke gesprekjes met elkaar over van alles; over wat ze later wilden worden bv, Jennifer wilde wel bij de politie om boeven te vangen, later veranderde dat in; ik wil prinses worden maar hoe wordt ik dat beppe? Beppe wist de oplossing! Trouw maar met een prins dat komt het goed :) later werd het zwemjuf ;) en daar blijf het voorlopig bij geloof ik! Eva wil ook politie worden en boeven in de gevangenis zetten en Michael wil autoracer worden, mooi dat ze al een plan hebben! Al hoe klein de kids ook zijn … een serieus verhaaltje over oud worden had ik met Jennifer en zij vraagt graag door, is nieuwsgierig, toen ik vertelde dat oude mensen naar de hemel gaan vroeg Jennifer; gaat beppe daar ook heen dan? Toen ik ja zei vroeg ze; maar als beppe in de hemel is hoe moet beppe dan bij ons komen? Ik was ontroert, dat doet je wel even wat kan ik zeggen!

 

Jennifer was ook een fijne hulp, bij het boodschappen doen bij Appie wist zij wel waar alles stond! Kom maar beppe ik weet het wel, Jennifer voorop met haar kleine winkelwagentje en ik erachter aan met de wandelwagen! Zo scheurden wij door de Appie!

We hebben ook “getut” nageltjes lakken en omdat Michael ook mee wilde doen heb ik zijn nageltjes stoer zwart gelakt! Beppe heeft een snelcursus haar invlechten gedaan -lang leve youtube- en kon zo Jennifer haar lange haar invlechten en Eva's nog niet zo lange haar kan nu in een staartje! Zo leuk dit getut! En al ben ik geen goede kok … koekjes bakken lukt me wel met de kids met een kant en klaar pakket waar alleen nog maar boter aan toe gevoegd hoeft te worden, dat kan eigenlijk niet mislukken dus zeer geschikt voor zo'n keukenklus als ik! 

En ik ben ook nog creatief bezig geweest dankzij de hulp van Freddie, ik vind glaskunst erg mooi en had al vaak geprobeerd iets met knikkers te maken, aan elkaar lijmen en zo een raamhanger maken. Dit lukte me echter nooit, alles viel weer uit elkaar. Freddie heeft al een paar keer prachtige dingen gemaakt met e-poxy, een mengsel van 2 substanties die dan hard wordt. Ik had Freddie gevraagd of hij met mij zoiets wilde maken en omdat ik nu een week bij hun was zei Freddie; we gaan ermee aan de slag. Freddie maakte eerst 2 kistje; bekistingen en ik kocht knikkers, toen een laagje e-poxy mengsel in de kistjes en toen mocht ik de knikkers erin leggen en heeft Freddie de bakken vol gegoten met e-poxy, toen moest de boel goed uitharden en na 2 dagen kon de bekisting eraf en toen kwam het zware werk, schuren schuren en nog eens schuren, Freddie deed het zware werk … ik heb maar een beetje geholpen. Nu gaat Freddie het werkstuk nog polijsten maar eerst moet nog verder uitharden maar nu al is te zien dat het prachtig mooi wordt! Precies zoals ik gehoopt had, dit wordt een plaatje voor het raam!

 

 

Veel tijd om natuurfoto's te maken had ik niet maar toch zijn er eigenlijk overal wel leuke diertje te kieken, mooie kleine spinnetjes in de tuin ... eigenlijk vind ik ze doodeng maar ze zijn ook bijzonder mooi als je ze close-up kiekt. De kauw kwam de restjes aardappel ophalen en de houtduif zat sneu op haar nest in de regen, zal me benieuwen of ze nog een jong groot brengt, ze doet haar best!

Zondags met z'n allen op naar Woudsend, de verjaardag vieren van mijn mem die 84 jaar mocht worden en het was een heerlijke dag met een lekker etentje tot besluit, wat hebben we genoten en vooral mem die het prachtig vind om ons allemaal om haar heen te hebben. Ze heeft het niet altijd makkelijk, lopen zonder hulpmiddelen lukt niet meer en ze heeft pijn in haar rug maar ze kan nog zo genieten en doet dapper elke dag haar loopjes, naar haar zuster voor een gezellig babbeltje en naar de buurtsuper voor haar boodschapjes. Elke week komt Leonie haar helpen voor het huishoudelijke werk en zo scharrelt mem nog genoeglijk door het leven, ik hoop dat dat nog een hele tijd zo mag blijven!

Zondagavond op naar de camping en onderuit voor de houtkachel met een borreltje, een drukke maar leuke week gehad en nu vakantie vieren!

Blij dat het lekker weer is, de hitte hoeft voor mij niet terug te komen.

Ik zag al dat sommige bomen hun bladeren laten vallen … het is aanstonds zomaar herfst

Fijne week allemaal, wij gaan genieten van Drenthe, mooie wandelingen maken en weet ik wat al niet meer, en met Benji oefenen ... Frans heeft vorige week een loopplank gekocht voor hem die je aan de auto kan plaatsen en hopelijk kan hij zo in de auto lopen, ik vond die op marktplaats voor een prikkie en in Havelte! Die was echt voor ons hondje bedoeld dus! Benji is wat een angsthaas dus hij zal het wel spannend vinden maar met de hondenbuggy gaat het ook heel goed dus ik heb wel goede hoop.

En ik ga heel erg luieren ;) !

 

Met liefs

 

 

 

De week van 22 tot 29 juli

 

 

Maandags vroeg op ut fietske naar Sneek voor mijn oppasdagje, kids hebben vakantie dus dan mag beppe vroeg in actie en dat is geen probleem. Ik was benieuwd hoe de situatie bij juffrouw ooievaar zou zijn in het nest bij Jutrijp, ik had een week gemist van het gebeuren omdat ik niet fit was. Nou Juffrouw ooievaar stond op het nest met haar uitverkorene lover en een van de twee was druk bezig met de ochtendgymnastiek! Rekken en strekken ;) en dan op pad voor het ontbijt denk ik. Hoe dit nu verder gaat … de andere ooievaars maken zich op voor hun tocht naar Afrika maar als dit stel nog eieren uit gaat broeden en jongen groot gaat brengen komt het vluchtplan in gevaar. De jonge ooievaars in Havelte zijn al vertrokken.

Vlak voor Sneek zag ik een punk-reiger! Compleet met hanekam stond hij of zij te zoeken naar een lekker hapje voor het ontbijt en had duidelijk nog geen tijd gehad om zijn of haar veren netjes te strijken, eerst eten dan toilet maken!

Mijn dagje met de kids was heerlijk, eerst binnen knutselen met papier en kleurtjes en de schaar, kleedjes knippen en kleuren. Later lekker buiten spelen, gezellig!

Dinsdagochtend super fit en lekker gewerkt en dan 's middags opeens weer pijn in mijn onderlijf en plassen plassen plassen … o jee! Dus maar weer op naar Balk met een buisje afvalvocht en weer naar huis met weer een kuur en nu weer een zwaardere :( wat shit! Ik wordt er ook behoorlijk onzeker van dat ik zo opeens ziek kan worden en bij een toilet in de buurt moet blijven, waarschijnlijk was de bacterie nog niet goed weg uit mijn lichaam omdat ik het nu voor de derde keer op rij heb … ik hoop dat het nu dan wel echt vertrokken is! 

Het was natuurlijk bloedje heet afgelopen week en daar wordt je moe van, ik kwam slapers tegen op andere plekken dan gewoonlijk. Op een ochtend wandelde ik langs de jachthaven en naast een bankje lagen twee jongens diep te slapen op een autostoel leek het wel … gek toch? Hebben ze die stoelen ergens gevonden of uit hun auto gehaald en die gewoon buiten bij het water neergezet … maar lekker slapen deden ze wel! 'S middags zaten wij graag in het plantsoen onder de grote boom waar het in de schaduw heerlijk is met meestal ook wel wind, op een middag gingen wij daar weer zitten en zagen we dat er meer mensen dit een heerlijk plekje vonden ;) er lag een stel heerlijk te slapen! Benji wilde er al heen maar dat heb ik gekeerd, ik dacht die mensen schrikken zich rot als er opeens een dikke natte neus aan hun gaat snuffelen, doe je je ogen open en kijk je tegen een grote zwarte natte neus aan! Toen ze wakker werden groeten ze ons vriendelijk en vertrokken weer op hun fietsen, leuk dat dit zo kan in het plantsoen. Die arme Frans had het ook moeilijk in de hete fabriek en knapte dan ook af als hij na het werk lekker ging zitten in de stoel onder de boom, hij viel zo in slaap! Gelukkig mochten ze 2 keer eerder vrij van hun baas! Ikzelf hield me rustig dus had niks te klagen.

 

 

De arme vogels hadden het ook zo warm! Ze zaten met hun snavel open te puffen … ik vond het echt zielig! Wij hebben water voor ze staan en daar maken ze ook goed gebruik van. De jonge zwaluwtjes hingen uit het nest, wat zal het in zo'n nestje ook heet zijn! Toen ik ze kiekte draaide een zwaluwtje zich om en liet een poepje vallen! Die had schijt aan mij dat was duidelijk! Weg jij dacht ie, we wachten op papa en mama voor een lekker hapje! Pa en ma kwamen ook geregeld langs om te voeren maar dat kon ik niet kieken helaas, deze jonkies zijn bijna vliegklaar en dan kunnen ze op naar Afrika!

 

In onze tuin kwam ook een libelle eten bij de vlinderstruik en er was een vlinder die bij mij op schoot kwam zitten :) erg leuk maar op mijn spijkerrokje zit geen voedsel!

 

Donderdagochtend voelde ik me weer wat fitter en heb eerst een wandeling gemaakt met Boef, net buiten Woudsend zag ik dat de paarden bij de boerderij naast de mini-rotonde een gemaskerd bal hadden ;) wat een komisch gezicht, het zal wel tegen de vliegen zijn en als bescherming tegen de zon maar ik krijg er wat middeleeuwse beelden bij van ridders te paard enzo. Even verderop zag ik een schaap staan in zijn uppie, een ram dus want die staan meestal alleen anders wordt er teveel gespeeld ;) ik zag dat het dier moest plassen en wat viel me toen op … hij heeft maar een klein piemeltje maar wat een grote ballast hangt er een eindje verder achter! Dat is toch helemaal niet in verhouding! Ik schrok ervan en dacht; zie ik dit nou goed? Dus de camera gepakt en even inzoomen … en ja hoor, het klopte wat ik vermoede, nou die heeft vast een enorme reserve voorraad kikkervisjes! Haha!

Later heb ik nog een fietstochtje gemaakt naar het Heegermeer, de zon kwam op en de witte wieven zweefden over het veld, het was zo mysterieus en mooi dat ik nog maar een eindje verder ben gaan fietsen, het was in de vroege ochtend ook lekker buiten en nog niet heet! De paarden en de koeien liepen heerlijk te eten, voor hun is het 's morgens ook heerlijk. Een fijn tochtje!

 

Vrijdags op naar Sneek, oppassen op de kleintjes van Freddie en Jolanda die een bruiloft hadden van vrienden. Tijdens mijn fietstochtje zag ik veel vogels genieten van het water wat gesproeid werd over het land, heerlijk voor de vogels en minder leuk voor de muizen. Er zat een oververhitte vogel op een hek te hijgen, ik zou bijna gezegd hebben; ga even verderop lekker badderen! Maar de vogeltaal ben ik niet machtig dus een gesprekje tussen ons zat er niet in. Ik zag bij de Wellebrug net buiten Woudsend weer een fuut zitten op het nest wat in het voorjaar ook al in gebruik was bij de fuut, of het dezelfde is weet ik niet maar vast wel een tweede leg net zoals de houtduif die bij huize De leeuw weer gaat broeden, nestje wat gerenoveerd en poging twee!

Het was weer een warme dag dus hebben de kids en ik er maar een waterfeestje gemaakt! Lekker spelen met water en de middag vloog om! Beppe kreeg ook nog de zwemband op haar hoofd gezet, nou prachtig zo'n hoed! En Jennifer heeft nog een mooie tekening gemaakt, ze zei; ik ga beppe tekenen! En wat een een pronkje deze tekening! Daar wordt je als beppe erg blij van!

Zaterdags weer op het fietske naar huis en toen inpakken en op naar de camping!

Heerlijk om daar weer te zijn en te genieten van het bos en de beestjes, van Molly de muis (ik heb onze tuinmuis een naam  gegeven) ze is banger voor de vogels dan voor ons, we zaten op het terras en Molly kwam gewoon eten op maar een meter afstand van ons! Als ze een andere vogel zag rende ze snel weg maar wij zijn vertrouwd dus :) ach die rooie en die kale, die doen me niks zal ze wel denken, die kijken alleen maar naar me! De libelle die op de vlinderstruik zat en naar me lachte :) super toch! De boomklever die samen met de andere vogels kwam eten … groot was mijn verrassing toen ik opeens een jonge kwikstaart in de boom zag zitten net achter de blokhut, rustig bleef ze zitten en keek naar ons en pa of ma zat bij de buren op het chalet met een lekker hapje voor haar! Het zijn leuke vogeltjes die steeds met hun staartje wippen! Toen ma/pa weg vloog ging de jonge kwikstaart erachteraan, eten gaat voor alles … ook voor een fotosessie!

 

 

Zondags zijn we vroeg op pad gegaan met de hondjes, overdag wandelen met de hondjes gaat niet met die hitte maar een ritje naar de vijver bij het natuurgebied nabij Ruinerwold en daar even lekker afkoelen is zo zalig voor Boef en Benji! Wat hebben ze heerlijk gezwommen en genoten! Terugreis een leuk ritje gemaakt en dan kom je ook weer veel moois tegen, zwanen die zich aan het poetsen waren en luie koeien … gelukkig in de schaduw! Afgelopen week zag ik soms dieren die geen schaduwplekje hebben en dat vind ik zo erg! Die hebben geen goede baas! Als je van je dieren houd dan geef je ze ook een schaduwplek in deze hitte.

Zondagmiddag kwamen Freddie en Jolanda met de kids op visite en kregen Frans en ik ons verjaardagscadeau … een prachtige houtkachel gemaakt van een bierfust! We waren aan een nieuwe houtkachel toe en dit is een beauty! Een duur cadeau maar omdat ik veel oppas mocht het wel wat extra kosten zei Freddie! We zijn er erg blij mee! We hadden een gezellige middag met z'n allen, zwembadje erbij en de zandbak en met elkaar naar het strandje hier op de camping waar ik met kleren en al getrakteerd werd op een duik in het water ;) dank je wel Freddie voor de fijne verkoeling! Haha!

 

Nu is het vakantie maar vanmiddag ga ik richting Sneek, eerst een weekje bij huize De Leeuw waar ik “Nanny” ben, op de kids passen en het huishouden doen. Jolanda wordt vanmiddag geopereerd, een kleine ingreep maar wel een hele vervelende. Jolanda heeft al heel lang last van Hidradenitis, pijnlijke ontstekingen aan de haarzakjes, talgklieren en zweetklieren in de oksel en omdat het steeds erger wordt moet dat nu operatief weggehaald worden, als alles goed verloopt is Jolanda vanavond weer thuis maar mag ze de komende week haar arm niet gebruiken en met 3 kleine kids is dat moeilijk dus daarom val ik in. Als het herstel goed gaat kan ik na een week weer naar de camping en gaan we nog 3 weken genieten!

Fijne week iedereen! Geniet van de koelte, even bijkomen van de hitte!

 

Liefs en tot volgende week

 

 

De week van 15 tot 22 juli

 

 

Maandags geen oppasdagje, fit was ik echt nog niet helaas. Onderuit op de bank met het uitzicht op het voederhuisje en dat is best leuk :) vogeltjes kijken verveelt nooit, een spannende thriller om te lezen erbij en 's avonds aan de berenburg want Pieter Wilkens zingt toch niet voor niets; de berenburg is mijn chirurg. Blijkbaar moet je dan een hele liter opdrinken want het hielp me niet echt, als je een hele liter opdrinkt ben je zo lam dat je waarschijnlijk niks meer voelt! Haha! Dinsdags nog niet fit en dat was zwaar shit want Frans was die dag jarig! Dus paracetamolletjes slikken met ibuprofen en toen ging het wel.

Frans is alweer 61 jaar geworden en omdat we op zijn verjaardag getrouwd zijn was het ook onze trouwdag; al 38 jaar in het huwelijksbootje en ons bootje vaart nog steeds heel plezierige rond! Heerlijk dat je het na zoveel jaar nog zo leuk hebt met elkaar. Ik zei 's morgens tegen Frans; zouden we nu zo ongeveer op de helft zijn? Ach ja dat zal wel zei Frans, als we tegen de 100 jaar lopen zal het wel eens gebeurd zijn. Wie dan leeft wie dan zorgt, we genieten nu! En zo is het!

'S middags kwamen de kids met aanhang en mijn mem en dat was fijn, met elkaar hadden we het fijn! De kids speelden lekker buiten en ons terras is nu vrolijk en kleurrijk versierd, zelfs de tuintafel en de tuinkussenkist zien er prachtig uit ;) lang leve het stoepkrijt! Even naar het speeltuintje vlakbij huis en toen Jolanda ging schommelen met Myrthe zei mijn mem; ach schommelen dat vond ik vroeger leuk, nou zeiden wij; doe het dan! En ja hoor; beppe ging op de schommel! Niet te hoog want dan werd ze duizelig maar rustig heen en weer, prachtig toch! Jaja, 83 jaar maar je bent zo oud als je je voelt hé. Na het avondeten ging iedereen weer weg en ging bij mij het licht uit, zelfs met pijnstillers erbij houd het een keer op .... kapot was ik en ben gelijk plat gegaan, balen dat ik me nog lang niet fit voelde!  

Woensdag moest ik echt bijkomen, mijn hoofd zat nog zo verstopt en ik was moe, dus een rustig dagje thuis en omdat het mooi weer was lekker onderuit in de tuinstoel en met het zicht op de vlinderstruik die zo druk bezocht wordt door vele insecten! Af en toe even proberen een close-up foto te maken en dat lukte en toen ik later de foto's bekeek in het groot op mijn laptop zag ik iets heel leuks! Op 1 close-up foto is heel duidelijk de roltong te zien van de dagpauwoog vlinder! Prachtig gezicht! Wow wat zijn insecten leuk van heel dichtbij!

'S middags haalde Frans me over om even naar het bos te rijden voor een kleine wandeling met de hondjes en al had ik geen zin … het was toch wel fijn om er even heerlijk uit te zijn! De hondjes lekker poedelen in de vijver en even een klein tochtje op de open plek in het bos die vol met bloeiende planten staat, de vlinders en libellen wilden niet echt poseren, met moeite eentje kunnen kieken, maar het was wel genieten van het kleine grut, vogelgezang hoorden we dit keer niet veel maar wel de krekels! Jeetje wat waren die aan het herrie maken, het knetterde in onze oren! Gekke drukke beestje die rond springen om je heen, ze hebben een schutkleur maar als je oplet zie je ze jumpen om je heen.

Donderdagochtend eindelijk weer een lange wandeling met Boef gemaakt, ik voelde gelukkig dat ik opknapte. Bij de jachthaven kwam de zon weer prachtig op en ik zag later in het gras leuke kleine paddenstoeltjes, zelfs in de zomer zijn ze er! De kippen van Omke Jan waren ook present en bereid voor een fotosessie op afstand weliswaar, tja Boef had wel zin in een kippenboutje dus die moest ik kort aan de lijn houden. Geen kip op het menu voor Boef!

Heb me die dag rustig gehouden en ben lekker gaan schilderen en het doek voor Michael is bijna af! Het onderwater project met de haaien, hopelijk krijg ik het voor de vakantie klaar!

 

 

'S avonds op naar de camping met heerlijk weer in het vooruitzicht :) !

Vrijdagochtend na een kleine wandeling met beide hondjes ben ik gaan fietsen, de zon kwam op en de witte wieven waren er! Machtig en ik op naar de hertjes … hoopte ik! Nou de mist was op het veld zo dik dat ik geen hertje zag maar de weg door het bos was helder en opeens vloog er een buizerd over mijn hoofd! Ik schrok me rot, hij vloog voor me uit en ging in een boom zitten vlak langs de weg en zat naar me te kijken, ik afstappen en rustig de camera tevoorschijn halen en hopen dat ie bleef zitten … de buizerd bekeek het allemaal rustig en ik kon foto's maken zoveel ik wilde! Wat een bof zeg! Na een tijdje vloog hij op en even was ik bang dat hij op mij af kwam maar het was maar een schijnbeweging van hem, hij vloog wel mijn richting op maar kwam niet erg laag, Waarschijnlijk wilde hij mij even plagen ;) pppfff het zal je gebeuren! Help!

'S middags hebben we een lange boswandeling gemaakt en Benji weer in zijn eigen luxe kar, hij vind het echt prima zo en gaat zelf in de kar, super! In het bos laten we hem een tijdje uit zijn driewieler en dan sneupt hij lekker rond en doet zijn behoeften en als hij moe wordt gaat hij weer in de kar en laat zich heerlijk rijden! Wat een uitkomst dit en wat krijgen we ook positieve reacties onderweg van andere dierenvrienden, er was een mevrouw die zelf ook een Golden retriever heeft gehad en die hond had hetzelfde probleem, wat hebben jullie een mooie oplossing zei ze! Halverwege onze lange wandeling een pitstop op het terras ;) tja ook wij worden oud en hebben af en toe pauze nodig! Haha.

Zaterdags was er een creatieve markt op onze camping en ik was ook gevraagd om mee te doen, omdat het meeste van mijn werk op de expositie hangt had ik alleen mijn kaarten handel mee, de foto-natuurkaarten van eigen fabricaat. En de handel ging weer lekker, heel druk was het niet op de markt maar het was ook regenachtig weer, gezellig was het wel. Leuke mensen op de markt en leuke bezoekers en de handel liep goed. Ikzelf ben ook nog actief geweest, ik mocht bij mijn buurvrouw (en goede kennis) twee werkstukjes maken van bijenwas en dat was erg leuk en bijzonder, met een strijkijzer maak je de was warm en ga je over het speciale papier strijken en wat er dan zo ontstaat zonder dat je daar zelf eigenlijk de hand in hebt … jeetje wat bijzonder en voor mij ook raar, ik ben gewent om zelf te bepalen wat er op het doek komt en nu had ik niet de regie, je strijkt en er ontstaat van alles, op de ene afbeelding zie ik een vis die naar beneden duikt in het zeewier en op de andere zie ik een dier wat moeilijk over een obstakel klimt en een eekhoorntje en links boven een kinderkopje! Geweldig leuk om te doen en ik ga dat zeker weer proberen. Een leuke gezellige dag was het!

Zondagochtend vroeg weer wakker en nadat ik de hondjes uitgelaten had ben ik op mijn fietsje gestapt, het was nog voor zessen. En wat ik bofkont was ik! Eerst waren er de witte wieven en een zonnetje wat tevoorschijn kwam, dat gaf al mooie kiekjes en toen ik weer richtig camping zou waren de witte wieven verdwenen en zag ik in de verte een ree, ik afstappen en me wat verstoppen bij een boom en warempel … de ree liep mijn kant op en zijn vriendje kwam opeens ook tevoorschijn uit de hoge begroeiing! Nou dat was een bonus, ik bleef doodstil staan om me niet te verraden en ze liepen gezellig samen door het veld en kwamen steeds dichter naar mij toe, ik kon foto's maken zoveel ik wilde :) wat machtig mooi dit! Blij fietste ik weer naar de camping, ben wel anderhalf uur weg geweest en toen ik terug kwam was Frans nog in dromenland! En toen hij later wakker werd en vroeg; heb je nog wat leuks gekiekt vanmorgen? Ja Frans heel veel moois!

 

 

Er was veel drukte op de voederplek van veel vogels maar het leukste vond ik toch wel het dappere kleine muisje die zo'n zin had aan de pindakaas maar die pot staat niet op de grond dus moest het muisje klimmen op de schutting en hij zat steeds achter het voederhuisje en kwam dan af en toe voorzichtig met zijn snuitje tevoorschijn, kijken of de kust veilig was en dan racen naar de pindakaaspot … snel wat eten en dan snel weer weg! Het ging een hele tijd zo door tot het te druk werd voor het muisje en hij weer naar zijn holletje op de grond ging. Ook leuk was dat ik voor het eerst een vogeltje zag badderen in de mini vijver, wat een mooi gezicht! Volgens mij was het een jong roodborstje die een bad nam, die zijn nog niet rood, die kleur komt later pas.

 

Ik kreeg dit weekend ook nog een bijzondere mail; er werd mij gevraagd om mee te werken aan een boek over Friesland met natuurfoto's en tekst erbij en dan samen met andere fotografen! Ik kreeg het er een beetje spaans benauwd van … of moet ik zeggen Fries benauwd! Haha, het is natuurlijk geweldig dat ik gevraagd wordt maar ik ga het niet doen, nadat ik alles door gelezen had wat er allemaal bij komt kijken (teveel om hier even te vertellen) heb ik dat samen met Frans besloten, het is niet alleen alleen foto's aanleveren, dit alles gaat me heel veel tijd kosten en mijzelf kennende veel stress opleveren en dat is niet de bedoeling van mijn hobby. Maar ik voelde me wel heel erg vereerd!

 

 

Het is hartje zomer en wie denkt er nu al aan december … aan de gezellige tijd met Sinterklaas en kerst? Nou “Appie Hein” dus want wat zagen we toen we boodschappen deden … de pepernoten lagen al de winkel!!! Stomverbaasd waren we maar ja, het zal wel verkopen.... maar bij mij horen pepernoten toch echt NIET bij de zomer!

 

Nog een druk weekje voor de boeg en dan op naar de vakantie, al is mijn eerste week vakantie niet op de camping maar ben ik “nanny” maar dat vertel ik volgende week wel.

 

Fijne week iedereen, blijf rustig met de voorspelde hitte! Met liefs

 

 

De week van 8 tot 15 juli

 

Miezerige regen maandags toen ik ging wandelen maar als je dan een regenboog voor je neus ziet verschijnen wordt je weer blij :) snel wat foto's maken en om de regendruppels denken die niet op de camera moeten vallen! Ik kiekte onderweg ook nog wat mooie bloemen met regendruppels, altijd een mooi gezicht.

Toen ik ging fietsen naar Sneek was het gelukkig droog dus dat was boffen, bij het ooievaarsnest nabij Jutrijp was het rustig, juffrouw ooievaar stond rustig op het nest naar mij te kijken. Bij de vijver vlak voor Sneek zag ik een jonge fuut, nog met die leuke strepen op z'n kop, bijna volwassen en dan wordt het verenpak anders maar ook heel mooi!

Door de harde wind was het fietsen niet echt een pretje ondanks dat ik elektrisch fiets maar ik hield het droog gelukkig.

 

 

Dinsdags mijn vrijwilligersbaantje voor kerk, de kerkkrantjes rond brengen en wat leuk dat een natuurfoto die ik gemaakt heb op de voorkant stond :) ! Ik fietste mijn route in het recreatiepark “het Rakkenplan” werd blij verrast door de wilde bloemenvelden in de bermen, wat een prachtig gezicht en een geweldig initiatief van de bewoners, er zaten veel vlinders en bijen op de bloemen die genoten van de weelde en ik genoot mee!

Onze vlinderstruik thuis en die op de camping is nu in volle bloei en geurt nu pas denk ik want het is nu een komen en gaan van vlinders en bijtjes, zo leuk en af en toe is er eentje bereid tot een fotosessie :) het zijn van die prachtige kleine diertjes en als je het kopje van een vlinder ziet … dat is zo lief! De bijtjes hebben meestal een wat enger koppie van heel dichtbij maar die haartjes overal, in close-up zijn het plaatjes!

Onze poes Storm is toch ook een gekke! Er staan bij ons 2 drinkbakken en waar drinkt mevrouw uit … uit de bloemgieter die buiten staat vol met water, Frans zet altijd water klaar zodat de bloemen in de bloembakken in onze tuin geen koude douche krijgen van het koude water direct uit de kraan, nu wordt het lauw. De bloemen houden niet van een koude douche, dat zei mijn vader tenminste altijd en dat was een wijs man! Storm kan amper bij het water in de gieter … maar vind dit water lekkerder zeker!

Donderdags ging ik op het fietske naar Sneek, mijn dagje bij Myrthe en Leonie, helaas waren de fietstochtjes eind van de week niet echt fijn, bewolkt weer en soms zelfs miezerige regen, 's morgens had ik nog een waterig zonnetje gelukkig maar toen ik 's avonds naar huis fietste was bewolkt, wel mooie wolken trouwens! En ik zag een skûtsje door het weiland varen ;) prachtig! De regenbui hing achter op mijn kont maar ik kwam droog over, snel gefietst!

Vrijdagochtend vroeg leek het wel leuk weer te worden en ik dacht; hup der ut en het mooie weer in, alleen met Boef helaas want Benji kan geen wandelingen meer maken, het was prachtig buiten met de witte wieven om me heen en de opkomende zon, anderhalf uur gelopen en genoten van de rust en de mysterieuze sfeer die er was, een verdwaalde reiger op een paal. Ik zou bijna zeggen; mensen ga eruit 's morgens vroeg als de zon opkomt … maar dat zag ik toch maar niet want dan wordt het te druk!

Toen ik langs de jachthaven weer richting huis ging zag ik dat er die avond ervoor een feestje gevierd was … wat een bende! En het trieste is dat het niet opgeruimd was en dat de vogels zaten te eten van de resten. Tja een feestje moet kunnen dat weet ik ook wel en er zal later die dag ook wel opgeruimd worden maar ik denk dan toch; had alle afval gelijk in de afvalbakken gedaan, maar ja, gezien het aantal drankflessen en kratten bier zullen ze wel lam geweest zijn ... en dan denken ze daar niet aan.

Vrijdagmiddag op naar Franeker, want daar was iemand die een keurige grote hondekar/buggy aanbood, nog wel een hele prijs vroeg de mevr. maar ik werd blij verrast met het aanbod van Jort en Leonie om de hondenkar toch te kopen en dat hun die betaalden, alvast voor mijn verjaardag volgende maand en omdat we hun zo verwent hadden tijdens hun vakantie bij ons op de camping! Nou fantastisch toch en zo hebben we de kar opgehaald en tijdens ons camping weekend hebben we al heerlijk met Benji gewandeld, Benji vind het wel best, we lokken hem met een brokje in de kar omdat hij het nog wel wat spannend vind en dan gaat hij lekker zitten, af en toe laten we hem eruit om even te lopen en rond te snuffelen. Zo fijn dat we weer op stap kunnen met alle twee!

Vrijdagavond heb ik opgepast bij huize De Leeuw en ik zou met de kids eten dus einde middag op het fietske op pad maar oh oh die regenbuien! Ik hield buienradar goed in de gaten maar die weet het soms zelf ook niet meer geloof ik, het weerbeeld en de buien veranderden steeds. Ik kwam droog in Sneek aan maar toen ging helaas de brug bij de waterpoort voor mijn neus dicht … of open, is maar net hoe je het bekijkt! En toen begon het … regen regen regen en onweer :( zo erg dat ik moest schuilen op het Kleinzand, wel 20 minuten. Er waren meer mensen die schuilden en zo werd het ook nog wel gezellig, eerst bij de Turkse winkel voor kledingreparatie die me uitnodigden om binnen te komen en te gaan zitten :) jaja, en later onder de poort bij de appartementen waar ik heen verhuisd was omdat ik dacht dat het droger werd … daar stonden aardig wat mensen te schuilen en was het best goed vertoeven en ik was toch nog op tijd voor het avondeten!

Zaterdagochtend vroeg weer naar huis gefietst en gingen Frans en ik naar de camping. Het was niet druk op de voederplaats, ik zag alleen wat gewone koolmeesjes en musje en de eekhoorn kwam zondagochtend langs om zijn kunsten te tonen ;) slingeren en klauteren aan de schutting om pinda's te pakken! We weten nu ook hoe het komt dat de lampjes steeds scheef staan! Het mooie kleine vlindertje zag ik op de hei.

We hebben wel lekker gewandeld, zagen veel nesten van de beruchte processierups … bbbrrr wat ziet dat er vies uit! De mooie zwam zie ik liever! Zaterdagmiddag werd ik niet fit, mijn keel werd dik en er zaten kabouters met messen in mijn keel te snijden … zo voelde het. Smoorverkouden werd ik en ben ik nog, koortsig en niet echt fit dus en heel veel slapen en dan weer zo koud dat ik op de bank lig met dekens en dan weer bloedheet! Het ergste heb ik nu wel gehad denk ik, vandaag maar een huispakdag, even rustig bijkomen!

Hopelijk is mijn blog zonder fouten en toch leuk te lezen, het schrijven/tikken ging vanmorgen minder goed dan anders ...

 

Fijne week iedereen, met liefs

 

 

 

Op deze site is het niet mogelijk om alle blogs te bewaren... vandaar dat ik oudere blogs moet verwijderen.

Dit speciale verhaal van mijn lieve schat zal ik niet verwijderen.

 

Kerstochtend 25 December 2014

Normaal schrijf ik aan het begin van de week mijn stukjes maar nu een extra verhaal, het verhaal van mijn hond Tosca die gisteren overleden is.

Ruim 8 jaar geleden kwam jij in ons leven, in de week van dierendag stond er een advertentie in de Sneker courant met foto's en verhaaltjes over honden en poezen die een plekje zochten: wie geeft deze hond nog een kans stond er bij jou foto. Onze hond Gismo was net anderhalve week daarvoor overleden en daar hadden we veel verdriet van en dachten nu even niet een nieuwe hond. Maar we zijn toch naar het asiel gegaan omdat een vriendin van me zei ( die er was wezen kijken voor een poes) die hond die daar zit is net wat voor jullie. We moesten in het kantoortje wachten en toen werd je bij ons gebracht en besprong mij gelijk,het was duidelijk..de klik was er en we waren gelijk gek op elkaar. Die vrijdag kwam je bij ons wonen en je was gek en druk en hyper maar zo blij dat je bij ons was. We hebben van de mensen van het asiel over je verleden gehoord en dat was niet best, je woonde bij verschrikkelijke mensen die je in de tuin hadden vastgebonden aan een klein stukje antennedraad en je was uitgehongerd en verwaarloosd. De buren van die mensen hebben de dierenbescherming ingelicht en die hebben jou daar weggehaald en in het asiel ben je opgeknapt en rond dierendag mocht je weg. Als ik aan je verleden denk wordt ik beroerd want hoe kun je een dier dit aandoen, ik moet er niet teveel aan denken. Je gaf zoveel liefde en wij hebben dat ook aan jou gegeven, knuffelen was je hobby! Maar door je verleden had je ook een trauma en aan de lijn lopen was geen succes vooral als we andere honden tegenkwamen en ik was ook nog eens een waardeloze leider, een paar cursussen gedaan maar ik kreeg steeds te horen dat ik veel te lief was en niet streng genoeg en dat klopte ook, ik kan dat niet. Maar als je los was speelde je met andere honden en elke ochtend wandelden wij samen met mijn vriendin en haar hond Bibi en dat was je grote vriend en jullie hebben veel gespeeld tot Bibi en haar baasje verhuisden en ook met de honden van onze oudste dochter en haar vriend, Max en Benji, was je dikke vriendjes.Naast de fiets rennen vond je ook prachtig, onze tochtjes s'morgens vroeg naar het strandje bij het meer en dan daar spelen waren heerlijk! Toen we later nog een pup erbij kregen was je super blij, een eigen speelkameraadje! Je was zo'n blije enthousiaste hond, soms iets te enthousiast ! Blij als onze dochters en hun mannen hier kwamen en altijd maar willen knuffelen en kroelen en op schoot zitten.

Op de camping in het bos en met de grote tuin daar was je zo graag, rennen en spelen met Boef. De laatste tijd werd je minder, we weten niet eens hoe oud je bent geworden omdat je leeftijd geschat was in het asiel, je bent een paar keer erg ziek geweest maar kwam er weer bovenop, deze keer niet want je nieren en je lever lieten het afweten, we wisten al een tijdje dat je niet meer beter zou worden maar het ging nog redelijk, zondag heb je nog gespeeld bij het natuurgebied nabij Sneek. Dinsdagavond kwamen we thuis na een prachtig kerstfeest en toen lag er overal poep in de kamer en jij lag zielig op je kleed, later ging je overgeven en raar liggen en je wilde niet meer eten, het was duidelijk dat het slecht ging.Na een slapeloze nacht s'morgens met de dierenarts gebeld en die was duidelijk maar toen kon ik je nog niet wegbrengen, je liep nog rond en kwispelde nog tegen mij en Frans, later weer met de dierenarts gebeld want we zagen dat het slecht ging en toen de knoop doorgehakt en s'middags ben je op mijn schoot in slaap gevallen om niet weer wakker te worden.Wat een drama..... Later hebben we jou lichaam naar het crematorium in Drachten gebracht en volgende week gaan we je uitstrooien. Lieve knuffelbeer wat ga ik je missen en ik niet alleen, Frans ook en onze naaste familie en vriendje Bjorn waar je zo gek op was en hij op jou.En Boef niet te vergeten die nu ons enigste hondje is, hoe zou hij dit ervaren?

Lieve Tosca bedankt voor al je liefde, ik hoop dat je nu bij Bibi bent in de hondenhemel.